Bezzecchi élete első pole-ját szerezte

Továbbra is száraz körülmények uralkodtak a Thaiföldi Nagydíj időmérő edzésén a MotoGP-ben. A Q1-ben a legnagyobb nevek Marc Marquez, Migeul Oliveira, és a két Aprilia voltak, első blikkre ők tűntek a legesélyesebbnek a továbbjutásra.

Az első kört Marc Marquez és Fabio Di Giannantonio kezdték a legjobban, de Aleix Espargaro és Miguel Oliveira is megmutatta magát. Maverick Vinales csakúgy, mint az FP4-en, itt is szenvedett és kevés esély látszott számára a továbbjutásra. Az esemény felénél Cal Cruthlow okozott meglepetést, és futott egy második legjobb időt Marc Marquez mögött.

Az utolsó percekben jöttek a javítások, Aleix Espargaro vette át először a vezetést, de ez még messze nem volt végeredmény. Marc Marquez és Miguel Oliveira is bejöttek elé, így ők ketten harcolhattak tovább a Q2-ben a pole-pozícióért. Ugyanakkor az is biztossá vált, hogy Aleix Espargaro csak a 13. helyről rajtolhat. A világbajnokság harmadik helyezettjének nehéz dolga lesz a futamon.

Espargaro 13. rajthelye nehéz helyzetet teremthet neki a futamon

A Q2-ben nagyon bekezdtek a Ducatik. Az első gyorskörökben csak Fabio Quartararo és valamelyest Marc Marquez tudta tartani velük a tempót. A top 6 őket kivéve Ducati versenyző volt, viszont Francesco Bagnaia csak a 9. helyet szerezte meg az első etapja után. A Pramac Ducatik bérelték ki az első két helyet Martin-Zarco sorrendben.

Bagnaiának a második kifutás már jobban sikerült, átvette az első helyet, de nem sokáig örülhetett, ugyanis két márkatársa is megelőzte. Marco Bezzecchi lepett meg mindenkit, és pályacsúccsal, 1:29.671-es idővel pole-t szerzett. Mellé Jorge Martin állhat fel a rajtrácsra, az első sor végére pedig Bagnaia.

A második sorban a Ducati dominanciát Quartararo törte meg a negyedik helyen, mellőle Johann Zarco és Enea Bastianini rajtolhat. A harmadik sort Jack Miller, Marc Marquez és Luca Marini töltheti fel.

További eredmények itt találhatók.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki V-Strom 650 XT (2021) – Túrára termett

A Suzuki V-Strom 650 XT vitathatatlanul egy olyan motorkerékpár, amelyre szükségünk lesz, akár a városban van dolgunk, akár huzamosabban autópályán haladnánk vagy egy felfedezetlen ösvényt hódítanánk meg. Ez a kalandmotor kategóriába sorolt gép (amely véleményem szerint nem igazán kalandmotor) rengeteg mindennel fel van szerelve, hogy túlélje a váratlan helyzeteket és elviselje még az áldatlan szituációkat […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel

Suzuki V-Strom 650XT (2021) – Szlovák túra egy egyszerű, de nagyszerű motoron

A Suzuki V-STROM 650XT 2021-es változatát egy több napos túrán volt alkalmunk tesztelni. Szlovákiába utaztunk szeptember végén, és bejártuk a Tátra nagy részét. Három nap és ezer kilométer alatt mindenféle időjárással, útviszonnyal találkoztunk. Színes körülmények között tesztelhettük tehát a Suzuki kisebb köbcentis túramotorját. Ádám cikkében olvashattok a bővebb technikai részletekről, ha pedig a nagytesóra, az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom