Bagnaia triplázott Quartararo és Miller előtt

Jól kapta el a rajtot Francesco Bagnaia, és át is vette a vezetést Enea Bastianinitől, mögöttük Jack Miller, Jorge Martin és Maverick Vinales haladt. Az első körben rögtön Mir bukását figyelhettük, aki be is fejezte a versenyt. A második körben Fabio Quartararo és Aleix Espargaro egymás mögött haladtak a hatodik és hetedik pozícióban. Vinales rontásának köszönhetően mindketten előreléptek egy-egy helyezést.

Az élen is ment a harc, Bastianini kezdett visszaesni. Először Miller, majd Martin és Quartararo is elmentek mellette. Az olasznak láthatóan műszaki gondja akadt, mivel kiment a pályáról, és vissza is esett a mezőny végére. A hetedik körben a sorrend Bagnaia, Miller, Martin, Quartararo, Aleix Espargaro és Vinales volt.

A verseny felénél Jorge Martin hibázott, és le kellett vágnia a sikánt, így viszont Fabio Quartararo elment mellette, és feljött a harmadik helyre. Aleix Espargaro közben továbbra is az ötödik helyen motorozott. Miközben Espargaro kénytelen volt hátrafelé figyelni, Quartararo már a második helyért támadta Millert öt körrel a vége előtt.

Maradt izgalom a végére is, Quartararo feljött másodiknak, de Martin is támadta az ausztrál versenyzőt. Jorge Martin nem bírta az izgalmakat, és elesett, egy biztos negyedik helyet bilukott el. Aleix Espargaro így nyert egy pozíciót, de mivel ő hatodik lett, a legnagyobb riválisa pedig második, nem örülhetett.

Akiről szinte nem is esett szó, az Bagnaia, aki gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott. Quartararo elégedett lehetett a második hellyel, és Miller se panaszkodhatott a dobogó legalsó fokával. Az első ötben négy Ducati végzett, ugyanis Marini és Zarco futott be negyedikként és ötödikként. Aleix Espargaro Binderrel és Rinsszel szemben védte meg a hatodik helyet, Bezzecchi és Martin zárta az első tízet.

Írta: Czinege Ádám

Fotó: MotoGP Media

További eredmények itt találhatók.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág

A 30. EURÓPAI H.O.G.® RALLY BEARANYOZTA A NAPSÜTÖTTE SENIGALLIÁT

Az Olaszországi Senigallia gyönyörű, történelmi folyóparti városa adott otthont idén a különleges mérföldkőnek számító, 30. jubileumi Európai H.O.G. Rallynak június 6-9. között. Több mint 100.000 ember és 20.000 motor vett részt Olaszországból, Európából és a világ minden tájáról egy teltházas, 4 napos rendezvényen, ami a Harley-Davidson rajongók mennyországává változtatta az olasz várost.ű A rendezvény fő […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Eredményes hétvége után hatalmas megmérettetés vár Kecskés Bencére Portimaóban

Kecskés Bence naptára kimondottan zsúfolt az utóbbi hetekben/ hónapokban. Tanulás , edzés, kerékpározás, JuniorGp és az AAIMC mellett számos jótékonysági program tölti ki mostanában a fiatal motoros napjait. Az utóbbi időben több, a Baptista Szeretetszolgálat által szervezet eseményen részt vett, ahol hátrányos helyzetű gyermekek napjait töltötték meg minőségi programokkal. Ez idő alatt elfelejthették kicsit a […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki V-Strom 800 (2024) teszt – “Alap”, hogy jó! – Motor&Verda

A tavalyi év újdonságát a Suzuki háza táján a soros kéthengeres erőforrással szerelt “nyolcszázas” motorok piacra dobása jelentette. 2024-ben ezen modelleket továbbfejlesztve, átalakítva szélesítették palettájukat a japánok. A GSX-8S után idén a sportos GSX-8R, a V-Strom 800 DE után pedig a V-Strom 800 került bemutatásra. Ez utóbbi modellt volt alkalmunk ezúttal kipróbálni a Suzuki Magyarország […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom