Bastianini nyert Bagnaia hibája után

Jack Miller és a Suzukik rajtoltak nagyot: Miller vezetett Bagnaia, Rins, Bastianini és Aleix Espargaro előtt az első néhány kanyar és a helyezkedés után. A start vesztese egyértelműen Fabio Quartararo volt, aki egészen a 8-9. helyre esett vissza a rajtnál. A harmadik körben Rins rontotta el az első kanyart, majd megpróbált átvágni a sóderágyon, de a sikánból bukással jött ki, így kiállni kényszerült a versenyből.

Quartararo elkezdett visszakapaszkodni az élmezőnyre, a hatodik körben már Aleix Espargarót támadta a hatodik helyért, de ekkor még nem tudott előzni egy hiba miatt. A 10. körben Bagnaia vezetett a másik két Ducati, Miller és Bastianini előtt, a további sorrend pedig Mir, Aleix Espargaro, Quartararo, Marc Marquez, Zarco, Nakagami és Martin voltak.

A következő helycsere az élmezőnyben Bastianini és Miller között történt, az olasz versenyző feljött honfitársa mögé a második pozícióba. A 14. kör utolsó kanyarjában Joan Mir is eldobta a motort, így a jó tempó ellenére mindkét Suzuki kiállni kényszerült a versenyből. A hazai közönség előtt versenyző Zarco átugrotta Marquezt, és feljött hatodiknak Quartararo mögé.

Az első helyért Bastianini előzte meg egy pillantra Bagnaiát, de ő még vissza tudott menni elé. Igaz, nem sokáig, mivel Bagnaia hibázott egyet, amit még korrigálni tudott, utána viszont elesett az utolsó kanyarban, és vége volt a versenyének. Bastianini nagy esélyt kapott a győzelemre, a további sorrend pedig Miller, Aleix Espargaro, Quartataro, Zarco, Marc Marquez és Nakagami voltak az utolsó öt körre fordulva.

Quartararo negyedik helyével megtartotta összetettbeli 1. helyét

A dobogón a végén Bastianini, Miller és Aleix Espargaro örülhetett, mögöttük pedig Quartararo, Zarco, Marc Marquez, Nakagami, Binder, Marini és Vinales értek be az első tízbe.

További eredmények itt tekinthetők meg.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Kecskés Bence sporttörténeti mérföldkőhöz ért a magyar gyorsasági motorozásban

Az NTR Team fiatal tehetsége október elején szabadkártyával indul a FIM JuniorGP világbajnokság aragoni fordulójának Európa bajnoki betétfutamán. Kecskés Gábor Bence egészen fiatalon, 6 éves korában ült először motorra, 9 éves kora óta pedig versenyszerűen űzi a sportágat. A Magyar Gyorsasági Utánpótlás Bajnokság kihívásai után egy méltán híres Olasz alakulatnál, az RXP szárnyai alatt, közösen […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Dall’Igna: Marquez elhagyja a Hondát a Ducatiért

Már egy ideje szó van róla a MotoGP paddockjában, hogy Marc Marquez otthagyja a Hondát, és a mezőny egyik legjobb motorjára pályázik: a Ducatira. A kiadó helyek közül nem sok van, a gyári Ducatikat Francesco Bagnaia és Enea Bastinaini, a VR46-os motorokat Luca Marini és Marco Bezzecchi (bár itt igencsak furcsa lenne látni Marquezt), a […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Martin nyerte az esős káoszt

A rajt előtt pár perccel eleredt az eső. Még slickeken indultak a versenyzők, de rögtön jött a zászló, hogy mehet a motorcsere az esős gumis motorokra. Az első kör gyakorlatilag tojáshéjakon telt el a versenyzőknek, és ötüket kivéve mindenki bejött a bokszba morocserére. A 3 Yamaha, Bradl és Pirro maradtak kinn slickeken. Jorge Martin vezetett […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom