Bastianini nyert Bagnaia hibája után

Jack Miller és a Suzukik rajtoltak nagyot: Miller vezetett Bagnaia, Rins, Bastianini és Aleix Espargaro előtt az első néhány kanyar és a helyezkedés után. A start vesztese egyértelműen Fabio Quartararo volt, aki egészen a 8-9. helyre esett vissza a rajtnál. A harmadik körben Rins rontotta el az első kanyart, majd megpróbált átvágni a sóderágyon, de a sikánból bukással jött ki, így kiállni kényszerült a versenyből.

Quartararo elkezdett visszakapaszkodni az élmezőnyre, a hatodik körben már Aleix Espargarót támadta a hatodik helyért, de ekkor még nem tudott előzni egy hiba miatt. A 10. körben Bagnaia vezetett a másik két Ducati, Miller és Bastianini előtt, a további sorrend pedig Mir, Aleix Espargaro, Quartararo, Marc Marquez, Zarco, Nakagami és Martin voltak.

A következő helycsere az élmezőnyben Bastianini és Miller között történt, az olasz versenyző feljött honfitársa mögé a második pozícióba. A 14. kör utolsó kanyarjában Joan Mir is eldobta a motort, így a jó tempó ellenére mindkét Suzuki kiállni kényszerült a versenyből. A hazai közönség előtt versenyző Zarco átugrotta Marquezt, és feljött hatodiknak Quartararo mögé.

Az első helyért Bastianini előzte meg egy pillantra Bagnaiát, de ő még vissza tudott menni elé. Igaz, nem sokáig, mivel Bagnaia hibázott egyet, amit még korrigálni tudott, utána viszont elesett az utolsó kanyarban, és vége volt a versenyének. Bastianini nagy esélyt kapott a győzelemre, a további sorrend pedig Miller, Aleix Espargaro, Quartataro, Zarco, Marc Marquez és Nakagami voltak az utolsó öt körre fordulva.

Quartararo negyedik helyével megtartotta összetettbeli 1. helyét

A dobogón a végén Bastianini, Miller és Aleix Espargaro örülhetett, mögöttük pedig Quartararo, Zarco, Marc Marquez, Nakagami, Binder, Marini és Vinales értek be az első tízbe.

További eredmények itt tekinthetők meg.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Az NTR Team pilótája, Kun Csaba Valenciában edzett a hétvégén

Csaba korábban még nem járt ezen a versenypályán, így hatalmas kíváncsisággal és izgalommal vágott neki a két napos tesztnek. Ráadásul az NTR Team pilótája kicsit megnehezítette a saját dolgát, ugyanis a Kawasaki 400-as és a számára friss Yamaha R6-os nyergében is ki szerette volna próbálni magát a híres nyomvonalon. A Kawa 400-assal motorozott többet az […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megújult a Can-Am Outlander, a világ egyik legnépszerűbb quadja

Ez volt az utóbbi 10 év legnagyobb ATV bemutatója a világ egyik legnagyobb és legrégibb quad gyártójánál a BRP csoporthoz tartozó Can-Am-nál. A legsokoldalúbb Can-Am Outlander típusaihoz 75 különböző gyári kiegészítő is rendelhető, hogy minden feladathoz, bármilyen időjárási és terep körülmények között helytálljon. Az új modellek az AMTS-en is megtekinthetők a Jet Power Hungary Kft […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Mi minden történhet 2023-ban a MotoGP-ben?

Maverick Vinales apriliásként, Jack Miller pedig KTM-es versenyzőként írhat történelmet, ha futamot nyernek. Mindkettőjüknek ez lenne a harmadik gyártó, amivel győzelmet ünnepelhetnek. Míg Vinales a Suzukival és a Yamahával is felért a dobogó legfelső fokára, Millerrel ugyanez a helyzet, aki a Honda és Ducati után a KTM-et próbálja győzelemre vezetni. Ha maradunk ezen a vonalon, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom