Bagnaia nyert hazai közönség előtt

Luca Marini kapta el legjobban a rajtot, és az élre állt, mögé Marco Bezzecchi, Di Giannantonio, Aleix Espargaro és Fabio Quartararo zárkózott fel. A legtöbbet Brad Binder nyert a rajton a KTM-mel, aki 9 pozíciót jött előre.

Pár körrel később változott a helyzet az élen: Bezzecchi vezetett csapattársa Marini előtt, de a leggyorsabb tempót Quartararo diktálta a harmadik helyen. Francesco Bagnaia is hasonlóképpen jött előre, mint a világbajnoki címvédő yamahás, az ötödik körben már a negyedik helyen motorozott.

Bagnaia a kilencedik körben átvette a vezetést Bezzecchitől, Quartararónak pedig Luca Marini ellen kellett védekeznie a harmadik helyért. Joan Mir, majd Alex Rins bukását figyelhettük, egy körön belül kiesett mindkét versenyző, így a Suzuki ismét biztosan pont nélkül távozott egy hétvégéről.

Quartararo ugyan feljött a második helyre, de folyamatosan védekeznie kellett a két VR46-os Ducati ellen, ez pedig azt eredményezte, hogy Bagnaia kisebb előnyre tett szert. A 14. körben Enea Bastianini bukását figyelhettük, aki a hatodik helyen a legjobb tempót motorozta pár körrel korábban.

Quartararo bejött másodiknak, és megtartotta összetettbeli vezetését

Aleix Espargaro legyűrte mindkét VR46-os Ducatit, így feljött harmadiknak. 5 körrel a vége előtt Bagnaia vezetett Quartararo, Aleix Espargaro, Bezzecchi, Zarco, Marini, Binder, Nakagami, Oliveira és Di Giannantonio előtt. A végén Bagnaia nyert Quartararo és Aleix Espargaro előtt, az élmezőnyben pedig annyi változott, hogy Zarco bejött negyediknek.

További eredmények itt tekinthetők meg.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bezzecchi lett az év újonca

Öt új versenyzőt ismerhettünk meg a 2022-es szezonban a MotoGP királykategóriájában: Marco Bezzecchit a VR46 csapatából, Fabio Di Giannantoniót a Gresini Racingből, Raul Fernandezt és Remy Gardnert a Tech3-ből és Darryn Bindert az RNF Yamaha alakulatától. Közülük egyértelműen Marco Bezzecchi emelkedett ki, aki 111 ponttal, egy második hellyel, egy pole-pozícióval és két negyedik hellyel zárta […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Mit tanultunk a valenciai tesztből?

A 2022-es év utolsó MotoGP futama után nem lehetett sokáig pihenni a versenyzőknek, hiszen az azt követő kedden Valenciában hivatalos tesztnapot tartottak. Nézzük, milyen következtetéseket tudunk levonni ebből a napból. Marc Marquez nyilatkozata alapján nem fejlődött sokat a Honda motorja: „Kipróbáltunk egy prototípus motort új aero-elemekkel, kisebb motormódosításokkal és új vázzal. Nincs nagy különbség, és […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom