Bagnaia triplázott Quartararo és Miller előtt

Jól kapta el a rajtot Francesco Bagnaia, és át is vette a vezetést Enea Bastianinitől, mögöttük Jack Miller, Jorge Martin és Maverick Vinales haladt. Az első körben rögtön Mir bukását figyelhettük, aki be is fejezte a versenyt. A második körben Fabio Quartararo és Aleix Espargaro egymás mögött haladtak a hatodik és hetedik pozícióban. Vinales rontásának köszönhetően mindketten előreléptek egy-egy helyezést.

Az élen is ment a harc, Bastianini kezdett visszaesni. Először Miller, majd Martin és Quartararo is elmentek mellette. Az olasznak láthatóan műszaki gondja akadt, mivel kiment a pályáról, és vissza is esett a mezőny végére. A hetedik körben a sorrend Bagnaia, Miller, Martin, Quartararo, Aleix Espargaro és Vinales volt.

A verseny felénél Jorge Martin hibázott, és le kellett vágnia a sikánt, így viszont Fabio Quartararo elment mellette, és feljött a harmadik helyre. Aleix Espargaro közben továbbra is az ötödik helyen motorozott. Miközben Espargaro kénytelen volt hátrafelé figyelni, Quartararo már a második helyért támadta Millert öt körrel a vége előtt.

Maradt izgalom a végére is, Quartararo feljött másodiknak, de Martin is támadta az ausztrál versenyzőt. Jorge Martin nem bírta az izgalmakat, és elesett, egy biztos negyedik helyet bilukott el. Aleix Espargaro így nyert egy pozíciót, de mivel ő hatodik lett, a legnagyobb riválisa pedig második, nem örülhetett.

Akiről szinte nem is esett szó, az Bagnaia, aki gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott. Quartararo elégedett lehetett a második hellyel, és Miller se panaszkodhatott a dobogó legalsó fokával. Az első ötben négy Ducati végzett, ugyanis Marini és Zarco futott be negyedikként és ötödikként. Aleix Espargaro Binderrel és Rinsszel szemben védte meg a hatodik helyet, Bezzecchi és Martin zárta az első tízet.

Írta: Czinege Ádám

Fotó: MotoGP Media

További eredmények itt találhatók.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Bemutatkozik a Honda EM1 e

Az EM1 e: a Honda első európai elektromos kétkerekűje. Bemutatkozásával új időszak veszi kezdetét a márka történetében, ugyanis – a tervek szerint – 2025-ig további 10, vagy ennél több elektromos motorkerékpár bevezetését tervezi a vállalat az öreg kontinensen. Az újdonság leleplezésével újabb fontos lépést tesz a Honda céljának megvalósítása felé, miszerint 2040-ig teljes motorkerékpár-kínálatát szeretné […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki SV650 – Múltidéző V2

Ebben az évben elsőnek a Suzuki igencsak népszerű, neo-retro, középsúlyú SV-650-ét próbálhattam ki. Ez a frissített modell három színsémában érhető el: Glass Sparkle Black, Solid Iron Grey és Metallic Reflective Blue. Nekem az utóbbi, Metallic Reflective BLue-hoz volt szerencsém és nagyon megtetszett a szolid, de mégis szemet vonzó szín. A roadstert a japán márka ugyan […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki SV650 (2023) teszt – Páratlan páros

Egy kis történelem A Suzuki SV modellek története közel 25 évre nyúlik vissza, ugyanis 1999-ben gurult le a gyártósorról az első példány. Bevált recepten ne változtass – vallja a Suzuki. Egy rövidebb időintervallumot leszámítva – amikor is a Gladius váltotta az SV650-t a 2010-es években – valóban a jól megszokott megnevezéssel, formával találkozhatunk. Ténylegesen csak […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom