A 2023-as motorok bemutatásával nyitja meg a 120. jubileumi évét a Harley-Davidson

Az egész évben ünnepelt legendás 120 éves Harley Davidson, idén a 2023-as modellek bemutatásával kezdi meg a jubileumi évet. A CVO™ Road Glide® Limited Anniversary modellel nyitja a sort, valamint további hat limitált kiadású exkluzív típussal, melyek mind a 120. jubileumi színnel, fényezéssel és kiegészítőkkel érkeznek. A világ legikonikusabb motorkerékpár-gyártója leleplezi a megújult Harley-Davidson Breakout® cruiser modellt, az új Nightster® Special sportos karakterű kétkerekűjét és az új stílusú és feketített Freewheeler® trike modellt.

A 2023-as Harley-Davidson motorok, az eredeti Harley-Davidson® alkatrészek és Harley-Davidson® MotorClothes® ruházati termékek megtekinthetők a hivatalos Harley-Davidson® kereskedésekben és a H-D.com oldalon.

120. évfordulós jubileumi modellek

A limitált gyártású, prémium CVO™ Road Glide® Limited Anniversary modell, a 120-éves tudásunkat jelképezi, az egyik legösszetettebb fényezéssel, amit valaha Harley-Davidson® kapott. A Heirloom piros réteget egy jubileumi fekete alapszínre vittük fel, mind körberajzolva egy rikító piros csíkkal és kézzel felszórt arany mintákkal. A rétegekhez hozzáadott apró részletek egy szárnyaló sas fejét és szárnyait ábrázolják. Az aranyba futtatott tankemblémán egy art-deco stílusú sas látható, ami a Harley-Davidson® ikonikus stílusjegye. További részletek közé tartozik a luxus alcantara üléshuzat arany és piros kontrasztos varrásokkal, az arany tónusú blokk betétek, valamint az élénkpiros hengerfejek és nyomórúd borítások. Ebből a mesés motorkerékpárból mindössze 1500 példányt gyártanak majd a globális piacra, mindegyiket az üzemanyagtartály konzolján lézerrel mart sorszámozású panellel.

További hat limitált Harley-Davidson® modell kapott különleges 120. évfordulós jubileumi fényezést, de más-más mintázattal, amelyeknek színét és stílusát a korai Harley-Davidson motorok ihlették meg. Mindegyik modell alapszínként egy klasszikus fényezésű, csillogó Heirloom pirosat kapott. A rétegek körvonalai élénkvörös csíkkal egészülnek ki és a sötétebb Midnight Crimson árnyalt színnel lettek kitöltve. A további részletek közé tartozik az art-deco sas tankembléma, az üléshuzatok piros oldalpanellel és az arany hímzett Harley-Davidson logóval, valamint a pirosan elhalványuló blokk betétekkel.
A következő modellek pompáznak a történelmi külsővel:

● Ultra Limited Anniversary (limitált 1,300 darabos globális gyártással)
● Tri Glide® Ultra Anniversary (1,100 darab)
● Street Glide® Special Anniversary (1,600 darab)
● Road Glide® Special Anniversary (1,600 darab)
● Fat Boy® 114 Anniversary (3,000 darab)
● Heritage Classic 114 Anniversary (1,700 darab)

A Breakout új köntösben

A Breakout® modell erőteljesebb kiállással és új stílusban mutatja meg nyújtott chopperes vonalait. Az erőt a Milwaukee-Eight® 117 blokk adja, mely a gyári Harley-Davidson motorok közül a nyomaték és a lökettérfogat csúcsát képviseli,megnyitva így a Breakout gazdájának a végtelen utakat.

További kiemelt részletek:
• A 18,9 literes üzemanyagtartály, tetején alacsony profilú króm konzollal, amely meghosszabbítja a motorkerékpár profilját és megnöveli a hatótávolságot.
• Az új kormánykiemelő és a polírozott rozsdamentes acél kormány ¾ hüvelykkel magasabb, mint az előző modell, így a vezető jobban elérheti a kezelőszerveket.
• Káprázatos krómozást kaptak a hátsó sárvédőt tartó konzolok, oldalburkolatok, kipufogó hővédők, irányjelzők, tükrök, a Heavy Breather legszűrő, illetve az új mart, fényes fekete 26 küllős alumíniumöntvény felnik kerete

A Harley-Davidson® Softail® váz továbbra is hozza a klasszikus merevvázas megjelenést, miközben modern vezethetőséget és kanyarodási képességeket biztosít. A Breakout az utcák ura, semmihez sem fogható stílussal és teljesítménnyel.

Sebességtartó automatika és kipörgésgátló rendszer

Az elektromos sebességtartó rendszer alapfelszereltség lesz a Fat Boy®, Fat Bob®, Breakout®, Low Rider® S modelleken, és továbbra is megmarad a Low Rider® ST, Heritage Classic és Sport Glide® modelleken is.

Kipörgésgátló rendszert kapnak a Breakout®, Low Rider® S és Low Rider® ST modellek. A kipörgésgátló megakadályozza, hogy a motor hátulja kitörjön gyorsítás közben. A vezető bármikor kikapcsolhatja a rendszert a kormányon lévő gomb megnyomásával.

Az izgalmas új Nightster® Special modell

Az új középsúlyú versenyző, a Nightster vezetéséhez némi stílust adtunk, valamint kényelmi és technológiai fejlesztéseket. A teljesítményt a Revolution® Max 975T vízhűtéses blokk biztosítja, ami kimagasló nyomatékot ad le alacsony fordulaton. A tömeg csökkentése érdekében a blokk a váz központi tartóeleme is egyben.

Főbb Nightster® Special újdonságok:
● Az utas ülés és lábtartó segítségével ketten is kalandozhatnak.
● Öntött alumínium kerék guminyomás érzékelővel szerelve (TPMS).
● Új kormány, 5 hüvelykes (12,7 cm) kiemeléssel, ami jobban elérhetővé teszi a kezelő karokat és egy hüvelykkel hátrébb kerül az üléspozíció, ami jobb vezethetőséget nyújt.
Négy-inches (10,16 cm) kerek színes TFT kijelző, ami számtalan adatot megjelenít. Ezentúl számtalan személyre szabható funkció közül lehet választani.
o A kijelző megjeleníti a rendszerhez hozzá párosított telefon értesítéseit Bluetooth® -on keresztül. A legtöbb funkció headset használatával érhető el. Hangutasításokkal a vezető fogadni és indítani is tud telefon hívásokat a párosított mobiltelefon segítségével.
● A navigáció a Harley-Davidson® App iOS vagy Android rendszerre is letölthető és párosítható a kijelzővel. Ha a navigáció be van kapcsolva, a vezető választhat a térkép vagy a nyilakkal jelző iránymutatási módok közül, kiegészítve a hangutasításokkal.
● A prémium Brembo fékek kiváló fékhatást biztosítanak a biztonságosabb motorozás érdekében. Egytárcsás első fék négy-dugattyús axiális féknyereggel és 320mm-es féktárcsa átmérővel rendelkezik. Az egy-dugattyús hátsó fék úszóágyazású és 260mm-es féktárcsával szerelt.
● A 11.7-literes üzemanyagtank az ülés alá került, a váz közepére, ami lentebb helyezi a tömegközéppontját a motornak, így jobban vezethető és könnyebb felállítani kitámasztóról. A benzinsapka az ülés felemelésével érhető el.
● Választható vezetési módok: utcai, sport, eső és egy egyedi beállítás.
● Biztonságos vezetést segítő Harley-Davidson rendszerek: blokkolásgátló fékrendszer (ABS), kipörgésgátló, és kipörgésgátló rendszerek
● LED világítás
● Tempomat és USB töltőcsatlakozó

A fekete Freewheeler® modell

A Freewheeler® modell, egy új szemlélettel átitatott trike, amely 2023-ra sötétített új stílust kapott. Az első rész, a fényszórók, a tankkonzol, a kezelőszervek, a blokk és a kipufogó fekete felületüvé lettek átalakítva a korábbi fényes felületek helyett. Az eredmény a megjelenés drámai változása, amely megerősíti ennek a modellnek a nyers, hot-rod formáját.

Az új fényes fekete öntött alumínium kerekek a hátsó keréken látható külső anyákkal szereltek a az egyedi stílus érdekében. A 18 colos hátsó kerekek felváltják a 15 colos kerekeket, hogy a Freewheeler® modell drámai új megjelenést kapjon. A három keréken motorozás még soha nem volt ilyen élvezetes.

További főbb részletek:
● Milwaukee-Eight® 114 blokk a kimagasló erőért.
● Elektromos hátramenet.
● Mini-ape kormány a jobb üléspozícióhoz.
● Klasszikus épített bobtail hátsó sárvédők.
● Felülről nyitható vízhatlan hátsó tároló a jobb pakolhatóságért.
● Dupla kipufogó, vágott végekkel
● Trike-specifikus vezetést segítő biztonsági Harley-Davidson rendszerek: kanyarodást segítő elektromos fékrendszer, kanyarodást segítő blokkolásgátló fékrendszer (ABS), kanyarodást segítő kipörgésgátló rendszer és kanyarodást segítő gyorsítást figyelő rendszer.

A Harley-Davidson hisz az időtlen kalandvágyban és a lélek szabadságában. További részletekért látogass el a H-D.com oldalra és ismerd meg a 2023-as Harley-Davidson® Grand American Touring, Sport, Adventure Touring, Cruiser és Trike motorkerékpárokat, a Harley-Davidson Certified™ használt motorokat, a Harley-Davidson® eredeti alkatrészeket és kiegészítőket, a Harley-Davidson® MotorClothes® termékeket és a Harley-Davidson financiális szolgáltatásait.

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Suzuki V-Strom 800 (2024) teszt – “Alap”, hogy jó! – Motor&Verda

A tavalyi év újdonságát a Suzuki háza táján a soros kéthengeres erőforrással szerelt “nyolcszázas” motorok piacra dobása jelentette. 2024-ben ezen modelleket továbbfejlesztve, átalakítva szélesítették palettájukat a japánok. A GSX-8S után idén a sportos GSX-8R, a V-Strom 800 DE után pedig a V-Strom 800 került bemutatásra. Ez utóbbi modellt volt alkalmunk ezúttal kipróbálni a Suzuki Magyarország […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Nem kevesebb, mint 16 átépített CL-lel érkezik a 2024-es Wheels and Waves fesztiválra a Honda

• 9 ország motorépítői álmodták újra a Honda világszerte népszerű ikonját, a CL500-at és egy kistestvérét, a CL250-et, így 16 egyedi CL mutatkozhat be a különleges rendezvényen • Az építők a Honda múltbéli – igen jellegzetes – témáit és színeit elevenítették fel • A motorok Belgiumból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból és […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új BMW M2

A színtiszta vezetési élmény hamisítatlan szimbólumaként az új BMW M2 még magasabbra helyezi a prémium szegmens nagyteljesítményű kompakt élsportolóinak kategóriaetalon mércéjét, a letaglózó teljesítményélmény új dimenzióját váltva valóra. Az új BMW M2 minden korábbinál erősebben és magabiztosabban ünnepli világpremierjét, egy sor innovatív felszereltségi tétel társaságában. Az újdonság középpontjában a 15 kilowattal / 20 lóerővel megnövelt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom