A New Times Racing pilótái erőn felül teljesítettek a Slovakiaringen

Május 16-án a Slovakiaringen rajtolt el a 2022-es Takarékbank Gyorsasági Bajnokság és Kupa, amelyen az NTR  öt pilótája két kategóriában harcolt a jobbnál jobb helyezésekért. Ádám Róbert, Kecskés Bence, valamint Ernszt Norbert az Open 600 osztályban indult, míg a betétfutamként szereplő SSP300-ban Borsándi Botond és Kun Csaba képviselte a csapatot.

Ádám Róbert a korábbi teszteknek köszönhetően már felkészülten érkezett a Diósförgepatony mellett található pályára. Az első edzésen rögtön sikerült is neki megfutni a gyakorlások alatt produkált legjobb köridejét, ennek ellenére a kvalifikáción csak a 11. rajtkockát szerezte meg. A pilóta a futam rajtját elrontotta és több pozíciót is veszített, de pár kör alatt visszaverekedte magát a kilencedik helyre. Rövidesen piros zászlós fázis szakította meg a versenyt, majd az újraindítást követően Róbert végül a 6 pontot érő 10. helyen ért célba.

Kecskés Bence a tőle megszokott lendülettel vágott neki a napnak. Már az edzéseken gyors és kiegyensúlyozott időket motorozott, majd megnyerte az időmérőt, így az első helyről várhatta a lámpák kialvását. A versenyt megszakító piros zászlóig az élen is tudott maradni, viszont az újraindításnál már nagyon csúszkált alatta a technika. Ennek ellenére szépen kivédekezte az ellene indított támadásokat, és másodikként intette le a kockás zászló.

Ernszt Norbert izgatottan várta a slovakiaringi szezonnyitót a 600-as kategóriában, de végül nem teljesen úgy alakult minden, ahogy szerette volna. A szabadedzések és az időmérő alatt próbálta kihozni magából a maximumot, tempója a versenyen a 16. helyre volt elég. Norbert kicsit csalódott emiatt, de bizakodva várja a következő fordulót.

A betétfutamként szereplő SSP300-ban Borsándi Botond először versenyzett ezen a pályán, ezért a szabadedzések alatt még nem igazán érezte magát komfortosan, a kvalifikációra azonban már összekapta magát a korábbi edzéseknek köszönhetően, és ez a köridőkön is meglátszott. A verseny rajtját jól kapta el, viszont egy technikai anomália miatt a motorja 4-es fokozat helyett 2-be kapcsolt, így emiatt sokat visszaesett. A futam alatt így is sikerült a 19. helyről a 17. helyre feltornáznia magát, és folyamatosan javuló tempót mutatni.

Kun Csaba az egész nap során remekül szerepelt, összeszedetten és konstansan motorozott, sokat gyorsult. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen ebben a kategóriában őt intette le elsőként a kockás zászló! A New Times Racing vezetése büszke a versenyzők teljesítményére, mindenki erőn felül odatette magát, Kun Csaba győzelme és Kecskés Bence második helye pedig komoly bizakodásra ad okot.

 

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó úton a cél felé – Spanyol kupa után a JuniorGP-be

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. A FIM JuniorGP-ről amely a Dorna szervezése alatt fut egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor

Ugly Kid Joe, Tankcsapda, AK26, godfater. és rengeteg motoros érkezik 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakpartra, a Budapest Open Road Days-re

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválja, a Budapest Open Road Days nagyszínpadán, a Műegyetem rakparton. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibusz szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a motoros, családi és zenei fesztiválon. A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A HARLEY-DAVIDSON® készen áll a magyar utak meghódítására

Budapest, Sopron, Nyíregyháza (2024.04.05-06.) – A Harley-Davidson® márkakereskedések az ország egész területén egy időben és közösen indítják el az idei motoros szezont az Open House rendezvénysorozattal, amit először április 5-6. között tartanak meg minden kereskedésben. A tavasz beköszöntével itt az idő, hogy felkészüljünk a várva várt motoros szezonra és együtt hódítsuk meg a végtelen utakat. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom