Bagnaia győzelme és Espargaro felzárkózása Assenben

Francesco Bagnaia jól jött el a rajtnál, Fabio Quartararo viszont kicsit elrontotta, negyediknek esett vissza. A világbajnoki éllovas az első körben Aleix Espargaróval küzdött a 2. helyért. Hátrébb a negyedik pozícióért is zajlott a csata Jorge Martin és Marco Bezzecchi között.

Az ötödik körben Quartararo a semmiből betette a motort a második helyért Aleix Espargarónak az ötös kanyarban, és elesett. Mindketten vissza tudtak állni a versenybe, de Espargaro a 15, Quartararo pedig az utolsó, 24. helyre esett vissza, a Yamaháról ráadásul az első légterelő idom is letört.

Aleix Espargaro zárkózott fel a mezőnyben, Quartararo pedig kiállt a bokszba, majd visszaküldték a pályára. Viszont elég rosszul tették, mert a világbajnoki éllovas óriási highsideot mutatott be és sántikálva ment le a pályáról. Az élen a helyzet változatlan volt, Bagnaia vezetett Bezzecchi és Martin előtt, mögöttük pedig Vinales, Binder, Miller, Oliveira és Mir haladt féltávnál.

Vinales első dobogóját szállította az Apriliának, Espargaro pedig 15.-ről a 4. helyig menetelt

Espargaro két körrel később már nyolcadik volt, amikor belengették az esőt jelző fehér zászlót, ami motorcserére jogosította fel a versenyzőket. Ez végül nem történt meg, mivel az eső nem jött meg, izgalmak viszont így is voltak a végén. Espargaro az utolsó kanyarban ment el az egymással harcoló Binder és Miller mellett, és így lett negyedik.

Szinte Bagnaiát láttuk a legkevesebbet, aki gond nélkül nyert, Bezzecchi élete legjobb MotoGP-s eredményét érte el a Ducatival, Maverick Vinales pedig első apriliás dobogóját érte el. A kármentést gyakorlatilag kimaxolta Aleix Espargaro a negyedik helyével, mögötte pedig Binder, Miller, Martin, Mir, Oliveira és Rins futottak be az első tízben.

Nyári szünet következik, így a következő futam csak augusztusban lesz. További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Quartararo a túlzott önbizalma miatt esett Assenben

A nyár utolsó futamán a Holland Nagydíjon Fabio Quartararo 13 pontot bukott Aleix Espargaróval szemben egy buta előzési manőver miatt. Pont a legnagyobb riválisát (Espargarót) akarta előzni, de nem sikerült neki és elesett. Balszerencséjére Aleix Espargaro kisodródott, de folytatta a futamot és óriási felzárkózással egy negyedik helyet hozott. Fabio Quartararónak nem sikerült jól a 2022-es […]

Olvass tovább

A BMW M GmbH exkluzív különdíjjal ünnepli dupla jubileumát a MotoGP™-ben

A nagyteljesítményű sportautókat építő divízió idén ünnepli fennállása 50. évfordulóját és sorozatban huszadik alkalommal adja át a BMW M Különdíjat a MotoGP™ versenyszezonjának időmérő edzésein legeredményesebben teljesítő pilótának. A BMW M Különdíj 2003 óta a BMW M GmbH és a MotoGP™ rendezési jogaival bíró Dorna Sports közötti szoros partnerség meghatározó, szerves része. A bajor prémiummárka […]

Olvass tovább

Bagnaia nagy csatában gyűrte le Vinalest

Jól jött el a rajtnál Johann Zarco, Fabio Quartararo és a két gyári Ducati, Aleix Espargaro viszont maradt a 7. helyen. Alex Rins lépdelt előre a Suzukival, és a 3. körben már Jack Millert üldözte a 3. helyért. Quartararónak hosszúkörös büntetést kellett végrehajtania, és ezt a legutolsó pillanatban tette meg, amivel csupán az ötödik helyre […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom