Bagnaia nyert és nagy lépést tett a vb-cím felé

23 pontos előnnyel mehet Francesco Bagnaia Valenciába. Ez azt jelenti, hogy Quartararónak mindenképpen nyernie kell Valenciában, ha meg világbajnok akar lenni. Na de nézzük a verseny eseményeit.

Bagnaia óriásit rajtolt, Jorge Martin mögött a második helyen fordult az első kanyarok után. Őket Enea Bastianini, Marc Marquez, Fabio Quartararo, Joan Mir, Franco Morbidelli és Alex Rins követte. Látszólag Bastianini gyorsabb volt Bagnaia mögött, de az egyéni vb-címet szem előtt tartva egyelőre nem ment el jövő évi csapattársa mellett.

Az élmezőnyből Marc Marqueznek nem volt meg a tempója, Quartararo tudott elmenni mellette, és elindulhatott a harmadik helyen motorozó Bastianini után. A harmadik vb-esélyes, Aleix Espargaro az utolsó pontszerző helyeken küzdött, csapattársa, Maverick Vinales is a 19. pozícióban motorozott, így ez sem az Aprilia hétvégéje a verseny első fele alapján.

A 7. körben Jorge Martin senkitől sem zavartatva dobta el a motort az első helyről, így mindenki előrelépett egy pozíciót. Bagnaia átvette a vezetést Bastianini, Quartararo és Bezzecchi előtt. Abban az esetben, ha Bezzecchi megelőzi Quartararót, akkor Bagnaia a világbajnok, és óriási szívességet tesz az olasznak.

A VR46 motorosa  közeledett is Quartararo felé, de igazából olyan dolog történt, amire senki sem számított: Bastianini előzte meg ugyanis Bagnaiát az élen. Nagyjából két harmadnál Bastianini, Bagnaia, Quartararo, Bezzecchi, Rins, Marc Marquez, Mir, Binder, Miller és Zarco volt az első tíz sorrendje.

Quartararo maradt Bagnaia egyedüli kihívója Valenciára

Bagnaia végül visszajött Bastianini elé, viszont az utolsó 5 körben már mindkettőjüknek inkább hátra kellett figyelni, mert Quartararo közeledett feléjük a harmadik helyen. Bezzecchi tisztes távolságból követte a Yamaha versenyzőjét. Kicsit hátrébb Joan Mirnek voltak problémái, mert folyamatosan esett vissza, majd ki is állt a versenyből. Pedig nem volt rossz versenye a suzukisnak, a top 5-ös pozícióért küzdött.

Bagnaia végül nyert Bastianini és Quartararo előtt. Bezzecchi hozta a negyedik helyet, Rins, Miller, Marc Marquez, Binder, Zarco, és Morbidelli volt az első 10-es sorrendje. Morbidellit vizsgálták Aleix Espargaro előzése miatt, így ő még egy helyet előreléphet. Az viszont eldőlt, hogy Aleix Espargaro és Enea Bastianini sem lesz világbajnok 2022-ben. November 6-án dől el a bajnokság Quartararo és Bagnaia között.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki V-Strom 650 XT (2021) – Túrára termett

A Suzuki V-Strom 650 XT vitathatatlanul egy olyan motorkerékpár, amelyre szükségünk lesz, akár a városban van dolgunk, akár huzamosabban autópályán haladnánk vagy egy felfedezetlen ösvényt hódítanánk meg. Ez a kalandmotor kategóriába sorolt gép (amely véleményem szerint nem igazán kalandmotor) rengeteg mindennel fel van szerelve, hogy túlélje a váratlan helyzeteket és elviselje még az áldatlan szituációkat […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel

Suzuki V-Strom 650XT (2021) – Szlovák túra egy egyszerű, de nagyszerű motoron

A Suzuki V-STROM 650XT 2021-es változatát egy több napos túrán volt alkalmunk tesztelni. Szlovákiába utaztunk szeptember végén, és bejártuk a Tátra nagy részét. Három nap és ezer kilométer alatt mindenféle időjárással, útviszonnyal találkoztunk. Színes körülmények között tesztelhettük tehát a Suzuki kisebb köbcentis túramotorját. Ádám cikkében olvashattok a bővebb technikai részletekről, ha pedig a nagytesóra, az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom