Bagnaia nyert és nagy lépést tett a vb-cím felé

23 pontos előnnyel mehet Francesco Bagnaia Valenciába. Ez azt jelenti, hogy Quartararónak mindenképpen nyernie kell Valenciában, ha meg világbajnok akar lenni. Na de nézzük a verseny eseményeit.

Bagnaia óriásit rajtolt, Jorge Martin mögött a második helyen fordult az első kanyarok után. Őket Enea Bastianini, Marc Marquez, Fabio Quartararo, Joan Mir, Franco Morbidelli és Alex Rins követte. Látszólag Bastianini gyorsabb volt Bagnaia mögött, de az egyéni vb-címet szem előtt tartva egyelőre nem ment el jövő évi csapattársa mellett.

Az élmezőnyből Marc Marqueznek nem volt meg a tempója, Quartararo tudott elmenni mellette, és elindulhatott a harmadik helyen motorozó Bastianini után. A harmadik vb-esélyes, Aleix Espargaro az utolsó pontszerző helyeken küzdött, csapattársa, Maverick Vinales is a 19. pozícióban motorozott, így ez sem az Aprilia hétvégéje a verseny első fele alapján.

A 7. körben Jorge Martin senkitől sem zavartatva dobta el a motort az első helyről, így mindenki előrelépett egy pozíciót. Bagnaia átvette a vezetést Bastianini, Quartararo és Bezzecchi előtt. Abban az esetben, ha Bezzecchi megelőzi Quartararót, akkor Bagnaia a világbajnok, és óriási szívességet tesz az olasznak.

A VR46 motorosa  közeledett is Quartararo felé, de igazából olyan dolog történt, amire senki sem számított: Bastianini előzte meg ugyanis Bagnaiát az élen. Nagyjából két harmadnál Bastianini, Bagnaia, Quartararo, Bezzecchi, Rins, Marc Marquez, Mir, Binder, Miller és Zarco volt az első tíz sorrendje.

Quartararo maradt Bagnaia egyedüli kihívója Valenciára

Bagnaia végül visszajött Bastianini elé, viszont az utolsó 5 körben már mindkettőjüknek inkább hátra kellett figyelni, mert Quartararo közeledett feléjük a harmadik helyen. Bezzecchi tisztes távolságból követte a Yamaha versenyzőjét. Kicsit hátrébb Joan Mirnek voltak problémái, mert folyamatosan esett vissza, majd ki is állt a versenyből. Pedig nem volt rossz versenye a suzukisnak, a top 5-ös pozícióért küzdött.

Bagnaia végül nyert Bastianini és Quartararo előtt. Bezzecchi hozta a negyedik helyet, Rins, Miller, Marc Marquez, Binder, Zarco, és Morbidelli volt az első 10-es sorrendje. Morbidellit vizsgálták Aleix Espargaro előzése miatt, így ő még egy helyet előreléphet. Az viszont eldőlt, hogy Aleix Espargaro és Enea Bastianini sem lesz világbajnok 2022-ben. November 6-án dől el a bajnokság Quartararo és Bagnaia között.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Kecskés Bence sporttörténeti mérföldkőhöz ért a magyar gyorsasági motorozásban

Az NTR Team fiatal tehetsége október elején szabadkártyával indul a FIM JuniorGP világbajnokság aragoni fordulójának Európa bajnoki betétfutamán. Kecskés Gábor Bence egészen fiatalon, 6 éves korában ült először motorra, 9 éves kora óta pedig versenyszerűen űzi a sportágat. A Magyar Gyorsasági Utánpótlás Bajnokság kihívásai után egy méltán híres Olasz alakulatnál, az RXP szárnyai alatt, közösen […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Dall’Igna: Marquez elhagyja a Hondát a Ducatiért

Már egy ideje szó van róla a MotoGP paddockjában, hogy Marc Marquez otthagyja a Hondát, és a mezőny egyik legjobb motorjára pályázik: a Ducatira. A kiadó helyek közül nem sok van, a gyári Ducatikat Francesco Bagnaia és Enea Bastinaini, a VR46-os motorokat Luca Marini és Marco Bezzecchi (bár itt igencsak furcsa lenne látni Marquezt), a […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Martin nyerte az esős káoszt

A rajt előtt pár perccel eleredt az eső. Még slickeken indultak a versenyzők, de rögtön jött a zászló, hogy mehet a motorcsere az esős gumis motorokra. Az első kör gyakorlatilag tojáshéjakon telt el a versenyzőknek, és ötüket kivéve mindenki bejött a bokszba morocserére. A 3 Yamaha, Bradl és Pirro maradtak kinn slickeken. Jorge Martin vezetett […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom