Bezzecchi élete első pole-ját szerezte

Továbbra is száraz körülmények uralkodtak a Thaiföldi Nagydíj időmérő edzésén a MotoGP-ben. A Q1-ben a legnagyobb nevek Marc Marquez, Migeul Oliveira, és a két Aprilia voltak, első blikkre ők tűntek a legesélyesebbnek a továbbjutásra.

Az első kört Marc Marquez és Fabio Di Giannantonio kezdték a legjobban, de Aleix Espargaro és Miguel Oliveira is megmutatta magát. Maverick Vinales csakúgy, mint az FP4-en, itt is szenvedett és kevés esély látszott számára a továbbjutásra. Az esemény felénél Cal Cruthlow okozott meglepetést, és futott egy második legjobb időt Marc Marquez mögött.

Az utolsó percekben jöttek a javítások, Aleix Espargaro vette át először a vezetést, de ez még messze nem volt végeredmény. Marc Marquez és Miguel Oliveira is bejöttek elé, így ők ketten harcolhattak tovább a Q2-ben a pole-pozícióért. Ugyanakkor az is biztossá vált, hogy Aleix Espargaro csak a 13. helyről rajtolhat. A világbajnokság harmadik helyezettjének nehéz dolga lesz a futamon.

Espargaro 13. rajthelye nehéz helyzetet teremthet neki a futamon

A Q2-ben nagyon bekezdtek a Ducatik. Az első gyorskörökben csak Fabio Quartararo és valamelyest Marc Marquez tudta tartani velük a tempót. A top 6 őket kivéve Ducati versenyző volt, viszont Francesco Bagnaia csak a 9. helyet szerezte meg az első etapja után. A Pramac Ducatik bérelték ki az első két helyet Martin-Zarco sorrendben.

Bagnaiának a második kifutás már jobban sikerült, átvette az első helyet, de nem sokáig örülhetett, ugyanis két márkatársa is megelőzte. Marco Bezzecchi lepett meg mindenkit, és pályacsúccsal, 1:29.671-es idővel pole-t szerzett. Mellé Jorge Martin állhat fel a rajtrácsra, az első sor végére pedig Bagnaia.

A második sorban a Ducati dominanciát Quartararo törte meg a negyedik helyen, mellőle Johann Zarco és Enea Bastianini rajtolhat. A harmadik sort Jack Miller, Marc Marquez és Luca Marini töltheti fel.

További eredmények itt találhatók.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom