Bárki megrendelheti a Toyota márkakereskedésekben a most hétvégén a FeHoVa-n kiállított Hilux és Land Cruiser garanciális átalakításokat

Február 9-12. között, azaz most hétvégén kerül megrendezésre a 29. FeHoVa kiállítás, a régió legjelentősebb fegyver-, horgászati és vadászati eseménye, amely a tavalyi évben mintegy 25.000 látogatót vonzott.

A Toyota két legendás offroad modellje, a 2022/2023-as ’Év Pickupja’ díjas Hilux, és a Land Cruiser egy-egy a Murczin Offroad Technics kiegészítőivel egyedileg átalakított példányát mutatja be a kiállításon. A horgászok, vadászok és az offroad autózás szempontjait figyelembe vévő homologizált, garancális átalakításokat akár csomagban, akár egyes elemeiben bárki megrendelheti új vagy meglévő autójához a magyarországi Toyota márkakereskedésekben.

A Toyota Land Cruiser több, mint 70, míg a Toyota Hilux idén 55 éve jelent egyet a legendás terepképességekkel, és számít az elnyűhetetlenség és megbízhatóság szimbólumának. Nem véletlen, hogy a Toyota Hilux 2022-ben is nem csupán egyike volt a világ 10 legnépszerűbb autójának (a Corolla, a RAV4 és a Camry mellett), de hazánkban is dominálta szegmense értékesítéseit: a kivonásokkal tisztított magyarországi újautópiacon megdöbbentő, 42,1%-os részesedéssel bizonyult Magyarország kedvenc pickupjának.

A Land Cruiser méretosztályában a Toyota nagyméretű öntöltő hibrid elektromos SUV-ra, a Highlander vitte a prímet, 29%-os részesedéssel, míg a Land Crusier a szegmens bronzérmeseként végzett, 11%-os részesedéssel. Az ugyancsak ebben a méretosztályban versenyző vadonatúj, akkumulátoros elektromos bZ4X SUV-val együtt a három Toyota modell 42%-os részesedést hasított ki a szegmensből.

A 29. FeHoVa kiállításon a Toyota a két legendás offroader, a Hilux és a Land Cruiser egy-egy egyedileg átalakított példányát állítja ki, a japán autógyártók ugyanis a piacon egyedülálló módon professzionális offroad átalakító csomagokat kínál a két modellhez, amelyet így tulajdonosaik még inkább saját igényeikre szabhatnak.

A Hiluxra és a Land Cruiserre egyaránt igaz, hogy vásárlóik köre rendkívüli változatosságot mutat, a professzionális, munkacélú felhasználástól az életmód felhasználókig. Éppen ezért ezzel a két modellel szemben már nem csupán az az elvárás, hogy kompromisszummentesen ötvözze a kiváló terepképességeket, vontató kapacitást (és a Hilux esetében a rakodó kapacitás) és a megbízhatóságot a személyautós belső térrel és országúti vezetési élménnyel, hanem az is, hogy minél inkább személyre szabható legyen a végső felhasználás céljának megfelelően.

Ezt a sokszínű felhasználási célok miatt a gyári tartozékok és opciók csak részben tudják teljesíteni, éppen ezért hozhat még a korábbiaknál is nagyobb népszerűséget a Hilux és a Land Cruiser számára a Toyota a piacon egyedülálló döntése, amelynek eredményeképp az autógyártó a Murczin Offroad Technics Kft.-vel együttműködve olyan egyedi kiegészítőket és csomagokat kínál a vadászat, a horgászat, a terepjáró túrák, a mezőgazdasági munkálatok, az erdészeti munkák, stb., felhasználási területei számára, amelyek a márkakereskedésekben beépítve és ezáltal a gyári garanciát megőrizve segítik ezen területek munkafolyamatait.

Természetesen a Hilux és Land Cruiser vásárlók eddig is dönthettek úgy, hogy egyedi igényeik szerint átalakíttatják az általuk megvásárolt autót egy erre szakosodott cégnél, arra azonban, hogy vadonatúj autójukat már az általuk választott átalakítással, érvényes műszaki vizsgával vehessék át a márkakereskedésben, a gyári garanciát is megőrizve (és az egyedi kiegészítőkre is 3 éves jótállást kínálva) egyedi ügyfelek esetében a piacon különleges ajánlatnak számít.

A kiegészítőkre vonatkozó jótállás feltétele a csörlő (a vadfelhúzót is beleértve), a LED lámpák és munkalámpák esetében az évi egyszeri karbantartás. Bizonyos gyári felszereltségek esetében egyes tartozékok az alapfelszereltség részét képezik (pl. sárvédő szélesítés, hátsó platóajtó teleszkóp), ezekben az esetekben ezek ára levonásra kerül a csomag árából.

A standon kiállított két modell ezekre az egyedi megoldásokra mutat példát: a Land Cruiser például Modvix haspáncélt, küszöböt és LED fényeket, valamint Peddlers felfüggesztést és Black Rhino keréktárcsákat kapott, míg a Hiluxra egyebek közt olyan kiegészítők kerültek, mint a Modvix gépháztető, borulásvédő, sárvédő, haspáncél, platófújás, csörlő és csörlőtartó, felhajtható rendszámtáblatartó, platóroló, kihúzható tálca, Peddlers gázos futómű szett és Black Rhino keréktárcsák.

A Murczin Offroad Techincs által forgalmazott, Toyota homologizációt és garanciát kapott kiegészítőkkel történő átalakítások külön-külön és egyben is megrendelhetőek a magyarországi Toyota márkakereskedésekben, ahol az árak kapcsán is bővebb tájékoztatással szolgálnak.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus elhozta nekünk a magánrepülők képviselete luxust négy keréken

Új piaci szegmensbe lép a Lexus vadonatúj luxus járműve piacra dobásával. Az új Lexus LM megalkotásakor a fő szempontot a japán Omotenashi, vagyis méltó vendégszeretet vezérelve adta, mely a megcélzott vásárlói réteg legfőbb igénye. A modell négyüléses változata a repülőgépek első osztályát idéző makulátlan letisztultsággal és kifinomultsággal lett megalkotva, tucatnyi részletgazdag utastérfunkcióval kiegészülve, míg a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új BMW 5-ös limuzin már plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával is elérhető

A tisztán elektromos meghajtású BMW i5 és a mild-hibrid technológiával felvértezett belsőégésű erőforrásokkal szerelt modellváltozatok után 2023 novemberétől a portfólió az új BMW 530e limuzinnal és az új BMW 550e xDrive limuzinnal bővül. Az új BMW 5-ös limuzin modellpalettáján a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák immár teljes egészében megtalálhatók. 2023 novemberétől, mindössze néhány héttel a tisztán elektromos […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Az új BMW R 1300 GS

„Az új BMW R 1300 GS modellel újra sikerült meglepni a riválisokat. A motorkerékpárt még gazdagabb anyagfelhasználás, egyszersmind visszafogott komplexitás és tömeg jellemzik. Mindehhez a felhasználási területre összpontosító felszereltség társul, amelynek hatására még látványosabban jut érvényre az, amiről a boxermotoros GS igazából szól. Az új erőforrás mozgatta, egyedülállóan kezes és lenyűgözően motorozható modell mind a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom