Bagnaia pályacsúccsal Marquezék előtt Mugellóban

Nagy nevek kerültek a MotoGP kvalifikációjának első szakaszába is Mugellóban, ott volt többek között Fabio Quartararo, Maverick Vinales, Jack Miller és Alex Marquez is. Az edzés előtt megjósolhatatlan volt, ki jut tovább innen az időmérő második szakaszába a legjobbak közé.

A várt eső elmaradt és az idő nem volt túl meleg, így ideálisak lettek a körülmények a versenyzők számára. Az első kifutáson jól kezdett Alex Marquez és a két Yamaha, de mindenki tudott gyorsulni a második körben. Marquez szerezte meg az első pozíciót, aki mögött négy tizedre sorakoztak fel a többiek, és egyelőre úgy tűnt, hogy csak a második hely sorsa lett kérdéses.

Raul Fernandez bukása bekavart néhány versenyzőnek, de egy utolsó lehetőség még mindig maradt mindenkinek az utolsó percre. Alex Marquezt végül nem tudta megverni senki, mögé először Vinales, majd Miller jött fel. Marquez mellett a végén Jack Miller mehetett tovább a legjobb 10 mellé a Q2-be.

Marc Marquez szokásához híven talált valakit magának, akivel húzatta magát a szélárnyékban, ezúttal Marco Bezzecchi mögé állt be. Jorge Martin talált be az első helyre, mögötte Bezzecchi, Marc Marquez, Jack Miller és Brad Binder volt az első 5-ös sorrendje. Enea Bastianini bukott az első kifutáson, így egyedül ő maradt idő nélkül féltávhoz érve.

Francesco Bagnaia incidensbe keveredett Marc Marquezzel, aki az olasz szerint feltartotta a kör kezdetén. Brad Binder bukott, így ő kiszállt a versenyből. Bagnaia mérgében 1:44.855-ös időt futott, mögötte Marquez jött be másodiknak, de még volt 2 perc hátra az időmérőből. Bagnaia pályacsúcsát végül nem vette el senki, mellőle Marc és Alex Marquez rajtolhat.

A második sort Jack Miller, Jorge Martin és Marco Bezzecchi, a harmadikat pedig Aleix Espargaro, Johann Zarco és Alex Rins tölthette fel. Folytatás a délutáni sprintfutammal.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports SHOWA EERA™ DCT teszt – A szavannák királynője

1988-ban kezdődött az Africa Twin-ek színes, állandó újításokkal tarkított története. A közútra szánt modellek alapjául egy többszörös Párizs-Dakar győztes motor, az NXR750 szolgált. A recept pedig bevált, hiszen évtizedek elteltével is éppoly népszerű a felhasználók körében. Az elmúlt 35 év alatt rengeteg cikk, valamint teszt készült a szavannák koronázatlan királynőjéről. Az én írásom különlegessége abban […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom