A Mazda Masahiro Morót javasolja az új elnők-vezérigazgatói pozícióba

A Mazda Motor Corporation bejelentette, hogy igazgatósága Masahiro Morót javasolja az elnök-vezérigazgatói pozícióba. Ő lesz Akira Marumoto utódja, aki 2018 óta vezeti a Mazda globális üzletágát.

Moro (62) 1983-ban csatlakozott a vállalathoz. Mielőtt jelenlegi pozícióját betöltötte, mint igazgató és kommunikációért felelős senior ügyvezető igazgató, 2016 és 2021 között ő volt a Mazda észak-amerikai kirendeltségének elnök-vezérigazgatója. Ezt megelőzően ő volt a globális marketingért felelős ügyvezető igazgató, miközben négy évig a Mazda Motor Europe alelnöki pozícióját töltötte be.

A Mazda igazgató tanácsa szintén javasolta, hogy Jeffrey H. Guytont (56) nevezzék ki reprezentatív elnöknek, senior ügyvezető igazgatónak és pénzügyi igazgatónak. Ő jelenleg a Mazda észak-amerikai kirendeltségének elnök-vezérigazgatója. Ezt megelőzően Guyton tíz éven át vezette a Mazda európai üzletágát.

Martijn ten Brink, a Mazda Motor Europe elnök-vezérigazgatója így kommentálta a bejelentést:

„Gratulálok Masahiro Morónak és Jeff Guytonnak. Örömmel látom, hogy két tapasztalt, az európai régiót is jól ismerő vezető veszi kézbe globális üzletünk irányítását. Európa mindig is kulcsfontosságú piac volt a Mazda számára. Egy olyan időszakban, amikor Európa határozza meg az autóipar jövőjének irányát, a Mazda Motor Corporation ezzel a két kinevezéssel megújítja az európai régió és márkakereskedői hálózat iránti elkötelezettségét.”

A Mazda Motor Corporation Igazgatósága jóváhagyta a 2023 júniusára tervezett rendes közgyűlésen és a közvetlenül azt követő igazgatósági ülésen előterjesztendő vezetői beosztásokat.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus az offroadban is utánozhatatlan

A Lexus izgalmas újításokat hozott a 2023-as Specialty Equipment Market Association (SEMA) Kiállításon, bemutatva hat lenyűgöző járművet, köztük a GX minden generációját és a 2022-es LX 600-at. Az offroad örökségét hangsúlyozva a márka vadonatúj 2024 Lexus GX 550 Overtrail+ AAP modellt is megismertette a nagyközönséggel, mely a terepjárók világában új színfoltot jelent. 2022 Lexus GX […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

2024 elején legyártja utolsó dízelmotorját a Volvo

A teljes körű villamosítást célzó, egyértelmű stratégiánk a legambiciózusabb átalakítási tervek közé tartozik, amelyet hagyományos autógyártók megfogalmaztak. Hogy megerősítsük erre vonatkozó szándékainkat, a mai napon, a New York-i klímahéten bejelentettük, hogy 2024 elejével beszüntetjük a dízelmotoros Volvo gépkocsik gyártását. Alig néhány hónap múlva legördül tehát a gyártósorról a legutolsó dízel Volvo; a hagyományos autóipari szereplők […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

2 Toyota és 1 Lexus modell került fel az ’Év Autója’ hosszú listájára

A legrangosabb európai autóipari elismerés, az ’Év Autója’ díj hosszú listáján ezúttal 28 autó kapott helyet, ott van közöttük a vadonatúj Toyota C-HR és Toyota Prius, valamint a vadonatúj Lexus RZ is. A döntősök szűkített hetes listáját november 27.-én publikálják, míg a győztest 2024. feburár 26.-án, a Genfi Autószalonon jelentik majd be. A Toyota eddig […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom