A Mazda Masahiro Morót javasolja az új elnők-vezérigazgatói pozícióba

A Mazda Motor Corporation bejelentette, hogy igazgatósága Masahiro Morót javasolja az elnök-vezérigazgatói pozícióba. Ő lesz Akira Marumoto utódja, aki 2018 óta vezeti a Mazda globális üzletágát.

Moro (62) 1983-ban csatlakozott a vállalathoz. Mielőtt jelenlegi pozícióját betöltötte, mint igazgató és kommunikációért felelős senior ügyvezető igazgató, 2016 és 2021 között ő volt a Mazda észak-amerikai kirendeltségének elnök-vezérigazgatója. Ezt megelőzően ő volt a globális marketingért felelős ügyvezető igazgató, miközben négy évig a Mazda Motor Europe alelnöki pozícióját töltötte be.

A Mazda igazgató tanácsa szintén javasolta, hogy Jeffrey H. Guytont (56) nevezzék ki reprezentatív elnöknek, senior ügyvezető igazgatónak és pénzügyi igazgatónak. Ő jelenleg a Mazda észak-amerikai kirendeltségének elnök-vezérigazgatója. Ezt megelőzően Guyton tíz éven át vezette a Mazda európai üzletágát.

Martijn ten Brink, a Mazda Motor Europe elnök-vezérigazgatója így kommentálta a bejelentést:

„Gratulálok Masahiro Morónak és Jeff Guytonnak. Örömmel látom, hogy két tapasztalt, az európai régiót is jól ismerő vezető veszi kézbe globális üzletünk irányítását. Európa mindig is kulcsfontosságú piac volt a Mazda számára. Egy olyan időszakban, amikor Európa határozza meg az autóipar jövőjének irányát, a Mazda Motor Corporation ezzel a két kinevezéssel megújítja az európai régió és márkakereskedői hálózat iránti elkötelezettségét.”

A Mazda Motor Corporation Igazgatósága jóváhagyta a 2023 júniusára tervezett rendes közgyűlésen és a közvetlenül azt követő igazgatósági ülésen előterjesztendő vezetői beosztásokat.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új Fiat Topolino a városi közlekedés villamosításának legelragadóbb eszköze

Az új Fiat Topolino attól a történelmi modelltől kölcsönözte jól csengő nevét, amely annak idején lefektette a városi közlekedés alapjait; a modern utód ugyanerre készül a fenntartható városi mobilitás terén. A városi használatra szánt Topolino a legfiatalabb ügyfelekhez is eljuttatja a mobilitás szabadságát A FIAT bejelentette, hogy Topolino néven hozza forgalomba új, fenntartható városi mobilitási […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Megnyitotta egyedülálló múzeumát a Toyota Gazoo Racing Europe

Idén májustól a Toyota nemzetközi motorsportban való részvételét 1973-tól napjainkig bemutató, eredeti versenyautókból álló gyűjteménye látogathatóvá vált a nagyközönség számára. A kiállítás a Toyota Gazoo Racing Europe kölni központjának két szélcsatornájának egyike alatt található. A Toyota Motorsport Múzeum május 11-én nyitotta meg kapuit, pontosan egy hónappal azelőtt, hogy a gyári csapat részt vesz a legendás […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is. Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom