Bagnaia győzelme és Espargaro felzárkózása Assenben

Francesco Bagnaia jól jött el a rajtnál, Fabio Quartararo viszont kicsit elrontotta, negyediknek esett vissza. A világbajnoki éllovas az első körben Aleix Espargaróval küzdött a 2. helyért. Hátrébb a negyedik pozícióért is zajlott a csata Jorge Martin és Marco Bezzecchi között.

Az ötödik körben Quartararo a semmiből betette a motort a második helyért Aleix Espargarónak az ötös kanyarban, és elesett. Mindketten vissza tudtak állni a versenybe, de Espargaro a 15, Quartararo pedig az utolsó, 24. helyre esett vissza, a Yamaháról ráadásul az első légterelő idom is letört.

Aleix Espargaro zárkózott fel a mezőnyben, Quartararo pedig kiállt a bokszba, majd visszaküldték a pályára. Viszont elég rosszul tették, mert a világbajnoki éllovas óriási highsideot mutatott be és sántikálva ment le a pályáról. Az élen a helyzet változatlan volt, Bagnaia vezetett Bezzecchi és Martin előtt, mögöttük pedig Vinales, Binder, Miller, Oliveira és Mir haladt féltávnál.

Vinales első dobogóját szállította az Apriliának, Espargaro pedig 15.-ről a 4. helyig menetelt

Espargaro két körrel később már nyolcadik volt, amikor belengették az esőt jelző fehér zászlót, ami motorcserére jogosította fel a versenyzőket. Ez végül nem történt meg, mivel az eső nem jött meg, izgalmak viszont így is voltak a végén. Espargaro az utolsó kanyarban ment el az egymással harcoló Binder és Miller mellett, és így lett negyedik.

Szinte Bagnaiát láttuk a legkevesebbet, aki gond nélkül nyert, Bezzecchi élete legjobb MotoGP-s eredményét érte el a Ducatival, Maverick Vinales pedig első apriliás dobogóját érte el. A kármentést gyakorlatilag kimaxolta Aleix Espargaro a negyedik helyével, mögötte pedig Binder, Miller, Martin, Mir, Oliveira és Rins futottak be az első tízben.

Nyári szünet következik, így a következő futam csak augusztusban lesz. További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, tiszta Ducati dobogó az 1000. hétvégén

Bagnaia kicsit beragadt a rajtnál, Marc Marquez, Jack Miller és Luca Marini is lerajtolta a bajnoki címvédőt. Brad Binder jól startolt, de az első körben kitessékelték a pálya szélére, így visszaesett a 18. pozícióba. Miller próbálkozott Marc Marquez előzésével az első körben, ráadásul a harmadik helyen már ott volt Bagnaia is, így izgalmas harcra volt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia happolta el a pole-t Marquez elől

Elkezdődött tehát az időmérő edzés is a MotoGP 1000. nagydíján Le Mans-ban. A szabadedzések alapján már a Q1-ben is voltak nagy nevek, például Fabio Quartararo, Luca Marini, Joan Mir és Alex Rins is itt mérettette meg magát. Quartararo nagyon panaszkodott a pénteki nap sajtótájékoztatóján, hogy gyakorlatilag egyik fejlesztésük sem jött be, amit erre a hétvégére […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Ki nyerte a jubileumi MotoGP futamokat?

1949-ben, azaz 74 éve indult a sorozat, akkor még GP Világbajnokság néven, a jelenlegi Francia Nagydíj pedig az 1000. királykategóriás futam lesz a sorban. Nézzük meg, ki nyerte eddig a jubileumi versenyeket. A 100. nagydíjat 1962-ben rendezték meg Spanyolországban. Három kategóriában mérették meg magukat a versenyzők abban a szezonban: 50, 125 és 250 köbcentis géposztályban. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom