A MINI John Cooper Works újabb mérföldkőhöz érkezett

A Nürburgring legendás futamára készülve a MINI John Cooper Works sikeresen futotta meg első tesztköreit a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontjában.

A Bulldog Racing új MINI John Cooper Works versenyautója átesett a tűzkeresztségen: a nürburgringi 24-órás megmérettetésre készülő modell az elmúlt hetekben sikeresen teljesítette átfogó tesztprogramját a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontjában, a Marseille és Avignon között elterülő egykori versenypálya aszfaltcsíkján.

A részletes tesztprogram elsődleges célja az volt, hogy a mérnökök felmérjék a versenyautó intenzív terhelésekre adott reakcióit, illetve a hajtáslánc- és futómű-technológiai alkatrészek tartósságát. A hozzávetőlegesen 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményre képes MINI volánjánál a BMW Group futómű-technológiai mérnöke, Patrick Häussler foglalt helyet, aki a versenycsapat számára rendkívüli hozzáadott értéket képviselt: főállásában Patrick a sorozatgyártásba kerülő BMW és MINI modellek fejlesztésén dolgozik, így a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontjában többéves tapasztalatra támaszkodik.

„A márciusi bemutatkozásunk arról szólt, hogy a MINI John Cooper Works alapvetően működik. Most azonban, a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontjában már az összes fejlesztésünket részletekbe menően elemezhettük és tesztelhettük. A hosszútávú futamokhoz szükséges kötelező elemek és beállítások mellett itt gyorsan elvégezhettük a modell szükséges módosításait és finomhangolásait is” – nyilatkozta a Bulldog Racing csapatfőnöke, Friedhelm Thelen.

„Most vezettem először a 24-órás megmérettetésre készülő MINI John Cooper Works versenyautót. Vadonatúj modellről van szó, ezért rendkívül lenyűgöző, hogy máris milyen messzire jutottak vele a mérnökök. Napról napra több tesztkilométert tudtunk megtenni, így elkezdhettük tesztelni a beállításokat és a gumikat is. Egyértelműen pozitív véleménnyel vagyok az autóról. Nagy öröm volt számomra, hogy részese lehettem a várhatóan nagyszerű nürburgringi futam előtti felkészülésnek” – mondta Patrick Häussler, a BMW Group futómű-technológiai mérnöke.

A Bulldog Racing a következő hetekben a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján folytatja az új MINI John Cooper Works versenyautó fejlesztését. A modell első ízben a május 6-8. közötti hétvégén megrendezendő ADAC 24-órás kvalifikációs futamon gurul fel a Nürburgring rajtrácsára.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Mazda legtágasabb Európai SUV-ja, a vadonatúj Mazda CX-80 2024. április 18-án mutatkozik be

Három üléssor, mely akár hét utasnak is helyet biztosít Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva A Mazda 2024. április 18-án, csütörtökön 12.00 órakor mutatja be a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80-at. A CX-60 után a CX-80 a második modell, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek – ez a modell a Mazda legtágasabb autója az európai […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Egymillió tisztán elektromos modell: a BMW Group növekedési pályája újabb mérföldkőhöz érkezett

+++ A BMW Group az év első negyedévében világszerte összesen 594 671 darab új autót értékesített +++ A növekedés legfőbb motorjai a tisztán elektromos meghajtású modellek és a prémium felsőkategória luxusautói +++ A BMW márka 2,5 százalékkal múlta felül saját eladási mutatóját +++ A tisztán elektromos meghajtású modelleket övező ügyfélérdeklődés a főbb értékesítési régiók mindegyikében […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Ötcsillagos EURO NCAP minősítést szerzett az új Honda CR-V

• A vadonatúj CR-V a legújabb, továbbfejlesztett Honda SENSING, illetve SENSING 360 rendszerrel kerül a szalonokba, mely egyebek mellett hangradarrendszer és széles látószögű első kamera segítségével szavatol 360˚-os biztonságot • A CR-V karosszériaszerkezetének új nyúlványai a frontális, a ráfutásos és az oldalirányú ütközéseknél is nagyobb védelmet garantálnak • A Honda célja, hogy 2050-ben már ne […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom