Bastianini nyert Bagnaia hibája után

Jack Miller és a Suzukik rajtoltak nagyot: Miller vezetett Bagnaia, Rins, Bastianini és Aleix Espargaro előtt az első néhány kanyar és a helyezkedés után. A start vesztese egyértelműen Fabio Quartararo volt, aki egészen a 8-9. helyre esett vissza a rajtnál. A harmadik körben Rins rontotta el az első kanyart, majd megpróbált átvágni a sóderágyon, de a sikánból bukással jött ki, így kiállni kényszerült a versenyből.

Quartararo elkezdett visszakapaszkodni az élmezőnyre, a hatodik körben már Aleix Espargarót támadta a hatodik helyért, de ekkor még nem tudott előzni egy hiba miatt. A 10. körben Bagnaia vezetett a másik két Ducati, Miller és Bastianini előtt, a további sorrend pedig Mir, Aleix Espargaro, Quartararo, Marc Marquez, Zarco, Nakagami és Martin voltak.

A következő helycsere az élmezőnyben Bastianini és Miller között történt, az olasz versenyző feljött honfitársa mögé a második pozícióba. A 14. kör utolsó kanyarjában Joan Mir is eldobta a motort, így a jó tempó ellenére mindkét Suzuki kiállni kényszerült a versenyből. A hazai közönség előtt versenyző Zarco átugrotta Marquezt, és feljött hatodiknak Quartararo mögé.

Az első helyért Bastianini előzte meg egy pillantra Bagnaiát, de ő még vissza tudott menni elé. Igaz, nem sokáig, mivel Bagnaia hibázott egyet, amit még korrigálni tudott, utána viszont elesett az utolsó kanyarban, és vége volt a versenyének. Bastianini nagy esélyt kapott a győzelemre, a további sorrend pedig Miller, Aleix Espargaro, Quartataro, Zarco, Marc Marquez és Nakagami voltak az utolsó öt körre fordulva.

Quartararo negyedik helyével megtartotta összetettbeli 1. helyét

A dobogón a végén Bastianini, Miller és Aleix Espargaro örülhetett, mögöttük pedig Quartararo, Zarco, Marc Marquez, Nakagami, Binder, Marini és Vinales értek be az első tízbe.

További eredmények itt tekinthetők meg.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki V-Strom 650 XT (2021) – Túrára termett

A Suzuki V-Strom 650 XT vitathatatlanul egy olyan motorkerékpár, amelyre szükségünk lesz, akár a városban van dolgunk, akár huzamosabban autópályán haladnánk vagy egy felfedezetlen ösvényt hódítanánk meg. Ez a kalandmotor kategóriába sorolt gép (amely véleményem szerint nem igazán kalandmotor) rengeteg mindennel fel van szerelve, hogy túlélje a váratlan helyzeteket és elviselje még az áldatlan szituációkat […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel

Suzuki V-Strom 650XT (2021) – Szlovák túra egy egyszerű, de nagyszerű motoron

A Suzuki V-STROM 650XT 2021-es változatát egy több napos túrán volt alkalmunk tesztelni. Szlovákiába utaztunk szeptember végén, és bejártuk a Tátra nagy részét. Három nap és ezer kilométer alatt mindenféle időjárással, útviszonnyal találkoztunk. Színes körülmények között tesztelhettük tehát a Suzuki kisebb köbcentis túramotorját. Ádám cikkében olvashattok a bővebb technikai részletekről, ha pedig a nagytesóra, az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom