Bagnaia nyert hazai közönség előtt

Luca Marini kapta el legjobban a rajtot, és az élre állt, mögé Marco Bezzecchi, Di Giannantonio, Aleix Espargaro és Fabio Quartararo zárkózott fel. A legtöbbet Brad Binder nyert a rajton a KTM-mel, aki 9 pozíciót jött előre.

Pár körrel később változott a helyzet az élen: Bezzecchi vezetett csapattársa Marini előtt, de a leggyorsabb tempót Quartararo diktálta a harmadik helyen. Francesco Bagnaia is hasonlóképpen jött előre, mint a világbajnoki címvédő yamahás, az ötödik körben már a negyedik helyen motorozott.

Bagnaia a kilencedik körben átvette a vezetést Bezzecchitől, Quartararónak pedig Luca Marini ellen kellett védekeznie a harmadik helyért. Joan Mir, majd Alex Rins bukását figyelhettük, egy körön belül kiesett mindkét versenyző, így a Suzuki ismét biztosan pont nélkül távozott egy hétvégéről.

Quartararo ugyan feljött a második helyre, de folyamatosan védekeznie kellett a két VR46-os Ducati ellen, ez pedig azt eredményezte, hogy Bagnaia kisebb előnyre tett szert. A 14. körben Enea Bastianini bukását figyelhettük, aki a hatodik helyen a legjobb tempót motorozta pár körrel korábban.

Quartararo bejött másodiknak, és megtartotta összetettbeli vezetését

Aleix Espargaro legyűrte mindkét VR46-os Ducatit, így feljött harmadiknak. 5 körrel a vége előtt Bagnaia vezetett Quartararo, Aleix Espargaro, Bezzecchi, Zarco, Marini, Binder, Nakagami, Oliveira és Di Giannantonio előtt. A végén Bagnaia nyert Quartararo és Aleix Espargaro előtt, az élmezőnyben pedig annyi változott, hogy Zarco bejött negyediknek.

További eredmények itt tekinthetők meg.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom