Bagnaia nyert és nagy lépést tett a vb-cím felé

23 pontos előnnyel mehet Francesco Bagnaia Valenciába. Ez azt jelenti, hogy Quartararónak mindenképpen nyernie kell Valenciában, ha meg világbajnok akar lenni. Na de nézzük a verseny eseményeit.

Bagnaia óriásit rajtolt, Jorge Martin mögött a második helyen fordult az első kanyarok után. Őket Enea Bastianini, Marc Marquez, Fabio Quartararo, Joan Mir, Franco Morbidelli és Alex Rins követte. Látszólag Bastianini gyorsabb volt Bagnaia mögött, de az egyéni vb-címet szem előtt tartva egyelőre nem ment el jövő évi csapattársa mellett.

Az élmezőnyből Marc Marqueznek nem volt meg a tempója, Quartararo tudott elmenni mellette, és elindulhatott a harmadik helyen motorozó Bastianini után. A harmadik vb-esélyes, Aleix Espargaro az utolsó pontszerző helyeken küzdött, csapattársa, Maverick Vinales is a 19. pozícióban motorozott, így ez sem az Aprilia hétvégéje a verseny első fele alapján.

A 7. körben Jorge Martin senkitől sem zavartatva dobta el a motort az első helyről, így mindenki előrelépett egy pozíciót. Bagnaia átvette a vezetést Bastianini, Quartararo és Bezzecchi előtt. Abban az esetben, ha Bezzecchi megelőzi Quartararót, akkor Bagnaia a világbajnok, és óriási szívességet tesz az olasznak.

A VR46 motorosa  közeledett is Quartararo felé, de igazából olyan dolog történt, amire senki sem számított: Bastianini előzte meg ugyanis Bagnaiát az élen. Nagyjából két harmadnál Bastianini, Bagnaia, Quartararo, Bezzecchi, Rins, Marc Marquez, Mir, Binder, Miller és Zarco volt az első tíz sorrendje.

Quartararo maradt Bagnaia egyedüli kihívója Valenciára

Bagnaia végül visszajött Bastianini elé, viszont az utolsó 5 körben már mindkettőjüknek inkább hátra kellett figyelni, mert Quartararo közeledett feléjük a harmadik helyen. Bezzecchi tisztes távolságból követte a Yamaha versenyzőjét. Kicsit hátrébb Joan Mirnek voltak problémái, mert folyamatosan esett vissza, majd ki is állt a versenyből. Pedig nem volt rossz versenye a suzukisnak, a top 5-ös pozícióért küzdött.

Bagnaia végül nyert Bastianini és Quartararo előtt. Bezzecchi hozta a negyedik helyet, Rins, Miller, Marc Marquez, Binder, Zarco, és Morbidelli volt az első 10-es sorrendje. Morbidellit vizsgálták Aleix Espargaro előzése miatt, így ő még egy helyet előreléphet. Az viszont eldőlt, hogy Aleix Espargaro és Enea Bastianini sem lesz világbajnok 2022-ben. November 6-án dől el a bajnokság Quartararo és Bagnaia között.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Az NTR Team pilótája, Kun Csaba Valenciában edzett a hétvégén

Csaba korábban még nem járt ezen a versenypályán, így hatalmas kíváncsisággal és izgalommal vágott neki a két napos tesztnek. Ráadásul az NTR Team pilótája kicsit megnehezítette a saját dolgát, ugyanis a Kawasaki 400-as és a számára friss Yamaha R6-os nyergében is ki szerette volna próbálni magát a híres nyomvonalon. A Kawa 400-assal motorozott többet az […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megújult a Can-Am Outlander, a világ egyik legnépszerűbb quadja

Ez volt az utóbbi 10 év legnagyobb ATV bemutatója a világ egyik legnagyobb és legrégibb quad gyártójánál a BRP csoporthoz tartozó Can-Am-nál. A legsokoldalúbb Can-Am Outlander típusaihoz 75 különböző gyári kiegészítő is rendelhető, hogy minden feladathoz, bármilyen időjárási és terep körülmények között helytálljon. Az új modellek az AMTS-en is megtekinthetők a Jet Power Hungary Kft […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Mi minden történhet 2023-ban a MotoGP-ben?

Maverick Vinales apriliásként, Jack Miller pedig KTM-es versenyzőként írhat történelmet, ha futamot nyernek. Mindkettőjüknek ez lenne a harmadik gyártó, amivel győzelmet ünnepelhetnek. Míg Vinales a Suzukival és a Yamahával is felért a dobogó legfelső fokára, Millerrel ugyanez a helyzet, aki a Honda és Ducati után a KTM-et próbálja győzelemre vezetni. Ha maradunk ezen a vonalon, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom