Berta Benjámin dobogós helyezésekkel zárta a 2022-es szezont Mugellóban

Berta Benjámin idén remek formában van, ezt mutatják a 2022-es szezonban elért győzelmei is. Legutóbbit néhány héttel ezelőtt Vallelungában aratta, az ottani remek teljesítményét pedig szerette volna átültetni Mugellóba is. Pénteken két szabadedzés és egy időmérő várt a tehetséges fiatalra. Az első gyakorláson köddel és nedves aszfalttal találták szembe magukat a pilóták, aminek kivétel nélkül mindenki slick abroncsokon vágott neki, emiatt több piros, illetve sárga zászlót is lengettek a sportbírók. Ez többeket kizökkentett a ritmusból, mivel így nem tudták felépíteni a saját ritmusukat.

A második edzést a kísérletezés jellemezte, végül sikerült a jó irányba elmenni az autó beállításainak tekintetében. Berta Benjámin a délutáni időmérő edzésnek már magabiztosan vágott neki végül a harmadik leggyorsabb időt futotta mindössze másfél tizedre lemaradva Bernardo Pellegrinitől. A leggyorsabbnak fő riválisa Paolo Brajnik bizonyult.

A szombati, első versenynek a harmadik rajtkockából vágott neki, sajnos egy viszonylag közepes rajtot követően visszacsúszott a negyedik helyre. Két-három körrel később vissza is szerezte az elbukott pozíciót és próbált előre „menekülve” harcolni Pellegrinivel a dobogó második fokáért. Azonban a csata hevében túlvezette az autót, aminek az abroncsok itták meg a levét, emiatt körről-körre romlott a tapadása. Ráadásul a lekörözetteket is rossz ütemben érte utol, ezek a körülmények együttesen pedig a harmadik hely elvesztéséhez vezettek. Az összetett értékelésben így nem állhatott fel a dobogóra, viszont a TopJetben és a Drexler Formel Cup-ban is harmadik lett.

Benjamin a vasárnapi zárófutamon a harmadik helyről egy kevésbé ideális rajtot követően el is vesztette pozícióját, amit próbált visszaszerezni az egyes kanyarban, majd pár száz méter megtétele után beküldték a biztonsági autót egy rajtbaleset miatt. Néhány körrel később újraindították a futamot és végül az év utolsó versenyén harmadikként intette le a kockás zászló. A Topjet és a Drexler értékelésében pedig a dobogó második fokára állhatott fel.

A pódium ceremónia után érkezett a hír, miszerint Paolo Brajnikot egy szabálytalanság miatt megbüntették. Ennek köszönhetően Benjámin az olasz kategória első helyére ugrott, összetettben pedig második lett.

„ Mugellóba úgy érkeztem meg, hogy a Drexler Formel Cup bajnoki címét már magaménak tudhattam, a Topjet FX2000 Italian Trophy megnyerésére pedig matematikai esély volt. Igaz, hogy végül nem nyertem meg a bajnokságot, mégsem vagyok csalódott. Úgy gondolom, hogy az első teljes Formula 3-as Dallarával teljesített szezonom végén egy nagyon szép eredmény ebben a nívós és népes mezőnyben az év végi második hely is. Tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk jövőre, szóval újult erővel térünk vissza a csapattal. Apropó csapat! Szeretném megköszönni a Hoffmann Racing Teamnek az egész éves munkát és külön kiemelném a szerelőcsapat profizmusát”- Összegezte gondolatait Berta Benjamin.

Forrás: SOLUTION Racing / Háfra Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom