Bagnaia nyert hazai közönség előtt

Luca Marini kapta el legjobban a rajtot, és az élre állt, mögé Marco Bezzecchi, Di Giannantonio, Aleix Espargaro és Fabio Quartararo zárkózott fel. A legtöbbet Brad Binder nyert a rajton a KTM-mel, aki 9 pozíciót jött előre.

Pár körrel később változott a helyzet az élen: Bezzecchi vezetett csapattársa Marini előtt, de a leggyorsabb tempót Quartararo diktálta a harmadik helyen. Francesco Bagnaia is hasonlóképpen jött előre, mint a világbajnoki címvédő yamahás, az ötödik körben már a negyedik helyen motorozott.

Bagnaia a kilencedik körben átvette a vezetést Bezzecchitől, Quartararónak pedig Luca Marini ellen kellett védekeznie a harmadik helyért. Joan Mir, majd Alex Rins bukását figyelhettük, egy körön belül kiesett mindkét versenyző, így a Suzuki ismét biztosan pont nélkül távozott egy hétvégéről.

Quartararo ugyan feljött a második helyre, de folyamatosan védekeznie kellett a két VR46-os Ducati ellen, ez pedig azt eredményezte, hogy Bagnaia kisebb előnyre tett szert. A 14. körben Enea Bastianini bukását figyelhettük, aki a hatodik helyen a legjobb tempót motorozta pár körrel korábban.

Quartararo bejött másodiknak, és megtartotta összetettbeli vezetését

Aleix Espargaro legyűrte mindkét VR46-os Ducatit, így feljött harmadiknak. 5 körrel a vége előtt Bagnaia vezetett Quartararo, Aleix Espargaro, Bezzecchi, Zarco, Marini, Binder, Nakagami, Oliveira és Di Giannantonio előtt. A végén Bagnaia nyert Quartararo és Aleix Espargaro előtt, az élmezőnyben pedig annyi változott, hogy Zarco bejött negyediknek.

További eredmények itt tekinthetők meg.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Bagnaia győzelme és Espargaro felzárkózása Assenben

Francesco Bagnaia jól jött el a rajtnál, Fabio Quartararo viszont kicsit elrontotta, negyediknek esett vissza. A világbajnoki éllovas az első körben Aleix Espargaróval küzdött a 2. helyért. Hátrébb a negyedik pozícióért is zajlott a csata Jorge Martin és Marco Bezzecchi között. Az ötödik körben Quartararo a semmiből betette a motort a második helyért Aleix Espargarónak […]

Olvass tovább

Quartararo lett a Sachsenring új királya

Marc Marquez hiányában a francia címvédő húzta be a Német Nagydíjat, Bagnaia pedig újabb peches futamon van túl a nullázásával. Espargaro is pontott vesztett a bajnoki csatában, csak a negyedik lett. A yamahás zsinórban a második diadalát aratta. Nagy melegben vágtak neki a mezőny tagjai a 30 körös német száguldásnak. Quartararo jól jött el, és […]

Olvass tovább

Bagnaia az időmérőt is behúzta

A Ducati versenyzője szerezte meg a sachsenringi pole-t Marc Marquez távollétében, mögüle a bajnoki éllovas, Quartararo várhatja a holnapi startot. A francia legnagyobb kihívója az Apriliával csak a negyedik pozíciót kaparintotta meg. Kis csúszással, de megkezdődött a MotoGP időmérő edzése a Német Nagydíjon. Az első kifutásokat követően Di Giannantonio állt az élre, Pol Espargaróé volt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom