A Kékszalag egyik legfiatalabb esélyesét a BMW Wallis Motor támogatja a felkészülésben

Július 6. és 8. között ismét a Balatonra szegeződik majd a vitorlásvilág minden tekintete, amikor is rajthoz állnak a sportág szerelmesei az 55. Kékszalagon. A korábban megszerzett dobogós helyezésekkel a mezőny egyik legnagyobb favoritja a Prospex Team, amely 30 évi alatti átlagéletkorával a megmérettetés legfiatalabb indulói között szerepel.vJúlius 6. és 8. között ismét a Balatonra szegeződik majd a vitorlásvilág minden tekintete, amikor is rajthoz állnak a sportág szerelmesei az 55. Kékszalagon. A korábban megszerzett dobogós helyezésekkel a mezőny egyik legnagyobb favoritja a Prospex Team, amely 30 évi alatti átlagéletkorával a megmérettetés legfiatalabb indulói között szerepel. Július 6. és 8. között ismét a Balatonra szegeződik majd a vitorlásvilág minden tekintete, amikor is rajthoz állnak a sportág szerelmesei az 55. Kékszalagon.

A korábban megszerzett dobogós helyezésekkel a mezőny egyik legnagyobb favoritja a Prospex Team, amely 30 évi alatti átlagéletkorával a megmérettetés legfiatalabb indulói között szerepel.Július 6. és 8. között ismét a Balatonra szegeződik majd a vitorlásvilág minden tekintete, amikor is rajthoz állnak a sportág szerelmesei az 55. Kékszalagon. A korábban megszerzett dobogós helyezésekkel a mezőny egyik legnagyobb favoritja a Prospex Team, amely 30 évi alatti átlagéletkorával a megmérettetés legfiatalabb indulói között szerepel.Július 6. és 8. között ismét a Balatonra szegeződik majd a vitorlásvilág minden tekintete, amikor is rajthoz állnak a sportág szerelmesei az 55. Kékszalagon.

A korábban megszerzett dobogós helyezésekkel a mezőny egyik legnagyobb favoritja a Prospex Team, amely 30 évi alatti átlagéletkorával a megmérettetés legfiatalabb indulói között szerepel.Július 6. és 8. között ismét a Balatonra szegeződik majd a vitorlásvilág minden tekintete, amikor is rajthoz állnak a sportág szerelmesei az 55. Kékszalagon. A korábban megszerzett dobogós helyezésekkel a mezőny egyik legnagyobb favoritja a Prospex Team, amely 30 évi alatti átlagéletkorával a megmérettetés legfiatalabb indulói között szerepel.Július 6. és 8. között ismét a Balatonra szegeződik majd a vitorlásvilág minden tekintete, amikor is rajthoz állnak a sportág szerelmesei az 55. Kékszalagon. A korábban megszerzett dobogós helyezésekkel a mezőny egyik legnagyobb favoritja a Prospex Team, amely 30 évi alatti átlagéletkorával a megmérettetés legfiatalabb indulói között szerepel.

A tapasztalt csapattagoknak és az innovatív szemléletnek köszönhetően a Prospex mégis abszolút esélyesnek számít az idei futamon, a maximumot pedig a BMW vezető hazai márkakereskedője, a Wallis Motor támogatásával hozhatja ki magából. A cél közös: elsőnek lenni, a dobogó legfelső fokán állni.

A hazai mezőny mára meghatározó szereplője a korrekorder Prospex Team, amely szemrevaló eredménylistát tudhat maga mögött: a Kékszalag dobogójának 2. és 3. fokát is meghódították már, bronzot szereztek az olasz tókerülőn, a Centomiglián, de egy Fehér Szalag győzelemmel is büszkélkedhetnek. A csapat katamarán karrierjét 2016-ban kezdte MKB Extreme Sailing Team névvel, majd 2020-ban Kaiser Kristóf és Lichtenberger Attila megalakította a ma versenyző formációt. A Prospex a Kékszalagon szinte minden évben az abszolút élbolyban hajózik, idén pedig úgy érzik, eljött az ő idejük – ebben tökéletes partnerre leltek a mindig az első helyre törekvő Wallis Motorban. A vitorlás sport egyébként sem idegen a piacvezető kereskedőtől, hiszen a MINI márkával a Team Kaálit támogatja a tókerülő versenyben.

„Csapatvezetőként régi vágyam volt, hogy a Prospex Teamnek legyen egy prémium autós partnere, a hajódesign tervezésekor még a vitorlafelületet is szabadon hagytuk ennek reményében. Az, hogy ez a partnerség éppen a BMW Wallis Motorral valósult meg, külön öröm, hiszen mind a csapatunkra, mind a minket támogató Seiko és a BMW márkákra jellemző a sportosság, fiatalosság, dinamizmus, elegancia, sőt, még a mottók is összecsengenek: „elsőnek lenni” (Wallis) és „egy lépéssel a többiek előtt” (Seiko). Bízunk benne, hogy mindkét fél üzleti érdekeit elősegítő partnerség indult el 2023-ban, és az túl fog mutatni a vízi sikereken” – mondja Lichtenberger Attila, a Prospex Team vezetője.

A Prospex 2022-ben nagyot lépett előre, amikor egy megvásárolt AC45-ös platform (testek és kereszttartók) alapjára egy szinte teljesen új, 45 lábas katamaránt épített. A hajó, a vitorlázat felmérése és kiismerése azonban komoly feladat, így a tavalyi Kékszalagon még nem tudták volna a maximumot nyújtani. A csapat eddig egyébként kész hajókkal futott, melyeken csak kisebb átalakításokat végeztek, a most elkészült típus viszont már teljes mértékben a saját erősségeikhez és képességeikhez igazodik, így minden bizonnyal hű társuk lesz majd a siker felé vezető úton.

A fejlődés iránti igény és a tenni akarás a BMW járművek értékesítésében és szervizelésében közel 30 éve piacvezető Wallis Motor számára is alapértékek, nem meglepő, hogy évek óta elkötelezett támogatói olyan kitartásukról és sikereikről híres élsportolóknak, mint Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző és MotoGP világbajnok, Bondár Anna olimpikon, a legmagasabban jegyzett magyar női teniszező, valamint Kiss Norbert négyszeres Európa-bajnok kamionversenyző. Az innovációra és a lehető legjobb teljesítményre való törekvés vezette a Wallist, amikor tavaly nyáron megnyitotta az ország legnagyobb M-es szekcióját, hogy dedikált prémiumkörnyezetben kínálja ügyfelei számára a nagyteljesítményű BMW sportautókat. A folyamatos fejlesztés eredménye nem marad el: 2022-ben mintegy 30%-kal növelte a márka az „M High Performance” modellek értékesítését a hazai piacon.

Mátrabérci Sándor, a Wallis Motor ügyvezető igazgatója hozzáteszi: „több ponton is összecseng a Wallis és a Prospex története, de a legfontosabb talán az, hogy egyikünk sem tud a babérjain ülni, mindig jobb és jobb teljesítmény várunk el magunktól. Nem lehet elégszer hangsúlyozni ugyanakkor, hogy mind az élsportban, mind a prémium járművek értékesítésében kulcstényező a csapatmunka. Igazán jó eredményt akkor érhetünk el, ha minden tag hozzáteszi a saját részét a sikerhez és a maximumra törekszik – többek között ez a szemlélet hozott össze minket a Prospex Teammel is.”

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Utcán Verdák

Precíz és dinamikus, V8-as motorral: Az új Cayenne GTS modellek

Teljesítményközpontú futómű Turbo GT alkatrészekkel Négyliteres V8-as biturbó motor 500 lóerővel Azonnal felismerhető GTS karakter új formai megoldásokkal Kibővített alapfelszereltség A Porsche újabb változattal teszi teljessé a 2023-ban teljes modellfrissítésen átesett Cayenne kínálatát: az új, különösen dinamikus GTS megérkezett. Az SUV és Coupé verzióban is elérhető újdonságokat a biturbó V8-as motor 500 lóerős változata hajtja, […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Sorozatgyártási mérföldkő Senjangban: a BMW Brilliance Automotive elkészítette a hatmilliomodik autót

+++ Az elmúlt 15 hónapban 1 millió darab új autó látott napvilágot +++ Milan Nedeljković: „Kulcsfontosságú a versenyképesség és az innovációs erősség megtartása.” +++ Senjang a Neue Klasse modellgeneráció érkezésére is folytatja felkészülését +++ Igazi mérföldkő a kínai Senjang város Dadong kerületében működő létesítmény gyártósoráról ma legurult BMW i5 modell: a Frozen Pure Grey karosszériafényezést […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A világ legjobb kerekesszékes teniszezője is Lexusszal jár

A Lexus bejelentette, hogy partneri szerződést kötött Alfie Hewett-tel, a világ első számú férfi kerekesszékes teniszezőjével, aki jelenleg is vezeti a világranglistát (Uniqlo Wheelchair Tennis Ranking). A 26 éves játékos már 27-szeres Grand Slam bajnoknak mondhatja magát, nyolc bajnoki címet nyert egyesben és 19-et párosban, utóbbit mind Gordon Reid partnereként. A páros 2021-ben teljesítette a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom