Bagnaia nyert hazai közönség előtt

Luca Marini kapta el legjobban a rajtot, és az élre állt, mögé Marco Bezzecchi, Di Giannantonio, Aleix Espargaro és Fabio Quartararo zárkózott fel. A legtöbbet Brad Binder nyert a rajton a KTM-mel, aki 9 pozíciót jött előre.

Pár körrel később változott a helyzet az élen: Bezzecchi vezetett csapattársa Marini előtt, de a leggyorsabb tempót Quartararo diktálta a harmadik helyen. Francesco Bagnaia is hasonlóképpen jött előre, mint a világbajnoki címvédő yamahás, az ötödik körben már a negyedik helyen motorozott.

Bagnaia a kilencedik körben átvette a vezetést Bezzecchitől, Quartararónak pedig Luca Marini ellen kellett védekeznie a harmadik helyért. Joan Mir, majd Alex Rins bukását figyelhettük, egy körön belül kiesett mindkét versenyző, így a Suzuki ismét biztosan pont nélkül távozott egy hétvégéről.

Quartararo ugyan feljött a második helyre, de folyamatosan védekeznie kellett a két VR46-os Ducati ellen, ez pedig azt eredményezte, hogy Bagnaia kisebb előnyre tett szert. A 14. körben Enea Bastianini bukását figyelhettük, aki a hatodik helyen a legjobb tempót motorozta pár körrel korábban.

Quartararo bejött másodiknak, és megtartotta összetettbeli vezetését

Aleix Espargaro legyűrte mindkét VR46-os Ducatit, így feljött harmadiknak. 5 körrel a vége előtt Bagnaia vezetett Quartararo, Aleix Espargaro, Bezzecchi, Zarco, Marini, Binder, Nakagami, Oliveira és Di Giannantonio előtt. A végén Bagnaia nyert Quartararo és Aleix Espargaro előtt, az élmezőnyben pedig annyi változott, hogy Zarco bejött negyediknek.

További eredmények itt tekinthetők meg.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP érdekességek Moto GP Motor

Mi minden történhet 2023-ban a MotoGP-ben?

Maverick Vinales apriliásként, Jack Miller pedig KTM-es versenyzőként írhat történelmet, ha futamot nyernek. Mindkettőjüknek ez lenne a harmadik gyártó, amivel győzelmet ünnepelhetnek. Míg Vinales a Suzukival és a Yamahával is felért a dobogó legfelső fokára, Millerrel ugyanez a helyzet, aki a Honda és Ducati után a KTM-et próbálja győzelemre vezetni. Ha maradunk ezen a vonalon, […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Mit tudtunk meg a sepangi tesztekből?

Túl vagyunk a MotoGP hivatalos előszezoni tesztjének első három napján, melyet Sepangban tartottak meg február 10-12. között. Lássuk, mi minden vonható le a versenyzők nyilatkozataiból és a gyártók erőviszonyaiból a három nap eredményei alapján. A Ducati a legerősebb Ezt azért is merjük ilyen magabiztosan kijelenteni, mivel a sepangi teszt utolsó napján nemcsak Luca Marini volt […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Dovizioso is belép a MotoGP legendái közé

Egy évvel a visszavonulása után nagy megtiszteltetés éri Andrea Doviziosót. Az olaszok hazai futamán, Mugellóban ugyanis beavatják a MotoGP legendái közé. Valentino Rossi után ő lesz a következő olasz versenyző aki megkapja ezt a megtiszteltetést. Hosszú és eredményes karrier áll Andrea Dovizioso mögött, ugyanis 2001-ben debütált a 125 köbcentis géposztályban, és egészen 2022-ig a királykategória […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom