A magyarországi régió viszi a hátán a Toyota európai eladásait

Felismerve a térségben rejlő potenciált, a Toyota Motor Europe 2022. április elsejével közös irányítás alá vonta négy közép-európai piacát: Csehországot, Lengyelországot, Magyarországot és Szlovákiát. A varsói központtal létrehozott Toyota Central Europe 2023-ban töltötte be fennállásának első teljes évét, az értékesítési eredmények pedig fényesen igazolták a döntést: a TCE tavaly a személyautók és a könnyű haszonjárművek terén egyaránt a kontinens legnagyobb egységes Toyota-piacának bizonyult.

A visegrádi országokban 152 822 darab Toyota személygépkocsi talált gazdára tavaly; ez a márka teljes európai forgalmának csaknem 14 százaléka. Hogy milyen erős a közép-európai régió, jól szemlélteti, hogy a második legnagyobb piacán, Nagy-Britanniában 14 százalékkal kevesebb (131 109 db) Toyota személyautót értékesítettek. Franciaország a harmadik (127 045 db), Olaszország csak a negyedik (111 641 db) helyen végzett a házon belüli versenyben.

A Toyota Central Europe elismerésre méltó 18 százalékkal növelte eladásait 2023 során, miközben a márka Európa egészét tekintve 7%-os erősödést ért el. A négy országban összesen 15,1 százalékos piaci részesedést értek el a Toyota személyautók.

Ez a siker természetesen büszkeségre ad okot minden érintett számára, ennél azonban jóval nagyobb a piacvezető szerep jelentősége. A térség különösen erős pozíciója nem csupán a kiszállítások tervezésében és a gyártás lekötésében érvényesíthető, de akár a jövőbeli modellek kialakításában is. Az érintett országokban élő ügyfelek számára mindez azt jelenti, hogy könnyebben juthatnak hozzá kívánt Toyota személyautójukhoz, amelyek ráadásul minden eddiginél szorosabban igazodnak a térség specifikus elvárásaihoz.

Ami a Toyota Professional értékesítését illeti, a régió itt is vezeti az európai piacot: a négy országban összesen több mint 22 500 könnyű haszonjármű talált gazdára 2023 során. Ez csaknem ötezer példánnyal több, mint egy évvel korábban, és az Európában eladott összes Toyota haszonjármű 16 százalékát teszi ki, ami a piacrész 5 százalékpontos emelkedését jelenti egyetlen év leforgása alatt.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Világpremier Cannes-ban: a Naomi Campbell ihlette BMW XM Mystique Allure

+++ A BMW és a brit szupermodell közötti kreatív együttműködés legújabb gyümölcse egy különleges egyediség +++ A kimagasló teljesítmény és a haute couture találkozása +++ Világpremier a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon +++ A BMW sorozatban harmadik alkalommal áll hivatalos autóipari partnerként a világ egyik legnívósabb filmfesztiválja mellett +++ Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Tim Gábor szerencsés kategória győzelemet szerzett a Red Bull Ringen

Balaton Park Circuiten mutatkozott be Tim Gábor az ESET GT Sprint bajnokságban, ahol két kategória második helyet szerzett és a 20 fős GT mezőny 9. és 10. helyét szerezte meg. A második fordulóra a Red Bull Ringen került sor, nagyobb mezőnnyel. Egy kategória győzelemmel és egy harmadik hellyel a bajnokság élére állt a magyar pilóta. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Magyar Országos Rallye Bajnokság – Aszfalton folytatják Turán Friciék

Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán Frigyes és Zsiros Gábor. A háromnapos versenynek, amelyet a Bükkben és Borsod-Abaúj Zemplén vármegye útjain rendeznek, több mint 120 páros vág neki. A Rallye1 mezőnye legutóbb négy évvel ezelőtt versenyzett ebben a térségben. Az ORB1 kategóriában 43, az ORB2-ben 31, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom