Bagnaia triplázott Quartararo és Miller előtt

Jól kapta el a rajtot Francesco Bagnaia, és át is vette a vezetést Enea Bastianinitől, mögöttük Jack Miller, Jorge Martin és Maverick Vinales haladt. Az első körben rögtön Mir bukását figyelhettük, aki be is fejezte a versenyt. A második körben Fabio Quartararo és Aleix Espargaro egymás mögött haladtak a hatodik és hetedik pozícióban. Vinales rontásának köszönhetően mindketten előreléptek egy-egy helyezést.

Az élen is ment a harc, Bastianini kezdett visszaesni. Először Miller, majd Martin és Quartararo is elmentek mellette. Az olasznak láthatóan műszaki gondja akadt, mivel kiment a pályáról, és vissza is esett a mezőny végére. A hetedik körben a sorrend Bagnaia, Miller, Martin, Quartararo, Aleix Espargaro és Vinales volt.

A verseny felénél Jorge Martin hibázott, és le kellett vágnia a sikánt, így viszont Fabio Quartararo elment mellette, és feljött a harmadik helyre. Aleix Espargaro közben továbbra is az ötödik helyen motorozott. Miközben Espargaro kénytelen volt hátrafelé figyelni, Quartararo már a második helyért támadta Millert öt körrel a vége előtt.

Maradt izgalom a végére is, Quartararo feljött másodiknak, de Martin is támadta az ausztrál versenyzőt. Jorge Martin nem bírta az izgalmakat, és elesett, egy biztos negyedik helyet bilukott el. Aleix Espargaro így nyert egy pozíciót, de mivel ő hatodik lett, a legnagyobb riválisa pedig második, nem örülhetett.

Akiről szinte nem is esett szó, az Bagnaia, aki gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott. Quartararo elégedett lehetett a második hellyel, és Miller se panaszkodhatott a dobogó legalsó fokával. Az első ötben négy Ducati végzett, ugyanis Marini és Zarco futott be negyedikként és ötödikként. Aleix Espargaro Binderrel és Rinsszel szemben védte meg a hatodik helyet, Bezzecchi és Martin zárta az első tízet.

Írta: Czinege Ádám

Fotó: MotoGP Media

További eredmények itt találhatók.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Utcán

Bemutatkozik az új Honda CB 1000 Hornet

A 2023-ban bevezetett CB750 visszahozta a legendás Hornet (magyarul lódarázs) nevet az európai köztudatba. A streetfighteres stílus, a lehengerlő erő és a tűpontos kezelhetőség elképesztően népszerűvé tette. Az idei évi eladások alapján, augusztusig bezárólag, kijelenthetjük, hogy Európa legkedveltebb naked motorját tisztelhetjük benne. A 2024-es modellév ugyancsak érdekesnek ígérkezik jön a szemet gyönyörködtető CB500 Hornet és […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Változó név, változó csapat, változatlan célok – ez a H-Moto UNI Győr Team 2024-ben

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak az H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült csapattal vág neki az idei szezonnak. A csapathoz olyan, már nemzetközi színtéren is bizonyított fiatal motorversenyzők csatlakoznak, mint a Northen Talent Cup sorozatban 2020-ban bajnoki címet szerző Görbe Soma, illetve ugyanebben a sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin, akik Kovács Bálinttal, […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A Tankcsapdával érkezik a Budapest Open Road Days fesztivál a Műegyetem rakpartra

A Budapest Open Road Days fesztiválon adja első budapesti nagykoncertjét idén a 35 éves Tankcsapda. A június 27-29. között megrendezésre kerülő fesztivál helyszíne a Műegyetem rakpart lesz a Petőfi híd és a Szabadság híd között. A motorozás rajongóit összefogó közösség, az Open Road Riders Community által szervezett márkafüggetlen motoros, családi és zenei fesztiválon összesen 13 […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom