Bagnaia győzelme és Espargaro felzárkózása Assenben

Francesco Bagnaia jól jött el a rajtnál, Fabio Quartararo viszont kicsit elrontotta, negyediknek esett vissza. A világbajnoki éllovas az első körben Aleix Espargaróval küzdött a 2. helyért. Hátrébb a negyedik pozícióért is zajlott a csata Jorge Martin és Marco Bezzecchi között.

Az ötödik körben Quartararo a semmiből betette a motort a második helyért Aleix Espargarónak az ötös kanyarban, és elesett. Mindketten vissza tudtak állni a versenybe, de Espargaro a 15, Quartararo pedig az utolsó, 24. helyre esett vissza, a Yamaháról ráadásul az első légterelő idom is letört.

Aleix Espargaro zárkózott fel a mezőnyben, Quartararo pedig kiállt a bokszba, majd visszaküldték a pályára. Viszont elég rosszul tették, mert a világbajnoki éllovas óriási highsideot mutatott be és sántikálva ment le a pályáról. Az élen a helyzet változatlan volt, Bagnaia vezetett Bezzecchi és Martin előtt, mögöttük pedig Vinales, Binder, Miller, Oliveira és Mir haladt féltávnál.

Vinales első dobogóját szállította az Apriliának, Espargaro pedig 15.-ről a 4. helyig menetelt

Espargaro két körrel később már nyolcadik volt, amikor belengették az esőt jelző fehér zászlót, ami motorcserére jogosította fel a versenyzőket. Ez végül nem történt meg, mivel az eső nem jött meg, izgalmak viszont így is voltak a végén. Espargaro az utolsó kanyarban ment el az egymással harcoló Binder és Miller mellett, és így lett negyedik.

Szinte Bagnaiát láttuk a legkevesebbet, aki gond nélkül nyert, Bezzecchi élete legjobb MotoGP-s eredményét érte el a Ducatival, Maverick Vinales pedig első apriliás dobogóját érte el. A kármentést gyakorlatilag kimaxolta Aleix Espargaro a negyedik helyével, mögötte pedig Binder, Miller, Martin, Mir, Oliveira és Rins futottak be az első tízben.

Nyári szünet következik, így a következő futam csak augusztusban lesz. További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bezzecchi lett az év újonca

Öt új versenyzőt ismerhettünk meg a 2022-es szezonban a MotoGP királykategóriájában: Marco Bezzecchit a VR46 csapatából, Fabio Di Giannantoniót a Gresini Racingből, Raul Fernandezt és Remy Gardnert a Tech3-ből és Darryn Bindert az RNF Yamaha alakulatától. Közülük egyértelműen Marco Bezzecchi emelkedett ki, aki 111 ponttal, egy második hellyel, egy pole-pozícióval és két negyedik hellyel zárta […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Mit tanultunk a valenciai tesztből?

A 2022-es év utolsó MotoGP futama után nem lehetett sokáig pihenni a versenyzőknek, hiszen az azt követő kedden Valenciában hivatalos tesztnapot tartottak. Nézzük, milyen következtetéseket tudunk levonni ebből a napból. Marc Marquez nyilatkozata alapján nem fejlődött sokat a Honda motorja: „Kipróbáltunk egy prototípus motort új aero-elemekkel, kisebb motormódosításokkal és új vázzal. Nincs nagy különbség, és […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom