Berta Benjámin dobogós helyezésekkel zárta a 2022-es szezont Mugellóban

Berta Benjámin idén remek formában van, ezt mutatják a 2022-es szezonban elért győzelmei is. Legutóbbit néhány héttel ezelőtt Vallelungában aratta, az ottani remek teljesítményét pedig szerette volna átültetni Mugellóba is. Pénteken két szabadedzés és egy időmérő várt a tehetséges fiatalra. Az első gyakorláson köddel és nedves aszfalttal találták szembe magukat a pilóták, aminek kivétel nélkül mindenki slick abroncsokon vágott neki, emiatt több piros, illetve sárga zászlót is lengettek a sportbírók. Ez többeket kizökkentett a ritmusból, mivel így nem tudták felépíteni a saját ritmusukat.

A második edzést a kísérletezés jellemezte, végül sikerült a jó irányba elmenni az autó beállításainak tekintetében. Berta Benjámin a délutáni időmérő edzésnek már magabiztosan vágott neki végül a harmadik leggyorsabb időt futotta mindössze másfél tizedre lemaradva Bernardo Pellegrinitől. A leggyorsabbnak fő riválisa Paolo Brajnik bizonyult.

A szombati, első versenynek a harmadik rajtkockából vágott neki, sajnos egy viszonylag közepes rajtot követően visszacsúszott a negyedik helyre. Két-három körrel később vissza is szerezte az elbukott pozíciót és próbált előre „menekülve” harcolni Pellegrinivel a dobogó második fokáért. Azonban a csata hevében túlvezette az autót, aminek az abroncsok itták meg a levét, emiatt körről-körre romlott a tapadása. Ráadásul a lekörözetteket is rossz ütemben érte utol, ezek a körülmények együttesen pedig a harmadik hely elvesztéséhez vezettek. Az összetett értékelésben így nem állhatott fel a dobogóra, viszont a TopJetben és a Drexler Formel Cup-ban is harmadik lett.

Benjamin a vasárnapi zárófutamon a harmadik helyről egy kevésbé ideális rajtot követően el is vesztette pozícióját, amit próbált visszaszerezni az egyes kanyarban, majd pár száz méter megtétele után beküldték a biztonsági autót egy rajtbaleset miatt. Néhány körrel később újraindították a futamot és végül az év utolsó versenyén harmadikként intette le a kockás zászló. A Topjet és a Drexler értékelésében pedig a dobogó második fokára állhatott fel.

A pódium ceremónia után érkezett a hír, miszerint Paolo Brajnikot egy szabálytalanság miatt megbüntették. Ennek köszönhetően Benjámin az olasz kategória első helyére ugrott, összetettben pedig második lett.

„ Mugellóba úgy érkeztem meg, hogy a Drexler Formel Cup bajnoki címét már magaménak tudhattam, a Topjet FX2000 Italian Trophy megnyerésére pedig matematikai esély volt. Igaz, hogy végül nem nyertem meg a bajnokságot, mégsem vagyok csalódott. Úgy gondolom, hogy az első teljes Formula 3-as Dallarával teljesített szezonom végén egy nagyon szép eredmény ebben a nívós és népes mezőnyben az év végi második hely is. Tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk jövőre, szóval újult erővel térünk vissza a csapattal. Apropó csapat! Szeretném megköszönni a Hoffmann Racing Teamnek az egész éves munkát és külön kiemelném a szerelőcsapat profizmusát”- Összegezte gondolatait Berta Benjamin.

Forrás: SOLUTION Racing / Háfra Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

A szépfiú – Peugeot 308 SW GT-Pack Plug-in Hybrid teszt

2021-ben mutatkozott be a Peugeot alsó-középkategóriás típusának, a 308-asnak a harmadik generációja. Így már 15 éve nem tartja magát a hagyományokhoz az oroszlános márka, nem kapnak eggyel nagyobb számot az újabb kompakt autói. A P5 modellkóddal jelölt, EMP2-es padlólemezre épült (lásd még: Opel Astra L, DS4) 308 ötajtós és kombi formában is elérhető, rendelhetjük benzines […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Utcán Verdák

Lenyűgöző térkínálat és teljesítmény, prémium technológia: ez elektromos hajtású E-Tourneo Custom modell

A Ford Pro ma bemutatta az új generációs Tourneo-sorozat csúcsváltozatát: a vadonatúj E-Tourneo Custom modellt, amit fejlett elektromos hajtáslánccal szereltek fel. Az E-Tourneo Custom magasra teszi a lécet vetélytársai számára, hiszen maximális sokoldalúságra és kényelemre tervezett új padlólemezéhez kimagasló hatékonyságú akkumulátoros elektromos hajtáslánc társul, ami a tervek szerint akár 370 kilométeres hatótávolságot biztosít. 2024-ig a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Mazda MX-5 2023 – több lehetőség, nagyobb vonzerő

Új külső, belső és vászontető színek Új felszereltségi szintek, két új Special Edition modell Megérkezett az új, 2023-as Mazda MX-5, új karosszéria-, vászontető- és belső színválasztékkal, új felszereltségi szintekkel, melyek gazdag felszereltséget kínálnak még a belépő szintű modellek esetében is. Egy új külső szín, a Zircon Sand váltja a Polymetal Grey-t, az egy könnyű mozdulattal […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom