A Kia EV6 GT a Világ Sportautója díj 2023-as győztese

• A Kia EV6 GT nyerte a 2023-as Világ Sportautója díjat
• Az EV6 GT egyszerre kínál hosszú hatótávolságot, kényelmes utasteret, ki
finomult formákat, és 430 kW-os (585 LE-s) teljesítményt, mindössze 3,5 m
ásodperces állórajtos 100 km/h-s gyorsulással
• A Kia célja, hogy izgalmas termékeket kínáljon vásárlóinak, innovatív
utasterekkel kényelmes szolgáltatásokkal

A Kia fantasztikus sikert ért el az idei Világ Év Autója választáson: a sportautók kategóriájában az EV6 GT győzedelmeskedett.

A 32 ország 100 autós újságírójából álló zsűri a 2023-as elismerést a New York-i Nemzetközi Autószalonon adta át.

Az, hogy az idei népes mezőny modelljei közül sok prémiumgyártót is maga mögé utasítva az EV6 GT került ki győztesen, tökéletesen bizonyítja, hogy a márka jó úton jár, és innovatív járműveivel az egész társadalmat, valamint annak fejlődését szolgálja a ‘Movement That Inspires’ szellemiségnek megfelelően.

Ho Sung Song a Kia elnöke a díjátadó kapcsán elmondta: “Ez a díj fantasztikusan rangos elismerés a Kiának. A világ vezető mobilitásszolgáltatójává való átalakulás folyamatában a Kia arra törekszik, hogy különlegesen praktikus, inspiráló, magas technológiai színvonalú és előremutató formavilágú járműveket kínáljon vásárlóinak. Az a díj megerősít minket abban, hogy jó úton járunk.”

A Világ Sportautója 2023-as fődíjasaként az EV6 GT az egyebek mellett 2022-ben Európában az Év Autójának, idén pedig Észak Amerikában Az Év Legpraktikusabb Modelljének is megválasztott EV6 sikeres bázisára építkezve ért el hatalmas sikert.

430 kW-os (585 LE-s) teljesítményével az EV6 GT mindössze 3.5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetéből 100 km/h-ra, végsebessége pedig eléri a 260 km/h-t. A tisztán elektromos hajtású modell sportos menetteljesítményei mellett hosszú hatótávot is kínál, kifinomult formákkal és tágas utastérrel, amivel a hagyományos benzinmotoros sportautók mezőnyével is felveszi a versenyt.

Az EV6 GT formavilága, a Kia új irányvonalának megfelelően feltűnő és hatásos, miközben tökéletesen példázza, hogy a haladás az emberi fejlődés motorja is egyben. A Kia az emberekre és az emberi kapcsolatokra építve kínál új élményeket, izgalmas járműveket, innovatív belső tereket és kényelmes szolgáltatásokat kifejezetten azzal a céllal, hogy használóik arra használják őket, amiben a leginkább örömüket lelik.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus az offroadban is utánozhatatlan

A Lexus izgalmas újításokat hozott a 2023-as Specialty Equipment Market Association (SEMA) Kiállításon, bemutatva hat lenyűgöző járművet, köztük a GX minden generációját és a 2022-es LX 600-at. Az offroad örökségét hangsúlyozva a márka vadonatúj 2024 Lexus GX 550 Overtrail+ AAP modellt is megismertette a nagyközönséggel, mely a terepjárók világában új színfoltot jelent. 2022 Lexus GX […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

2024 elején legyártja utolsó dízelmotorját a Volvo

A teljes körű villamosítást célzó, egyértelmű stratégiánk a legambiciózusabb átalakítási tervek közé tartozik, amelyet hagyományos autógyártók megfogalmaztak. Hogy megerősítsük erre vonatkozó szándékainkat, a mai napon, a New York-i klímahéten bejelentettük, hogy 2024 elejével beszüntetjük a dízelmotoros Volvo gépkocsik gyártását. Alig néhány hónap múlva legördül tehát a gyártósorról a legutolsó dízel Volvo; a hagyományos autóipari szereplők […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

2 Toyota és 1 Lexus modell került fel az ’Év Autója’ hosszú listájára

A legrangosabb európai autóipari elismerés, az ’Év Autója’ díj hosszú listáján ezúttal 28 autó kapott helyet, ott van közöttük a vadonatúj Toyota C-HR és Toyota Prius, valamint a vadonatúj Lexus RZ is. A döntősök szűkített hetes listáját november 27.-én publikálják, míg a győztest 2024. feburár 26.-án, a Genfi Autószalonon jelentik majd be. A Toyota eddig […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom