A Honda Adventure Roads 2024-ben visszatér Afrikába

  • A negyedik Honda Adventure Roads helyszíne Marokkó lesz
  • Az első 3 eseményen a világ két különböző földrészén motoroztak a résztvevők
  • Felejthetetlen kaland vár a pilótákra a CRF1100L Africa Twinek nyergében – olyan trükkös ösvényeken vezet majd az út, melyek a gyakorlott terepezőknek is lehetőséget nyújtanak a fejlődésre
  • Összesen harminc jelentkezőt várnak a Honda Adventure Roads afrikai túrájára, ahol a HRC Dakar-versenyzői is jelen lesznek, hasznos tanácsokkal segítve az endurósokat
  • Teljes körű kiszolgálást kapnak a vendégek – beleértve a járműveket, a túravezetést, az étkezéseket és a szállásokat –, hogy a motorozásra és a kikapcsolódásra összpontosíthassanak.

Először Norvégia, azután Dél-Afrika, majd 2022-ben Izland varázslatos tájait fedezték fel a Honda Adventure Roads résztvevői, 2024-ben pedig új fejezet nyílik a rendezvény történetében.

Jövőre ugyanis a Honda Adventure Roads visszatér Afrikába, és a pilóták – CRF1100L Africa Twinekkel – több mint 2800 km-t tesznek meg Marokkó változatos dűnéin, valamint hegyvidéki útjain. Úgy állították össze az útvonalat, hogy az sok-sok kihívást tartogasson a sokat látott endurósoknak is.

A Honda Adventure Roads története hat éve, 2017-ben kezdődött egy 8 napos, 3500 km-es túrával Oslótól Nordkappig, azaz Európa legészakibb pontjáig. A negyventagú társaság akkor CRF1000L Africa Twinekkel szelte át a lenyűgöző tájairól híres országot. Két évvel később, 2019-ben a kalandorok már 12 napon át gyűjthették az élményeket, amikor szűk két hét alatt 3700 kilométert tettek meg Dél-Afrikában. Miként említettük, az utolsó Honda Adventure Roads 2022 júliusában zajlott Izlandon, ott harminc elszánt endurós dacolt a szélsőséges időjárási körülményekkel, jéghideg folyókon átkelve és hófödte hegyek gyűrűjében motorozva.

A Honda Motor Europe 2024-ben ismét 30 embert vár a felejthetetlen útra, akik életre szóló élményekkel gazdagodhatnak az észak-afrikai túrán. Ezúttal Marokkó nyugati partvidékén, azon belül is Agadirban ülhetnek nyeregbe a motorosok, hogy a településtől északra elterülő Erg Chebbi dűnéin, Gara Medouaron és az Atlasz-hegységen áthaladva érjék el az ország egyik leglátványosabb részét, a Dades-kanyont, míg a túra végpontja ezúttal Nador városa lesz. A Marokkó történelméről mesélő hágók és az állóképességet próbára tevő dűnék mellett megismerhetik az ország kultúráját, hagyományos bivakokban szállhatnak meg, és a tradicionális gnaoua dalok mellett élvezhetik a csillagos afrikai égbolt látványát.

Természetesen most is CRF1100L Africa Twinek sorakoznak majd az agadiri rajtnál, hiszen a Honda legismertebb terepmotorja bizonyította már a korábbi Honda Adventure Roads túrákon, hogy megbízható, strapabíró, és kiegyensúlyozottsága révén tökéletes társ az ilyen kihívásokban. (Honda Adventure Roads 2022: Izland – Completed Journey – YouTube). Ezúttal is a Honda biztosítja a járműveket és azok felszereléseit, ráadásul a vendégek szabadon eldönthetik, hogy hagyományos erőátvitelű vagy dupla kuplungos, azaz DCT-s Africa Twinnel szeretnék bejárni Marokkót. A járművek mellett a csomagszállításról, az első osztályú szállásról és étkezésről, sőt a navigálásról és a tankolásról is gondoskodnak, illetve – amennyiben szükséges – az orvosi ellátást is biztosítják a szervezők.

Hogy a végtelen homokdűnék között is magabiztosan haladhasson a csapat, a túravezetők Tripy II GPS alapján tájékozódnak, emellett pedig az Owaka felületén élőben is követhető lesz, hogy éppen merre járnak a motorosok.

Miként a korábbi túrákon, Honda Racing Corporation Monster Energy csapatának Dakar-versenyzői most is csatlakoznak a társasághoz, és praktikus tanácsokkal, oktatásokkal készülnek, hogy a hétköznapi motorosok a világklasszisoktól leshessék el a terepezés legfontosabb trükkjeit.

Felejthetetlen kalandnak ígérkezik a 4. Honda Adventure Roads, amely csapattá kovácsolja a világ minden tájáról érkezett motorosokat. Amennyiben jelentkezne a túrára vagy szeretne többet megtudni a programokról és az útvonalról, kérjük, látogasson el a Hivatalos Weboldalra, illetve nézze meg beharangozó kisfilmünket a YouTube-on!

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports SHOWA EERA™ DCT teszt – A szavannák királynője

1988-ban kezdődött az Africa Twin-ek színes, állandó újításokkal tarkított története. A közútra szánt modellek alapjául egy többszörös Párizs-Dakar győztes motor, az NXR750 szolgált. A recept pedig bevált, hiszen évtizedek elteltével is éppoly népszerű a felhasználók körében. Az elmúlt 35 év alatt rengeteg cikk, valamint teszt készült a szavannák koronázatlan királynőjéről. Az én írásom különlegessége abban […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom