Budapesten ünnepli 120. születésnapját a Harley-Davidson

A Harley-Davidson 100 nap múlva ünnepli 120. születésnapját, melynek a 150 éves Budapest ad otthont 2023 június 22 és 25 között.
Ennek alkalmából vehettünk részt a Budapest hajón megrendezésre kerülő két órás sajtótájékozatatón, március 20.-án.
Már ezen az eseményen is látszódott az a rengeteg munka és energia, amit a szervezők, rendezők fektetnek a négynapos program sikerességébe. Állófogadással, élőzenével egybekötve ismerhettük meg a terveket, a fesztivál részleteit.
A budapesti rendezvény nem csupán az elmúlt 120 év ünneplése lesz, hanem a jövőbe is tekint, hiszen a legújabb Harley-Davidsonokat és a teljesen elektromos Livewire motorkerékpárokat is kiállítják. A kerek jubileumra való tekintettel bejelentették, hogy a rendezvényre jegyet váltók közül a legszerencsésebb egy vadonatúj, Harley-Davidson Heritage Classic 114 típusú, kifejezetten a 120. évfordulóra gyártott motorkerékpárt nyerhet meg 26.807 euró értékben.
A fesztivált az új Puskás Aréna Parkban – rendezik, valamint közvetlenül az impozáns stadion előtti széles sugárúton. A négy akciódús nap során a Harley-Davidson és a rendezvény partnerei rengeteg szórakozási lehetőséget kínálnak mindenki számára. Kezdve a páratlan művészeket felvonultató élőzenei programokkal, amelynek szereplői az Airbourne, a Larkin Poe, a Deep Purple legendája, Glenn Hughes, és olyan hazailag ismert és elismert zenekarok, mint az Anna and the Barbies vagy a Pokolgép. Számos szórakoztató zónát is felépítenek a fesztivál ideje alatt sokféle interaktív programot kínálva: adrenalin park, családi park kicsiknek és nagyoknak, szabadtéri mozi, ahol olyan filmeket vetítenek, amelyekben az elmúlt 120 év Harley-Davidson motorjai szerepelnek.
A helyszínen több mint 80 étel- és italárusító hely kínálja szolgáltatásait a nemzetközi és a hagyományos magyar konyha választékával, emellett 200 árus és számos hivatalos Harley-Davidson kereskedő is jelen lesz.
Bővebb információ: www.hd120budapest.hu oldalon.
A sajtótájékozatón részt vett a Harley-Davidson vezetőségi tagjai mellett még számos személy, többek között Bősz Anett és Szalay Balázs is.
„Még szebb, ha ez a hobbi közösséget, második családot tartogat, és olyan lehetőséget, amely a világ számos pontját teszi ismerős ismeretlenné számunkra. A Harley-Davidson motorok szerelmeseinek ez mind megadatik – mondta dr. Bősz Anett. – A futók körében elterjedt a gondolat, hogy annak is megvan a helye az életünkben, ha épp akkor elfutunk valahonnan, és annak is, ha épp átfutunk az új, a megújult életünkbe. Az utat lényegében mindegy, hogy mivel tesszük meg, a kérdés, hogy hogyan, és mit tartogat számunkra. El kell indulni, meg kell érkezni. Az út pedig tényleg számos esetben fontosabb, mint a végcél. Mindemellett, örömmel köszöntöm Önöket Budapesten, büszkeséggel tölt el, hogy ezúttal szeretett városunkat választották végcélként, remélem, olyan élményeket szereztek az út során és itt, a fővárosban, amelyeket sosem felednek!” 

„Nagy megtiszteltetés, és egyben nagy feladat, hogy Budapest látja vendégül a 120 éves Harley-Davidson európai fesztiváljának résztvevőit, naponta több tízezer embert várunk a Puskás Aréna Parkjába. A jegyek jól fogynak, várhatóan elképesztő hangulatban zajlik majd a fesztivál – mondta Szalay Balázs. – Ehhez rendezői oldalról mi a magunk részéről próbáljuk a maximumot hozzátenni, a koncerteken, motoros bemutatókon és kiállításokon kívül olyan programokat is kínálunk, amelyek által a család minden tagja megtalálja a neki való szórakozást: ilyen lesz az ingyenes family park, a minimotoros verseny kicsiknek, valamint az adrenalin park, amelyben a katapult vagy a bungee jumping igazi bátorságpróba. Sütő Enikő táncos koreográfiájára magyar modellek mutatják be a Harley-Davidson új ruhakollekcióját, ezen felül pedig lesz szkanderverseny, és zajlik majd a parkban egy nemzetközi erősember-verseny is. Tíz és tizennyolc év közötti fiatalok szállnak harcba a rock gitár-világbajnokságon, amelyen Frenreisz Károly lesz a zsűrielnök, de a zsűri többi tagját is neves magyar gitárosok alkotják. Arról is gondoskodunk, hogy az idelátogató motorosok számára ne maradjanak rejtve hazánk természeti kincsei és gyönyörű tájai: tíz különböző túrát szervezünk, amelyek egyedül vagy csoportban, esetleg vezetett túra keretében is teljesíthetők, és bemutatják hazánk legszebb vidékeit, kedvet csinálva a visszatéréshez.”

 

/Ádám

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Race Verdák

Tim Gábor szerencsés kategória győzelemet szerzett a Red Bull Ringen

Balaton Park Circuiten mutatkozott be Tim Gábor az ESET GT Sprint bajnokságban, ahol két kategória második helyet szerzett és a 20 fős GT mezőny 9. és 10. helyét szerezte meg. A második fordulóra a Red Bull Ringen került sor, nagyobb mezőnnyel. Egy kategória győzelemmel és egy harmadik hellyel a bajnokság élére állt a magyar pilóta. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Magyar Országos Rallye Bajnokság – Aszfalton folytatják Turán Friciék

Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán Frigyes és Zsiros Gábor. A háromnapos versenynek, amelyet a Bükkben és Borsod-Abaúj Zemplén vármegye útjain rendeznek, több mint 120 páros vág neki. A Rallye1 mezőnye legutóbb négy évvel ezelőtt versenyzett ebben a térségben. Az ORB1 kategóriában 43, az ORB2-ben 31, […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Utcán Verdák

Precíz és dinamikus, V8-as motorral: Az új Cayenne GTS modellek

Teljesítményközpontú futómű Turbo GT alkatrészekkel Négyliteres V8-as biturbó motor 500 lóerővel Azonnal felismerhető GTS karakter új formai megoldásokkal Kibővített alapfelszereltség A Porsche újabb változattal teszi teljessé a 2023-ban teljes modellfrissítésen átesett Cayenne kínálatát: az új, különösen dinamikus GTS megérkezett. Az SUV és Coupé verzióban is elérhető újdonságokat a biturbó V8-as motor 500 lóerős változata hajtja, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom