Az állatvédelemnek ajánlja 99. Le Mans-i győzelmi serlegét Kiss Norbi ötszörös Európa bajnok

“Az állatok védelmének szeretném ajánlani, és árverésre felajánlani idei, 99. Le Mans-i futamgyőzelmem serlegét, mert tudom és tapasztalom, hogy kétségbeejtő mértéket öltött a minőségi macskaeledel, az alom és az állatorvosi kezelések emelkedő költsége, amely számos állatvédő szervezetet hoz nehéz helyzetbe” – fogalmazott Kiss Nobri ötszörös Európa bajnok autóversenyző, a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, aki idén sporttörténelmet írt: a Révész Racing színeiben ötödször nyerte meg a Kamion Európabajnokságot, amely az egyik legkeményebb és legdurvább küzdelmekkel tarkított versenysorozat a világon.

Kiss Norbi immáron hagyományt teremtett abból, hogy futamgyőzelmei után fákat ültet Kápolnán a Macskaárvaház körül a Tarna árterében, és évente egyszer, az egyik futamgyőzelmének serlegét is jótékony állatvédelmi célra ajánlja fel.
Mint megtudtuk: van olyan győzelmi serlege, amely egy étterem féltve őrzött dísze lett, olyan is akad, amely a sportoló egyik külföldi rajongójának magángyűjtemnyét gazdagította, de volt olyan is, aki befektetési célból vásároltak meg a különleges ereklyét, amelynek ára minden alkalommal a Macskaárvaház állatorvosi számláinak kiegyenlítésére szolgált.
– “Le Mans-ban versenyezni – és nyerni – az autósport egyik legcsodálatosabb érzése, amelyben szerencsére többször volt már részem. Ott nyerni semmi máshoz nem fogható érzés, mint ahogy állatokat menteni, gyógykezelni is az” – fogalmazott a bajnok.

A franciaországi Le Mans az autósport története legizgalmasabb versenyeinek, pilótákat és autómárkákat felemelő fényesebb győzelmeknek és brutális baleseteknek is a helyszíne. A pálya története számos sikeres játékfilm témájául és izgalmas látványául szolgált. Így ennek a pályának a győzelmi serlege különleges kincs, különösen egy olyan versenyzőtől, mint Kiss Norbi, aki Lewis Hamiltonnal, Sebastian Vettelel együtt a természet és állatvéldő autóversenyző különleges klubjába tartozik. Kiss Norbi az egyetlen magyar, aki Le Mans-i győzelemmel büszkélkedhet. Serlegének kikiáltási ára 100000, vagyis százezer forint, aki ennél többet ajánlana érte, a macskaarvahaz@gmial.com oldalon jelentkezhet névvel és telefonszámmal. A “Le Mans-i licit” Advent első vasárnapjának éjféljéig tart. A nyertes személyesen Kiss Norbitól veheti át a Le Mans-i győzelmi serleget, Kápolnán a Macskaárvaházban.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Race Verdák

A címvédő Toyota felkészült a WEC 2024-es szezonjára

Miután a tavalyi szezonban a Cadillac, a Ferrari, a Peugeot és a Porsche jelentette kihívást is sikerrel vette, és ezzel zsinórban az ötödik világbajnoki címét szerezte meg, a Toyota Gazoo Racing az idei szezonban már egy 19 hiperautóból álló, minden korábbinál erősebb és népesebb mezőnyhöz csatlakozik, amelynek részei lesznek az újonnan érkezett Alpine, BMW, Isotta […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A BMW sikertörténetét 2023-ban is nemzetközi díjak koronázták meg

Fényes trófeákkal vette kezdetét a müncheni központú vállalatcsoport 2024-es éve: az auto, motor und sport német autós szakmagazin „Best Cars” olvasói szavazásán két aktuális BMW modell is kategóriája élén végzett, miközben az új BMW 5-ös limuzint máris a női vezetők elsőszámú nemzetközi választásaként méltatták a nagyautók kategóriában. Az auto, motor und sport német autós szakmagazin […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Még mindig a Toyota a villamosítás királya

Miközben az autóipari és gazdasági szaksajtó tavaly év vége felé a Tesla és a BYD versenyét leste, a küzdelemből egy harmadik szereplő: a Toyota jött ki győztesként. Jean de La Fontaine, a példamesék nagyszerű írója is ihletet meríthetett volna abból az ádáz küzdelemből, ami az autóiparban zajlott 2023-ban. Két fiatal, ambiciózus szereplő – a mesében […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom