2 Toyota és 1 Lexus modell került fel az ’Év Autója’ hosszú listájára

A legrangosabb európai autóipari elismerés, az ’Év Autója’ díj hosszú listáján ezúttal 28 autó kapott helyet, ott van közöttük a vadonatúj Toyota C-HR és Toyota Prius, valamint a vadonatúj Lexus RZ is. A döntősök szűkített hetes listáját november 27.-én publikálják, míg a győztest 2024. feburár 26.-án, a Genfi Autószalonon jelentik majd be.

A Toyota eddig három alkalommal nyerte el az ’Év Autója’ díjat: először a Toyota Yaris hódította el a megtisztelő címet 2000-ben, majd Toyota Prius kapta a megtisztelő elismerést 2005-ben. Legutóbb 2021-ben a Toyota Yarisnak sikerült dupláznia, ezúttal pedig itt az esély, hogy a Prius is felzárkózhasson az egynél több alkalommal díjazott modellek szűk köréhez, vagy a C-HR is megszerezze sokak szerint megérdemelt elismerését, amelyről 2017-ben lecsúszott.

A nehezen túlbecsülhető fontosságú, ikonikus Toyota Prius, amelynek első generációja elindította az elektrifikált autók forradalmát most a vadonatúj ötödik generációval méreti meg magát, amely kizárólag a világ legfejlettebb, harmadik generációs plug-in hibrid elektromos meghajtásával elérhető, és akár 69 kilométeres tisztán elektromos hatótávot kínál.

A vadonatúj, második generációs C-HR nem csupán két eltérő teljesítményű öntöltő hibrid elektromos meghajtással érkezik, amelyek közül a nagyobbik intelligens összkerékmeghajtással is rendelhető, hanem történetében először plug-in hibrid elektromos meghajtással is kínálják.
Hasonlóan erős jelölt a Lexus első dedikáltan akkumulátoros elektromosnak fejlesztett autója, az RZ nagyméretű SUV is, ám a tapasztalat azt mutatja, hogy a zsűritagok ritkán teszik fel luxusautók ’fejére’ a koronát, és nagyobb eséllyel ismernek el az autóvásárlók szélesebb körét elérő, és így nagyobb hatású modelleket.

Ahhoz azonban, hogy a három modell bármelyike megmérethesse magát, be kell kerülnie a hét döntős közé, hogy ez sikerül-e, az jövő hétfőn, november 27.-én derül ki.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Utcán

Bemutatkozik az új Honda CB 1000 Hornet

A 2023-ban bevezetett CB750 visszahozta a legendás Hornet (magyarul lódarázs) nevet az európai köztudatba. A streetfighteres stílus, a lehengerlő erő és a tűpontos kezelhetőség elképesztően népszerűvé tette. Az idei évi eladások alapján, augusztusig bezárólag, kijelenthetjük, hogy Európa legkedveltebb naked motorját tisztelhetjük benne. A 2024-es modellév ugyancsak érdekesnek ígérkezik jön a szemet gyönyörködtető CB500 Hornet és […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Új Peugeot E-5008 Premier előtti pillantás az újdonságra

A kategóriák felett álló nagy elektromos SUV gáláns helykínálatot, 7 kényelmes ülőhelyet és könnyen hozzáférhető harmadik üléssort kínál. A hamarosan bemutatkozó újdonságot egy premier előtti videóban láthatjuk először, mely a legújabb, felső kategóriás, nagy elektromos PEUGEOT SUV belső terébe enged bepillantást. https://stellantis3.dam-broadcast.com/pm_12808_2419_2419427-ec4m0tyqok.mp4 Az új modell is megkapja a Panoramic PEUGEOT i-Cockpit® vezetőhelyet, mely magasabb szintre […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Nyolc generáció 50 év alatt – A Golf jegyében telik a 2024-es év a Volkswagennél

A Golf a Volkswagen márka szíve, amely szinte minden más modellnél méltóbb a „bestseller” jelzőre – nyolc generáció során több mint 37 millió példányban talált gazdára. A Volkswagen 2024-ben immár 50. születésnapja alkalmából méltathatja népszerű modelljét, a Golf ugyanis nem csak Németországban alakította jelentősen a mobilitás fejlődését, hanem a világ számos más régiójában is. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom