Bajnoki címekről dönt a Balaton Park Circuit első versenyhétvégéje

A szabadedzésekkel elkezdődött Magyarország legújabb versenypályája, a Balatonfőkajáron található Balaton Park Circuit első hivatalos versenyhétvégéje, a #FirstLap Cup. A közép-európai Forma 4-es sorozat, a Swift Cup Europe és jó néhány hazai túraautós széria zárófordulója ez, így a futamgyőzelmek mellett a bajnoki címekért is megküzdenek a legjobbak.

A Balaton Park Circuit a megnyitása óta privát teszteknek, pályanapoknak és más különleges eseményeknek adott otthont, most pedig egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a létesítmény. Az első hivatalos nemzetközi versenyhétvége, a #FirstLap Cup nyitónapján a tesztelésé volt a főszerep. Egész nap köröztek a pilóták, hogy minél jobban feltérképezzék az új pályát, illetve, hogy megtalálják a tökéletes beállításokat. Ennek fontos szerepe lesz már szombaton is, hiszen a reggeli időmérőket követően már nem sok lehetőségük lesz a csapatoknak a finomhangolásra, a délutáni futamokon már a pontokért folyik majd a küzdelem.

A FIA Forma 4 közép-európai sorozatában három verseny vár a résztvevőkre Balatonfőkajáron, a bajnoki címre pedig matematikailag még hárman esélyesek. Közülük a legkevesebb sansza a svájci Michael Sauternek van, akinek a hibátlan teljesítmény mellett riválisai balszerencséjére is szüksége lenne az összetett győzelemhez. Ennek azonban nincs túl nagy realitása, inkább a bajnokság első két helyezettje között várható szoros csata. Sauter honfitársa, Ethan Ischer mindössze 9 ponttal áll a holland Reno Francot mögött, így az ő párharcukban még bármi megtörténhet a három futam alatt. És a nézők egy hazai versenyzőnek is szurkolhatnak majd, ugyanis a mezőny tagja a 18 éves Michl Olivér is.

Érdekesnek ígérkezik a Suzuki Swift Cup Europe is, ahol 28 pilóta várja majd a rajtrácson, hogy kialudjanak a piros lámpák. Ebből 19-en az 1.4 turbó kategóriát képviselik, a bajnoki címhez a legközelebb Christoph Zellhofer jár. Az osztrák versenyző 35 pontos előnnyel kezdi a hétvégét. Az 1.6-os kategóriában hét hazai versenyző küzdhet meg egymással és a külföldi vetélytársakkal a dobogós pozíciókért, az eddigi eredmények alapján György Balázs, Burkus Egon vagy épp Keller Vince is odaérhet az első három hely valamelyikére.

Minden kategóriára érdemes lesz figyelni a hazai nézőknek, hiszen magyar érdekeltség mindenhol lesz. Michl Olivér és a 13 suzukis résztvevő mellett Tim Gábor, Amrein Roland és Hatvani Bálint a GT/TC kategóriában áll rajthoz.

A #FirstLap Cup programja szombaton 10 órakor az időmérő edzésekkel, majd délután és vasárnap a futamokkal folytatódik. Az érdeklődők ingyenesen léphetnek be a pálya paddockjába és a Lavender Étterem teraszára, ahonnan testközelből élvezhetik a versenyeket. A részletes programot ITT tekinthetik meg.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Világelsőség: szinkronban driftelt két önvezető Toyota

Szintet léptek a Toyota autonóm mobilitási fejlesztései: a vállalat technológiai kutatási központjában a világon elsőként tudták összehangolni két önvezető jármű határtartományon való mozgását. A Toyota Research Institute (TRI) és a Stanford egyetem immár csaknem hét éve működik együtt egy olyan projektben, amely az autóvezetés, a közlekedés biztonságosabbá tételét tűzte ki céljául. Speciális fókuszuk az önvezető […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Hivatalosan is új szakágvezető a hazai rallysport élén

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség egyik legtradicionálisabb, legnépesebb és legnépszerűbb szakágában, a Rallysportban július 09. és 23. között állt idő rendelkezésére a szakágban nevezői licenccel rendelkező MNASZ tagok számára, hogy a szövetség Rally Sport Bizottsága élére új vezetőt jelöljenek. A mai napon kiadott hivatalos tájékoztatás szerint a szakágban a jelölés időpontjában, 83 tagszervezet rendelkezett szavazati […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még több hely és még nagyobb vezetési élmény: az új ötajtós MINI Cooper S

Az ötajtós MINI Cooper kimagasló funkcionalitásával, innovatív vezetést támogató rendszereivel és hamisítatlan formanyelvével nyűgözi le a vezetés szerelmeseit. A modell összetéveszthetetlen megjelenését az egyedülálló Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés és a Favoured Trim felszereltségi szint exkluzív stílusjegyei hangsúlyozzák tovább, miközben a vérpezsdítő vezetési élményről 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotor gondoskodik. Az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom