Az új Harley-Davidson Nightster új fejezetet nyit a Sportster motorok történetében

A 2022-es Harley-Davidson Nightster új fejezetet nyit a Harley-Davidson Sportster motorok történetében – nagy előrelépés teljesítményben és megjelenésben, ugyanakkor még mindig egy kiváló kezdőmotor és belépési lehetőség a márkához. A teljesen új motor a klasszikus Sportster modellek sziluetjét kombinálja a teljesítmény orientált új Revolution Max 975T erőforrással, valamint a vezetést segítő elektronikai rendszerekkel. A 2022-es Nightster modell újra írja a Sportster motorok történetét a mai motoros generáció számára.

“A Nightster a kifejezés és a felfedezés eszköze, amelyet már a megjelenése is alátámaszt”- mondta Jochen Zeitz, Harley-Davidson elnök, vezérigazgató. “Az immár 65 éves Sportster örökségen belül a Nightster a kreativitás és a személyre szabhatóság megtestesítője, amely kiváló eszköz az átépítéshez és meglévő vagy új motorosaink megjelenéshez.”

Új Revolution Max 975T blokk

A 2022-es Nightster modell szívében egy új Revolution Max 975T blokk dolgozik. Vízhűtéses, 60-fokos V-blokk egyenletes teljesítmény leadással és maximális nyomatékkal a közép tartományig. A szívócsonk hossza és kialakítása a légszűrőben felgyorsuló levegővel a maximalis teljesítmény leadásra lett hangolva a blokk teljes fordulattartományában. A hengerfej dupla vezérműtengelyes és a változó szelepvezérléssel a szívórészt a motor teljesítményéhez hangolták.

Revolution Max 975T blokk adatai

  • Hengerűrtartalom 975cc
  • 89HP (66 kW) @7500 RPM
  • 70 ft. lbs. (95 Nm) nyomaték @ 5000 RPM fordulaton
  • 97mm furat x 66mm löket
  • Kompresszió 12:1

A hidraulikus szelepállításnak köszönhetően csendes járású a blokk és a karbantartási költségek is kevesebbek, csakúgy mint a szervízintervallumok. A kiegyensúlyozó tengelyek a vibrációt csökkentik és hozzájárulnak a kényelmes vezetéshez és a jármű stabilitásához. A tengelyek kialakításánál arra figyeltek, hogy azért a szükséges vibráció megmaradjon a blokk járásánál.

Kiváló irányíthatóság

A Nightster modell jól irányítható, könnyű váza és középtartományra hangolt teljesítmény leadása az ideális motor a városi motorozáshoz és a kanyargós mellékutakon. A középre szerelt lábtartók és az alacsony kormány a vezetőt egy kényelmes testtartásba helyezi. Az ülésmagasság 705mm. Az alacsony ülésmagasságnak és a keskeny formának köszönhetően a legtöbb motorosnak megnyugtatóan leér a lába megálláskor.

A Revolution Max 975T blokk a Nightster váz meghatározó eleme középen, ugyanakkor nagyban csökkenti a motorkerékpár tömegét és hozzájárul az erős vázszerkezethez. A váznyúlvány könnyű alumíniumból készül. A lengővilla heggesztett csövekből formázott és szorosan csatlakozik a dupla hátsó lengéscsillapítókhoz.

Az első villa 41mm-es SHOWA dupla szelepelésű becsúszószárakkal szerelt a jobb kezelhetőség érdekében és kiválóan alkalmazkodnak a gumik aszfalton tartásához. A hátsó futómű dupla lengéscsillapítói csavart rugókkal szereltek és állítható az előfeszítésük.

Vezetést segítő biztonsági rendszerek

A Nightster modellt a Harley-Davidson több vezetést segítő biztonsági rendszerrel szerelte fel, a motorkerékpár teljesítményéhez hangolva a jobb gyorsulásért, lassításért és fékezésért. A rendszerek elektronikusan figyelik a váz mozgását, elektronikus fékezés érzékelőkkel és motorvezérléssel. A három fő elem:

Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) figyeli a kerekek tapadását és fékezés esetén megakadályozza azok blokkolását, így segítve a biztonságos lassítást, főleg váratlan helyzetekben. Az ABS az első és hátsó keréken egymástól függetlenül működik és kontrolálja a fékezés erejét.

Kipörgésgátló rendszer (TCS) azért lett kifejlesztve, hogy a hátsó kerék kipörgését megakadályozza. A TCS nagyban segíti a vezetést például nedves útszakaszon, beláthatatlan útfelületen vagy laza talajon. A motoros minden vezetési módban inaktiválhatja a TCS-t álló helyzetben és járó motornál.

zadás vezérlő rendszer (DSCS) érzékeli a hátsó kerék túlfordulását egy adott gázkar pozicióhoz mérten, ilyenkor elveszi a gázt meggátolva ezzel a kipörgést a jobb tapadás érdekében. A legtöbb esetben ez hirtelen visszaváltásnál, vagy túl nagy gázadásnál jelentkezik csúszós, vizes útfelületen.

Választható vezetési beállítások

A Nightster modell előre beállított vezetési módjai elektronikusan kontrolálják a motor teljesítményét és a rendszer élességét beállítástól függően. Minden vezetési mód bizonyos mértékben állítja a teljesítmény leadást, motorféket, az ABS és a TCS mértékét. A vezető a jobb kezénél lévő MODE gombbal tudja a beállításokat aktiválni járó vagy álló motornál egyaránt, néhány kivétellel. Egy különleges ikon jelenik meg a kijelzőn mindegyik aktivált módnak megfelelően.

Utcai mód: A napi normal használathoz ajánlott, mivel az utcai mód optimális beállítást ad minden helyzetben. Kevesebb a gázreakció és a Sport módhoz képest érzékenyebb az ABS és a TCS beavatkozás is.

Sport mód: A Sport Mód maximalizálja a motor teljesítményét és a vezetési élményt. Ezzel a beállítással kihozható a motorban lévő dinamika, direktebb lesz a teljesítményleadás is. A TCS a legalacsonyabb élességen dolgozik és a motorfék ereje is csökken.

Eső mód: Ez a vezetési mód az esős, csúszos utakra a legmegfelelőbb és kellő biztonságérzeted ad a motorosnak. A gázreakció és a nyomaték elvétele miatt korlátozva van a kigyorsítás, a motorfék kevesebb és az ABS és TCS a legnagyobb érzékenységűre van állítva.

A 11.7 literes könnyű műanyag üzemanyagtartály az ülés alatt található, a tradicionális tank helyére pedig a légszűrő került. A tanknyílás az ülés felemelésével érthető el. Az üzemanyag középső elhelyezése optimális levegő mennyiséget ad a motornak, valamint a tank tömegének középre és alulra helyezésével hozzájárul a motor jobb vezethetőségéhez és könnyebben is emelhető fel a kitámasztóról.

A Nightster™ kormányemelőjén 4.0” átmérőjű digitális és analóg sebességmérő jól látható multi-funkcionális LCD kijelzővel. Minden lámpa LED-es a stílusért és teljesítményért, ugyanakkor feltünővé és moderné is teszi a többi motor mellett. A Daymaker® LED fényszóró minden helyzetben homogén fényt biztosít és kiváló láthatóságot ad.

Fiatalos megjelenés klasszikus formával

Teljesen új forma a Nightster modellen, a kerekektől kezdve a karcsú, alacsony és erőteljes megjelenésig, megtartva ugyanakkor a klasszikus Sportster stílusjegyeket, a kétoldali hátsó lengéscsillapítokat és a légszűrőház formáját, ami az ikonikus Sportster mogyoró tankját idézi.

A kerek légbeömlő, a szóló ülés, a levágott végű sárvédők és a döntött fejidom mind a régi Sportster modelleket idézi, ahogy az ülés alá került üzemanyagtartály is a régi Sportster modellek olajtartályához hasonlít. A Revolution Max blokk a motor középpontja, kígyozó leömlőkkel és különleges bevonatú fényes fekete alkatrészekkel. A vízhűtő alatt lévő takaró elem az akkumulátort rejti el és szerepe van abban is, hogy a hűtő ne legyen olyan feltünő. A felnik fényes fekete színűek. Fényes fekete, ezüst és piros fényezések választhatóak. Az ezüst és piros színek ugyanakkor csak a légszűrőre kerülnek, az első és hátsó sárvédők, valamint a szélterelő minden esetben fényes fekete marad.

Az eredeti Harley-Davison kiegészítők és alkatrészek között több termék is választható a Nightster motor egyedivé, kényelmesebbé vagy stílusosabbá varázslásához.

A Nightster modell világszerte 2022 Áprilisában kerül a hivatalos Harley-Davidson kereskedésekbe. Eladási ára 12321.-€ (Fényes fekete) és 12551.-€ (más színekben) minden adó és járulékok nélkül.

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Marc Marqueznek három terve van a jövőre nézve

Hogy mi az a három terv, azt csak sejthetjük, de kettőt biztosra vehetünk a háromból. Az egyik nyilvánvalóan folytatás a Hondával, a másiktól viszont az előző hétvégén volt hangos a paddock. A speedweek ugyanis azt állította, hogy Marquez elhagyja a Hondát, és megy testvére mellé csapattársnak a Gresini Ducatihoz. A harmadik esetleges máshová távozás (KTM) […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom