Bagnaia győzelme és Espargaro felzárkózása Assenben

Francesco Bagnaia jól jött el a rajtnál, Fabio Quartararo viszont kicsit elrontotta, negyediknek esett vissza. A világbajnoki éllovas az első körben Aleix Espargaróval küzdött a 2. helyért. Hátrébb a negyedik pozícióért is zajlott a csata Jorge Martin és Marco Bezzecchi között.

Az ötödik körben Quartararo a semmiből betette a motort a második helyért Aleix Espargarónak az ötös kanyarban, és elesett. Mindketten vissza tudtak állni a versenybe, de Espargaro a 15, Quartararo pedig az utolsó, 24. helyre esett vissza, a Yamaháról ráadásul az első légterelő idom is letört.

Aleix Espargaro zárkózott fel a mezőnyben, Quartararo pedig kiállt a bokszba, majd visszaküldték a pályára. Viszont elég rosszul tették, mert a világbajnoki éllovas óriási highsideot mutatott be és sántikálva ment le a pályáról. Az élen a helyzet változatlan volt, Bagnaia vezetett Bezzecchi és Martin előtt, mögöttük pedig Vinales, Binder, Miller, Oliveira és Mir haladt féltávnál.

Vinales első dobogóját szállította az Apriliának, Espargaro pedig 15.-ről a 4. helyig menetelt

Espargaro két körrel később már nyolcadik volt, amikor belengették az esőt jelző fehér zászlót, ami motorcserére jogosította fel a versenyzőket. Ez végül nem történt meg, mivel az eső nem jött meg, izgalmak viszont így is voltak a végén. Espargaro az utolsó kanyarban ment el az egymással harcoló Binder és Miller mellett, és így lett negyedik.

Szinte Bagnaiát láttuk a legkevesebbet, aki gond nélkül nyert, Bezzecchi élete legjobb MotoGP-s eredményét érte el a Ducatival, Maverick Vinales pedig első apriliás dobogóját érte el. A kármentést gyakorlatilag kimaxolta Aleix Espargaro a negyedik helyével, mögötte pedig Binder, Miller, Martin, Mir, Oliveira és Rins futottak be az első tízben.

Nyári szünet következik, így a következő futam csak augusztusban lesz. További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom