Bagnaia triplázott Quartararo és Miller előtt

Jól kapta el a rajtot Francesco Bagnaia, és át is vette a vezetést Enea Bastianinitől, mögöttük Jack Miller, Jorge Martin és Maverick Vinales haladt. Az első körben rögtön Mir bukását figyelhettük, aki be is fejezte a versenyt. A második körben Fabio Quartararo és Aleix Espargaro egymás mögött haladtak a hatodik és hetedik pozícióban. Vinales rontásának köszönhetően mindketten előreléptek egy-egy helyezést.

Az élen is ment a harc, Bastianini kezdett visszaesni. Először Miller, majd Martin és Quartararo is elmentek mellette. Az olasznak láthatóan műszaki gondja akadt, mivel kiment a pályáról, és vissza is esett a mezőny végére. A hetedik körben a sorrend Bagnaia, Miller, Martin, Quartararo, Aleix Espargaro és Vinales volt.

A verseny felénél Jorge Martin hibázott, és le kellett vágnia a sikánt, így viszont Fabio Quartararo elment mellette, és feljött a harmadik helyre. Aleix Espargaro közben továbbra is az ötödik helyen motorozott. Miközben Espargaro kénytelen volt hátrafelé figyelni, Quartararo már a második helyért támadta Millert öt körrel a vége előtt.

Maradt izgalom a végére is, Quartararo feljött másodiknak, de Martin is támadta az ausztrál versenyzőt. Jorge Martin nem bírta az izgalmakat, és elesett, egy biztos negyedik helyet bilukott el. Aleix Espargaro így nyert egy pozíciót, de mivel ő hatodik lett, a legnagyobb riválisa pedig második, nem örülhetett.

Akiről szinte nem is esett szó, az Bagnaia, aki gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott. Quartararo elégedett lehetett a második hellyel, és Miller se panaszkodhatott a dobogó legalsó fokával. Az első ötben négy Ducati végzett, ugyanis Marini és Zarco futott be negyedikként és ötödikként. Aleix Espargaro Binderrel és Rinsszel szemben védte meg a hatodik helyet, Bezzecchi és Martin zárta az első tízet.

Írta: Czinege Ádám

Fotó: MotoGP Media

További eredmények itt találhatók.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Motorsport Nagyvilág

A Ducati elkezdte a MotoE motorok gyártását a 2023-as világbajnoki szezonra

Valamivel több mint egy évvel az első Misano-i teszt után, megkezdődött a „V21L” prototípusok gyártása. Decemberben indult a motorok összeszerelése, hogy a 2023-as FIM Enel MotoE világbajnoki kategória számára szükséges 23 gép február közepére elkészüljön. A versenyeken részt vevő 18 motorkerékpár mellett a Ducati öt tartalék géppel látja el a szervezőket. Minden prototípust a Ducati […]

Olvass tovább
Motor Motorsport

Kovács Bálint a Maco Racing Team pilótájaként áll rajthoz az idei EWC-n

A H-Moto Team pilótája pályafutása egyik legaktívabb szezonja előtt áll 2023-ban: a német IDM-ben a BMW gyári pilótájaként áll majd rajthoz a Superbike-ban, míg az endurance-világbajnokság futamain a szlovák Maco Racing Team pilótájaként a királykategóriában. A 21 éves gyorsasági motoros nem titkolt célja a csapattal együtt, hogy idén odaérjen a dobogóra. ovács Bálint pár hete […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Espargaro még két évet ad magának

Nem lesz egyszerű dolga a MotoGP versenyzőinek 2023-ban, ugyanis az eddiginél több hétvége mellett bevezették a sprintfutamokat is, ami gyakorlatilag plusz egy fél verseny lesz minden fordulóban. Eddig is megterhelő volt a szezon a versenyzőknek, a fentiek miatt viszont már hatványozottan igaz lesz, hogy brutálisan fittnek kell lenniük minden egyes alkalommal. Aleix Espargaro tavaly harcban […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom