Akkumulátor vagy V8? A döntés a tiéd: megjött az új 7-es BMW és az i7 is

Az új BMW 7-es sorozat úttörőként mutatja meg az abszolút vezetési élmény, a hosszútávon is felülmúlhatatlan menetkomfort és a csúcstechnológiás innovációk kiteljesedése felé vezető, új irányt.

A luxus színvonalú személyes mobilitás effajta újraértelmezésének középpontjában a BMW i7 áll. A tisztán elektromos meghajtású zászlóshajó tökéletesen illeszkedik a BMW új 7-es sorozatába és a bajor prémiumgyártó portfóliójának csúcsán hirdeti a fenntarthatóságot éltető prémium szemléletet.

Az új BMW 7-es sorozat frontrészének kialakítását olyan hamisítatlan stílusjegyek uralják, amelyek új köntösbe csomagolva éltetik az új luxuslimuzin és a többi BMW modell közötti, vitathatatlan rokonságot. A BMW Group innovációs erősségét eközben olyan egyedülálló felszereltségi opciók hirdetik, mint a tetőkárpitból lenyíló BMW Theatre Screen, a végtelen lehetőségeket és páratlan felhasználói élményeket ígérő BMW iDrive járművezérlő technológia, a BMW Ívelt Kijelző és az automatizált parkolást, illetve manőverezést kínáló Manőver Asszisztens.

Az új BMW 7-es sorozat világszerte kizárólag hosszított tengelytávolságú karosszéria-kialakítással válik elérhetővé, amellyel maximalizálja a hátsó üléssor helykínálatát. Itt merőben új és rendkívül magas minőségű anyaghasználat, innovatív szórakoztató rendszer és a továbbfejlesztett Executive Lounge opció gondoskodik a felülmúlhatatlan kényelem és az exkluzív hangulat kettőséről. Az új BMW 7-es sorozat műszaki alapjaira épített biztonsági luxusautó 2023-ban csatlakozik a portfólióhoz.

Fenntartható és rugalmas gyártás a BMW Group dingolfingi létesítményében

Az új BMW 7-es sorozat piaci bevezetése 2022 novemberében kezdődik. 45 évvel az első 7-es BMW világpremierje után, hetedik modellgenerációjába lépve a luxuslimuzin továbbra is a BMW Group dingolfingi gyárában készül. Itt az új BMW 7-es sorozat tisztán elektromos meghajtással, belsőégésű erőforrással és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatai egytől egyig ugyanarról a gyártósorról gurulnak le. A BMW i7 elektromos motorjait és nagyfeszültségű akkumulátorait ugyancsak Dingolfingban állítják elő.

A BMW Group dingolfingi gyárában – akárcsak a bajor prémiumgyártó teljes beszállítói hálózatában – a gyártási folyamatokhoz szükséges energiát egyre átfogóbb arányban zöldenergia hasznosításával állítják elő. Emellett a nyersanyagok szigorúan ellenőrzött kiválasztása és a másodlagos anyagok széleskörű alkalmazása is nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy az új BMW 7-es sorozat hatékonyan segítsen elérni a vállalatcsoport ambiciózus fenntarthatósági céljait.

Hamisítatlan stílusjegyek új köntösben: kifejező, lebilincselő és exkluzív karosszéria-kialakítás

Az új BMW 7-es sorozat látványosan erőteljes, exkluzív kisugárzása a modell kimagasló vezetési élményét és progresszív luxusát, valamint hátsó üléssorának páratlan helykínálatát és csúcstechnológiás innovációit hirdeti. Az új 7-es BMW magabiztos frontrésze forradalmasítja a bajor prémiummárka olyan ikonikus stílusjegyeit, mint az ikerfényszórók és a vese alakú hűtőrács, egyszerre kínálva letaglózó és összetéveszthetetlen első benyomást.

Az új BMW 7-es sorozat már alapfelszereltségként mátrix funkciójú távolsági fénnyel és BMW Selective Beam elvakítás-mentes távolságifény-asszisztenssel dolgozó, adaptív LED-technológiás első fényszórókkal érkezik meg az utakra. A mérnökök a modell világításfunkcióit két külön területre összpontosították. A magasabbra pozícionált, vízszintesen elnyújtott és rendkívül keskeny LED-fényforrások a nappali menetfényeknek, a helyzetjelzőknek és az irányjelzőknek adnak otthont. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW „Iconic Glow” kristályfényszórók korábban nem látott fényhatásokat idéznek elő, a nappali menetfények és a helyzetjelzők szerepét ugyanis itt az „L” alakban elrendezett és LED-ekkel egyenként megvilágított Swarovski kristályok töltik be. Az alább pozícionált fényforrásokban a tompított és a távolsági fényszórók kaptak helyet, sötétített búrájukkal mélyen az első lökhárítóba ágyazódva.

A frontrész hatásos kisugárzását a két BMW hűtőrács elegáns kontúrvilágítása fokozza tovább, amely a BMW „Iconic Glow” kristályfényszórókkal látványos üdvözlő és elköszönő fényjátékra is képes. A BMW 7-es sorozat új modellgenerációjának dizájninnovációi között szerepel még az első lökhárító letisztult felületkezelése és a motorháztető középvonalnál kihangsúlyozott, vésett kialakítása.

Végtelenül egységes felületkialakításával, diszkréten és harmonikusan megnövelt külső méreteivel, valamint hangsúlyos frontrészével az új BMW 7-es sorozat oldalnézetből is lélegzetelállítóan elegáns. Ezt a benyomást erősítik a szinte észrevétlen illesztések mentén, kecsesen integrált oldalablakok is. A nappali menetfényeket hosszan ívelt övvonal köti össze a hátsó lámpákkal, elegáns átmenetet képezve a karosszéria alsó és felső kialakítása között. A be- és kiszállást nagyméretű ajtók könnyítik meg.

Ahogyan a frontrészt, úgy az új BMW 7-es sorozat hátsó kialakítását is a látványosan elrendezett felületkezelés jellemzi. A keskenyre rajzolt, LED-technológiás hátsó lámpák a letisztult eleganciát hirdetik és mélyen a karosszéria oldalába nyúlnak.

A BMW i7 a BMW i divízió hamisítatlan kék árnyalatával hangsúlyozza iránymutató fenntarthatósági tulajdonságait, miközben az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Sport csomag karosszéria-kiegészítői a márkára jellemző sportosságot hirdetik. Az új modellgenerációhoz az M Sport Pro csomag is elérhetővé válik. 2023-ban a tervek szerint reflektorfénybe gurulnak az új BMW 7-es sorozat műszaki alapjaira megtervezett BMW M modellek is, amelyek mind megjelenésüket, mind menettulajdonságaikat tekintve új mércét állítanak fel. Ezen modellek opcionális extrafelszereltségei között a BMW M Performance alkatrészek is megtalálhatók lesznek.

Az új BMW 7-es sorozat karosszériafényezési palettáján egy matt és kilenc metál árnyalat sorakozik. A modell négyféle BMW Individual karosszériafényezéssel is megrendelhető, ráadásul a portfólió a későbbiekben extrém merész BMW Individual speciális fényezésekkel bővül. A BMW Individual részleg gyárilag elérhető, kéttónusú karosszériafényezése újdonságként mutatkozik be a palettán.

A menetkomfort és a kényelem új szintje

Az új BMW 7-es sorozat utasterében a legprogresszívabb luxus fogadja a bajor prémiummárka ügyfeleit. A mérnökök a luxuslimuzin hetedik modellgenerációját a menetdinamika és a menetkomfort közötti egyensúly jegyében tervezték meg, amely az utastér egészét is átjárja. A vezető számára az új 7-es BMW egy magával ragadóan sportos limuzin, miközben a hátsó üléssorban utazók az autóban átélhető luxus és kényelem új dimenzióját ismerhetik meg.

Az új BMW 7-es sorozat műszerfalán jelentősen kevesebb gomb, kapcsoló és vezérlőelem található, mint a luxuslimuzin elődmodellje esetében. A kulcs e tekintetben a digitalizáció iránti osztatlan elköteleződés, amelyet a BMW Ívelt Kijelző testesít meg. A teljes mértékben digitális technológia egy 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és egy 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző kettőséből áll. A kormányt és az automataváltó előválasztó karját újragondolták a tervezők. A BMW Interaction Bar eközben az új BMW 7-es sorozatban ünnepli világpremierjét: az innovatív megoldás az utastér hangulatvilágításának része, amelybe a mérnökök integrált vezérlőgombokat terveztek. A rendkívül hatékony háttérvilágítással dolgozó elem a műszerfal teljes szélességét felöleli és még az ajtókárpitokban is folytatódik.

Egyedülálló innováció: a BMW Theatre Screen és az Amazon Fire TV

A tetőkárpitból lenyíló BMW Theatre Screen és a beépített Amazon Fire TV egyedülálló szórakozási lehetőségeket kínál a hátsó üléssorban utazóknak. A 8K felbontású és 31,3” átmérőjű érintőképernyő, a Bowers & Wilkins surround audiorendszer (az opcionális extrafelszereltség részeként akár ülésekbe épített kiegészítő funkciókkal), valamint a hátsó ajtókba épített, 5,5” képernyő-átmérőjű BMW Touch Command táblagépek az új BMW 7-es sorozat hátsó üléssorát kerekeken guruló privát moziteremmé varázsolják. Az utasok itt videókat nézhetnek, játékokkal játszhatnak, zenéket hallgathatnak, informálódhatnak és letöltött programokat használhatnak – mindezt menet közben. Az Amazon Fire TV a népszerű stream-funkciókat és az élő sporteseményeket, illetve híreket egy változatos, szórakoztató csomag képében egyesíti.

Az új BMW 7-es sorozat vezetője és első utasa a központi kijelzőn keresztül a YouTube tartalmai között is böngészhet, most először. Az 5G-kompatibilis mobiltechnológia rendkívül gyors online kapcsolatot garantál.

Legyen szó azonban bármilyen szórakoztató programról, utasainak a BMW i7 egészen egyedülálló hangélménnyel is kedveskedik. Ez a Hans Zimmer közreműködésével megalkotott BMW IconicSounds Electric portfólió, amely teljes egészében a tisztán elektromos meghajtású luxusautóban hallható először.

Új komfortülések alapfelszereltségként és továbbfejlesztett Executive Lounge opció

Az új BMW 7-es sorozat már alapfelszereltségként újfejlesztésű komfortülésekkel szerelve gurul le a gyártósorról. Az új komfortülések szélesebb ülőfelülettel, valamint nagyobb tartományt lefedő elektromos állíthatósággal, fűtési lehetőséggel és ágyéktámasztó funkcióval fokozzák a vezető és első utasa kényelmét. Az első és a második üléssor opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, multifunkciós ülései optimalizált hűtéssel dolgozó, aktív ülésszellőztetést és kilenc programot kínáló masszázsfunkciót tartogatnak.

Az Executive Lounge opció a hátsó üléssorban garantál felülmúlhatatlan menetkomfortot és páratlan kényelmet. Az opció része az első utas ülése mögött kialakítható fekvőfunkció, amely hézagmentes lábtámasszal fokozza a pihentető utazás kényelmét. Sőt mi több, a mérnökök az elektromos ülésállítás lehetőségeit is továbbfejlesztették, amelynek eredményeként extrém kényelmes fekvőpozíció állítható be.

A bajor prémiummárka azon ügyfelei, akik saját ízlésük szerint formálnák át az új 7-es BMW utasterét, gondosan összeállított felszereltségi opciók és színkombinációk széles tárházából válogathatnak. Alapfelszereltségként az új BMW 7-es sorozat üléseit az új Veganza anyag borítja, amely bőrszerű tulajdonságaival, lyuggatott felületével és kidolgozott bélésével magas fokú üléskomfortot garantál. Az opcionális extrafelszereltség részeként az utastér a BMW Individual részleg exkluzív, kéttónusú Merino bőrkárpitozásával és Merino bőr / kasmírgyapjú kettős kárpitozásával is megrendelhető. Utóbbi az új BMW 7-es sorozatban ünnepli világpremierjét.

Az új BMW 7-es sorozat alapfelszereltségként kínált négyzónás automata légkondicionálóját és újfejlesztésű, rendkívül keskeny kialakítású szellőzőrostélyait a középkonzolon és az ajtókárpitokon egyaránt fűthető könyöktámaszok egészítik ki. Az elődmodellben alkalmazotthoz képest jelentősen nagyobb felületű, fix panoráma üvegtető ugyancsak az új luxuslimuzin széleskörű alapfelszereltségének része. Az opcionális extrafelszereltség részeként a modellhez a Sky Lounge panoráma üvegtető új változata és az automata ajtómechanika is megrendelhető.

Hatékony és erőteljes: az új BMW 7-es sorozat piacspecifikus hajtáslánc-portfóliója

Európában az új BMW 7-es sorozatot eleinte kizárólag a tisztán elektromos meghajtású BMW i7 xDrive60 modell képviseli (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,4 – 19,6 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km). A BMW i7 xDrive60 modell meghajtásáról két elektromos motor gondoskodik 400 kW / 544 lóerő maximális rendszerteljesítménnyel és egy sor olyan technológiai innovációval, amelyeknek köszönhetően a modell a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP) mérései szerint 590 – 625 kilométer megtételére képes, tisztán elektromos meghajtással. Az Egyesült Államokban, Kínában és más kijelölt értékesítési régiókban az új BMW 7-es sorozat piaci bevezetését két, benzinmotorral és 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt modell színesíti. A zászlóshajó szerepét ezeken a piacokon a BMW 760i xDrive modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 11,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 255 gramm / km) tölti be 400 kW / 544 lóerő maximális teljesítményre képes V8-as erőforrásával. Európában 2023 tavaszán csatlakozik a portfólióhoz az új BMW 740d xDrive modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,9 – 6,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 157 – 182 gramm / km), motorházteteje alatt egy 220 kW / 300 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres dízelmotorral.

Az új BMW 7-es sorozat hajtáslánc-portfóliója 2023 elején várhatóan számos piacon plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellekkel bővül. Ahogyan a BMW i7 lemezei alatt, úgy ezekben a modellekben is a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációja dolgozik, a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP) mérései szerint egyetlen feltöltéssel több mint 80 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot garantálva. Sőt mi több, a későbbiekben a tisztán elektromos meghajtású BMW i7 újabb változatai is bemutatkoznak, köztük az új zászlóshajóként érkező BMW i7 M70 xDrive modellel (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 21,2 – 26,4 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km), amely 485 kW / 660 lóerő maximális teljesítményt ígér. (A BMW i7 M70 xDrive modell maximális teljesítményre és kombinált energiafogyasztásra vonatkozó adatai a modell aktuális fejlesztési fázisában és ideiglenes többlet-teljesítménnyel mért, előzetes értékek.)

A futómű-technológiát a menetdinamika és a menetkomfort közötti egyensúly jegyében tervezték meg a mérnökök

Az új BMW 7-es sorozat futómű-technológiája egy sor innovációval segíti a modell menetdinamika és menetkomfort közötti egyensúlyának fenntartását. Az ideális műszaki alapot e téren az elődmodellhez képest jelentős mértékben megnövelt karosszériamerevség, a szélesebb nyomtávok és a nagyobb keréktárcsák egysége adja. A tervezőmérnökök az első és a hátsó tengely alapfelszereltségként kínált légrugós felfüggesztését és az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető aktív hátsókerék-kormányzást (Integral Active Steering) is részletekbe menően továbbfejlesztették.

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás aktív borulásgátló rendszerének hatékonyságát immár 48 Volt kapacitású elektromos motor fokozza. Miközben a technológia folyamatosan csökkenti az eltérő útegyenetlenségek okozta karosszéria-kilengéseket, új Active Roll Comfort funkciójával ehhez mérten, aktív közbeavatkozásokkal képes állítani a karosszéria adott oldali magasságát. A hajtásfüggő kipörgés-korlátozás minden korábbinál gyorsabb és precízebb működéssel fokozza a vezetés lendületes, kényelmes és biztonságos élményét. Az integrált fékrendszer legújabb generációja ugyancsak nagyobb pontossággal dolgozik, minden egyes fékezéskor maximális kezelhetőséget és kiváló pedálérzetet garantálva.

A vezetést és parkolást segítő automatizált rendszerek innovatív technológiája

Az új BMW 7-es sorozathoz a bajor prémiumgyártó a vezetést és parkolást segítő automatizált rendszerek eddigi legszélesebb portfólióját teszi elérhetővé. Az új luxuslimuzin innovatív technológiai eszköztára nem csupán a jelenleg használt rendszerek kimagasló funkcionalitásának alapját adja, de már most megteremti a középtávon érkező, 3-as szintű önvezető technológia műszaki előfeltételeit is. A Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function) és a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant) összedolgozása az automatizált járművezetés intenzív élményével kecsegtet, miközben az automata sebességkorlátozás-asszisztens (Speed Limit Assist), az útvonal-figyelő funkció, a forgalmi lámpákat felismerő rendszer és az Aktív Navigáció gondoskodik arról, hogy az autó sebessége és a kormánymozdulatok minden vezetési szituációhoz extrém pontosan alkalmazkodjanak.

A Parking Assistant Professional továbbfejlesztett parkolóasszisztenssel felszerelt modellek esetében a tolatási segédlet (Reversing Assistant) akár 200 méteres távolságig is képes önállóan elvégezni a tolatás precíz kormányzási feladatait. A Manőver Asszisztens (Manoeuvre Assistant) pedig képes bármilyen manővert eltárolni és megismételni: amint az autó egy korábban elmentett manőver helyszínére érkezik, a Manőver Asszisztens (Manoeuvre Assistant) felajánlja, hogy automatikusan elvégzi a sikeres manőverhez szükséges összes gázadási, fékezési, kormányzási és sebességváltási feladatot. A távvezérlő funkció – amely a tervek szerint 2023 tavaszán válik elérhetővé – eközben lehetővé teszi az új BMW 7-es sorozat vezetője számára, hogy az automatizált parkolási manővereket az autó mellett állva, okostelefonján keresztül vezérelje.

Új BMW iDrive járművezérlő technológia BMW 8.0 operációs rendszerrel

Az új BMW 7-es sorozat széleskörű alapfelszereltségének az új, többszenzoros technológiával dolgozó BMW iDrive járművezérlő technológia is része, amelynek köszönhetően a bajor prémiummárka ügyfelei intuitív módon vezérelhetik a járművet, a navigációs rendszert, az információ-szolgáltató funkciókat, a kommunikációs eszközöket és az összes fedélzeti digitális funkciót. A technológia alapja a BMW 8.0 operációs rendszer, amely az érintés-érzékeny és hangutasítások útján érkező járművezérlést egyaránt lehetővé teszi. A BMW Ívelt Kijelző és a BMW Interaction Bar mellett az új BMW 7-es sorozat alapfelszereltségének a BMW Head-Up kijelző legújabb generációja is része, amely minden vezetési szituációban garantálja a legrelevánsabb információkat és a legpontosabb iránymutatást – akárcsak az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Augmented View funkció, amelynek információi most először a kormány mögötti digitális műszeregységről olvashatók le.

Az új My Modes vezetési üzemmódok lehetővé teszik, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfelei részletekbe menően személyre szabják az autó funkcióit, kijelzett tartalmait és utasterének hangulatát. Az Expressive mód és a Relax mód az új BMW 7-es sorozatban válik először aktiválhatóvá, ahogyan az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Theatre mód és Digital Art mód is (utóbbiak a tervek szerint 2023 tavaszán válnak elérhetővé). Az új 7-es BMW-ben a BMW Intelligent Personal Assistant új funkciói is bemutatkoznak, a technológia immár mintegy húsz különböző mintát képes megkülönböztetni és felismerni. Töltésre optimalizált útvonaltervezés esetén a BMW i7 vezetői a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer kibővített funkcionalitásának előnyeit is élvezhetik.

A hátsó ajtókba épített BMW Touch Command táblagépeknek köszönhetően immár a hátsó üléssorban utazóknak is lehetőségük nyílik arra, hogy a beérkező telefonhívásokat az autó audiorendszerébe továbbítsák. A személyes eSIM kártya teljes mértékben integrálja az új 7-es BMW-t a bajor prémiummárka ügyfeleinek digitális ökoszisztémájába. Az új BMW Digital Key Plus okoskulcs eközben azt is lehetővé teszi – biztonságos használatra tervezett ultraszélessávú technológiájának (UWB – Ultra-Wideband) köszönhetően –, hogy a BMW ügyfelei Apple iPhone okostelefonjukkal nyissák ki és zárják le új luxuslimuzinjukat.

A maximális teljesítményre, menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, kombinált károsanyag-kibocsátásra és kombinált energiafogyasztásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

A sajtóközleményben szereplő modellváltozatok, felszereltségi tételek, csomagok és szintek, műszaki adatok, illetve átlagos üzemanyag-fogyasztásra, kombinált károsanyag-kibocsátásra és kombinált energiafogyasztásra vonatkozó értékek a németországi piacon elérhető ajánlatokat tükrözik, amennyiben az adott modell ott elérhető. A sajtóközleményben szereplő adatok és értékek az egyes piacokon eltérhetnek. Az egyes méretadatok és mérési eredmények a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztási, kombinált károsanyag-kibocsátási, kombinált energiafogyasztási és elektromos hatótávolságra vonatkozó értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltpweboldalon.

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

Az elődök útján – Honda C-RV e:PHEV Advance Tech teszt

A Civic mellett a CR-V a Honda azon típusa, amelyik igazán beivódott az európai köztudatba. „Természetesen” a CR-V-nek is az USA és Kanada a legfőbb piaca, ott igazi anyataxi szerepet tölt be, de nem véletlenül árulják a japánok Európában is immár az hatodik generációt. Hozta a japános megbízhatóságot, összerakottságot, a Honda közepes SUV-ja, mindig is […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Világpremier Cannes-ban: a Naomi Campbell ihlette BMW XM Mystique Allure

+++ A BMW és a brit szupermodell közötti kreatív együttműködés legújabb gyümölcse egy különleges egyediség +++ A kimagasló teljesítmény és a haute couture találkozása +++ Világpremier a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon +++ A BMW sorozatban harmadik alkalommal áll hivatalos autóipari partnerként a világ egyik legnívósabb filmfesztiválja mellett +++ Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Tim Gábor szerencsés kategória győzelemet szerzett a Red Bull Ringen

Balaton Park Circuiten mutatkozott be Tim Gábor az ESET GT Sprint bajnokságban, ahol két kategória második helyet szerzett és a 20 fős GT mezőny 9. és 10. helyét szerezte meg. A második fordulóra a Red Bull Ringen került sor, nagyobb mezőnnyel. Egy kategória győzelemmel és egy harmadik hellyel a bajnokság élére állt a magyar pilóta. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom