Az állatvédelemnek ajánlja 99. Le Mans-i győzelmi serlegét Kiss Norbi ötszörös Európa bajnok

“Az állatok védelmének szeretném ajánlani, és árverésre felajánlani idei, 99. Le Mans-i futamgyőzelmem serlegét, mert tudom és tapasztalom, hogy kétségbeejtő mértéket öltött a minőségi macskaeledel, az alom és az állatorvosi kezelések emelkedő költsége, amely számos állatvédő szervezetet hoz nehéz helyzetbe” – fogalmazott Kiss Nobri ötszörös Európa bajnok autóversenyző, a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, aki idén sporttörténelmet írt: a Révész Racing színeiben ötödször nyerte meg a Kamion Európabajnokságot, amely az egyik legkeményebb és legdurvább küzdelmekkel tarkított versenysorozat a világon.

Kiss Norbi immáron hagyományt teremtett abból, hogy futamgyőzelmei után fákat ültet Kápolnán a Macskaárvaház körül a Tarna árterében, és évente egyszer, az egyik futamgyőzelmének serlegét is jótékony állatvédelmi célra ajánlja fel.
Mint megtudtuk: van olyan győzelmi serlege, amely egy étterem féltve őrzött dísze lett, olyan is akad, amely a sportoló egyik külföldi rajongójának magángyűjtemnyét gazdagította, de volt olyan is, aki befektetési célból vásároltak meg a különleges ereklyét, amelynek ára minden alkalommal a Macskaárvaház állatorvosi számláinak kiegyenlítésére szolgált.
– “Le Mans-ban versenyezni – és nyerni – az autósport egyik legcsodálatosabb érzése, amelyben szerencsére többször volt már részem. Ott nyerni semmi máshoz nem fogható érzés, mint ahogy állatokat menteni, gyógykezelni is az” – fogalmazott a bajnok.

A franciaországi Le Mans az autósport története legizgalmasabb versenyeinek, pilótákat és autómárkákat felemelő fényesebb győzelmeknek és brutális baleseteknek is a helyszíne. A pálya története számos sikeres játékfilm témájául és izgalmas látványául szolgált. Így ennek a pályának a győzelmi serlege különleges kincs, különösen egy olyan versenyzőtől, mint Kiss Norbi, aki Lewis Hamiltonnal, Sebastian Vettelel együtt a természet és állatvéldő autóversenyző különleges klubjába tartozik. Kiss Norbi az egyetlen magyar, aki Le Mans-i győzelemmel büszkélkedhet. Serlegének kikiáltási ára 100000, vagyis százezer forint, aki ennél többet ajánlana érte, a macskaarvahaz@gmial.com oldalon jelentkezhet névvel és telefonszámmal. A “Le Mans-i licit” Advent első vasárnapjának éjféljéig tart. A nyertes személyesen Kiss Norbitól veheti át a Le Mans-i győzelmi serleget, Kápolnán a Macskaárvaházban.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Utcán Verdák

Precíz és dinamikus, V8-as motorral: Az új Cayenne GTS modellek

Teljesítményközpontú futómű Turbo GT alkatrészekkel Négyliteres V8-as biturbó motor 500 lóerővel Azonnal felismerhető GTS karakter új formai megoldásokkal Kibővített alapfelszereltség A Porsche újabb változattal teszi teljessé a 2023-ban teljes modellfrissítésen átesett Cayenne kínálatát: az új, különösen dinamikus GTS megérkezett. Az SUV és Coupé verzióban is elérhető újdonságokat a biturbó V8-as motor 500 lóerős változata hajtja, […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Sorozatgyártási mérföldkő Senjangban: a BMW Brilliance Automotive elkészítette a hatmilliomodik autót

+++ Az elmúlt 15 hónapban 1 millió darab új autó látott napvilágot +++ Milan Nedeljković: „Kulcsfontosságú a versenyképesség és az innovációs erősség megtartása.” +++ Senjang a Neue Klasse modellgeneráció érkezésére is folytatja felkészülését +++ Igazi mérföldkő a kínai Senjang város Dadong kerületében működő létesítmény gyártósoráról ma legurult BMW i5 modell: a Frozen Pure Grey karosszériafényezést […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A világ legjobb kerekesszékes teniszezője is Lexusszal jár

A Lexus bejelentette, hogy partneri szerződést kötött Alfie Hewett-tel, a világ első számú férfi kerekesszékes teniszezőjével, aki jelenleg is vezeti a világranglistát (Uniqlo Wheelchair Tennis Ranking). A 26 éves játékos már 27-szeres Grand Slam bajnoknak mondhatja magát, nyolc bajnoki címet nyert egyesben és 19-et párosban, utóbbit mind Gordon Reid partnereként. A páros 2021-ben teljesítette a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom