Bárki megrendelheti a Toyota márkakereskedésekben a most hétvégén a FeHoVa-n kiállított Hilux és Land Cruiser garanciális átalakításokat

Február 9-12. között, azaz most hétvégén kerül megrendezésre a 29. FeHoVa kiállítás, a régió legjelentősebb fegyver-, horgászati és vadászati eseménye, amely a tavalyi évben mintegy 25.000 látogatót vonzott.

A Toyota két legendás offroad modellje, a 2022/2023-as ’Év Pickupja’ díjas Hilux, és a Land Cruiser egy-egy a Murczin Offroad Technics kiegészítőivel egyedileg átalakított példányát mutatja be a kiállításon. A horgászok, vadászok és az offroad autózás szempontjait figyelembe vévő homologizált, garancális átalakításokat akár csomagban, akár egyes elemeiben bárki megrendelheti új vagy meglévő autójához a magyarországi Toyota márkakereskedésekben.

A Toyota Land Cruiser több, mint 70, míg a Toyota Hilux idén 55 éve jelent egyet a legendás terepképességekkel, és számít az elnyűhetetlenség és megbízhatóság szimbólumának. Nem véletlen, hogy a Toyota Hilux 2022-ben is nem csupán egyike volt a világ 10 legnépszerűbb autójának (a Corolla, a RAV4 és a Camry mellett), de hazánkban is dominálta szegmense értékesítéseit: a kivonásokkal tisztított magyarországi újautópiacon megdöbbentő, 42,1%-os részesedéssel bizonyult Magyarország kedvenc pickupjának.

A Land Cruiser méretosztályában a Toyota nagyméretű öntöltő hibrid elektromos SUV-ra, a Highlander vitte a prímet, 29%-os részesedéssel, míg a Land Crusier a szegmens bronzérmeseként végzett, 11%-os részesedéssel. Az ugyancsak ebben a méretosztályban versenyző vadonatúj, akkumulátoros elektromos bZ4X SUV-val együtt a három Toyota modell 42%-os részesedést hasított ki a szegmensből.

A 29. FeHoVa kiállításon a Toyota a két legendás offroader, a Hilux és a Land Cruiser egy-egy egyedileg átalakított példányát állítja ki, a japán autógyártók ugyanis a piacon egyedülálló módon professzionális offroad átalakító csomagokat kínál a két modellhez, amelyet így tulajdonosaik még inkább saját igényeikre szabhatnak.

A Hiluxra és a Land Cruiserre egyaránt igaz, hogy vásárlóik köre rendkívüli változatosságot mutat, a professzionális, munkacélú felhasználástól az életmód felhasználókig. Éppen ezért ezzel a két modellel szemben már nem csupán az az elvárás, hogy kompromisszummentesen ötvözze a kiváló terepképességeket, vontató kapacitást (és a Hilux esetében a rakodó kapacitás) és a megbízhatóságot a személyautós belső térrel és országúti vezetési élménnyel, hanem az is, hogy minél inkább személyre szabható legyen a végső felhasználás céljának megfelelően.

Ezt a sokszínű felhasználási célok miatt a gyári tartozékok és opciók csak részben tudják teljesíteni, éppen ezért hozhat még a korábbiaknál is nagyobb népszerűséget a Hilux és a Land Cruiser számára a Toyota a piacon egyedülálló döntése, amelynek eredményeképp az autógyártó a Murczin Offroad Technics Kft.-vel együttműködve olyan egyedi kiegészítőket és csomagokat kínál a vadászat, a horgászat, a terepjáró túrák, a mezőgazdasági munkálatok, az erdészeti munkák, stb., felhasználási területei számára, amelyek a márkakereskedésekben beépítve és ezáltal a gyári garanciát megőrizve segítik ezen területek munkafolyamatait.

Természetesen a Hilux és Land Cruiser vásárlók eddig is dönthettek úgy, hogy egyedi igényeik szerint átalakíttatják az általuk megvásárolt autót egy erre szakosodott cégnél, arra azonban, hogy vadonatúj autójukat már az általuk választott átalakítással, érvényes műszaki vizsgával vehessék át a márkakereskedésben, a gyári garanciát is megőrizve (és az egyedi kiegészítőkre is 3 éves jótállást kínálva) egyedi ügyfelek esetében a piacon különleges ajánlatnak számít.

A kiegészítőkre vonatkozó jótállás feltétele a csörlő (a vadfelhúzót is beleértve), a LED lámpák és munkalámpák esetében az évi egyszeri karbantartás. Bizonyos gyári felszereltségek esetében egyes tartozékok az alapfelszereltség részét képezik (pl. sárvédő szélesítés, hátsó platóajtó teleszkóp), ezekben az esetekben ezek ára levonásra kerül a csomag árából.

A standon kiállított két modell ezekre az egyedi megoldásokra mutat példát: a Land Cruiser például Modvix haspáncélt, küszöböt és LED fényeket, valamint Peddlers felfüggesztést és Black Rhino keréktárcsákat kapott, míg a Hiluxra egyebek közt olyan kiegészítők kerültek, mint a Modvix gépháztető, borulásvédő, sárvédő, haspáncél, platófújás, csörlő és csörlőtartó, felhajtható rendszámtáblatartó, platóroló, kihúzható tálca, Peddlers gázos futómű szett és Black Rhino keréktárcsák.

A Murczin Offroad Techincs által forgalmazott, Toyota homologizációt és garanciát kapott kiegészítőkkel történő átalakítások külön-külön és egyben is megrendelhetőek a magyarországi Toyota márkakereskedésekben, ahol az árak kapcsán is bővebb tájékoztatással szolgálnak.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom