Bastianini nyert Bagnaia hibája után

Jack Miller és a Suzukik rajtoltak nagyot: Miller vezetett Bagnaia, Rins, Bastianini és Aleix Espargaro előtt az első néhány kanyar és a helyezkedés után. A start vesztese egyértelműen Fabio Quartararo volt, aki egészen a 8-9. helyre esett vissza a rajtnál. A harmadik körben Rins rontotta el az első kanyart, majd megpróbált átvágni a sóderágyon, de a sikánból bukással jött ki, így kiállni kényszerült a versenyből.

Quartararo elkezdett visszakapaszkodni az élmezőnyre, a hatodik körben már Aleix Espargarót támadta a hatodik helyért, de ekkor még nem tudott előzni egy hiba miatt. A 10. körben Bagnaia vezetett a másik két Ducati, Miller és Bastianini előtt, a további sorrend pedig Mir, Aleix Espargaro, Quartararo, Marc Marquez, Zarco, Nakagami és Martin voltak.

A következő helycsere az élmezőnyben Bastianini és Miller között történt, az olasz versenyző feljött honfitársa mögé a második pozícióba. A 14. kör utolsó kanyarjában Joan Mir is eldobta a motort, így a jó tempó ellenére mindkét Suzuki kiállni kényszerült a versenyből. A hazai közönség előtt versenyző Zarco átugrotta Marquezt, és feljött hatodiknak Quartararo mögé.

Az első helyért Bastianini előzte meg egy pillantra Bagnaiát, de ő még vissza tudott menni elé. Igaz, nem sokáig, mivel Bagnaia hibázott egyet, amit még korrigálni tudott, utána viszont elesett az utolsó kanyarban, és vége volt a versenyének. Bastianini nagy esélyt kapott a győzelemre, a további sorrend pedig Miller, Aleix Espargaro, Quartataro, Zarco, Marc Marquez és Nakagami voltak az utolsó öt körre fordulva.

Quartararo negyedik helyével megtartotta összetettbeli 1. helyét

A dobogón a végén Bastianini, Miller és Aleix Espargaro örülhetett, mögöttük pedig Quartararo, Zarco, Marc Marquez, Nakagami, Binder, Marini és Vinales értek be az első tízbe.

További eredmények itt tekinthetők meg.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Bagnaia győzelme és Espargaro felzárkózása Assenben

Francesco Bagnaia jól jött el a rajtnál, Fabio Quartararo viszont kicsit elrontotta, negyediknek esett vissza. A világbajnoki éllovas az első körben Aleix Espargaróval küzdött a 2. helyért. Hátrébb a negyedik pozícióért is zajlott a csata Jorge Martin és Marco Bezzecchi között. Az ötödik körben Quartararo a semmiből betette a motort a második helyért Aleix Espargarónak […]

Olvass tovább

Rally Breslau: Laller Lengyelországban is folytatná a megkezdett utat

Horváth Lajos számára nincs pihenő, hiszen a Hellas Rallyt, valamint a Baja Satu Mare-t is sikeresen teljesítő „Lallerre” újabb elképesztő kihívás vár. Ez a Rally Breslau, amely a Dél-Lengyelországi régión keresztül vágtat majd, hogy a versenyző kedvenc terepén, a Drawsko Pomorski közelében lévő hatalmas lőtérén üdvözölje a célba érkezőket. A váci versenyző idén már harmadjára […]

Olvass tovább

New Times Racing: Remek helytállás a Pannóniaringen

Miután Maxwell Toth Mugellóban versenyzett és aratott kettős győzelmet a hétvégén, addig az NTR további három pilótája a Takarékbank Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa pannóniaringi fordulóján állt rajthoz hétfőn. A 600 Open kategóriában Kecskés Bence a kvalifikáción megszerezte a második rajtkockát, a futamon pedig egy jó rajtot követően próbálta tartani a tempót az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom