Bezzecchi lett az év újonca

Öt új versenyzőt ismerhettünk meg a 2022-es szezonban a MotoGP királykategóriájában: Marco Bezzecchit a VR46 csapatából, Fabio Di Giannantoniót a Gresini Racingből, Raul Fernandezt és Remy Gardnert a Tech3-ből és Darryn Bindert az RNF Yamaha alakulatától.

Közülük egyértelműen Marco Bezzecchi emelkedett ki, aki 111 ponttal, egy második hellyel, egy pole-pozícióval és két negyedik hellyel zárta a szezont (ha a legjobb eredményeit akarjuk kiemelni). Az újoncok versenyében a második helyezett a Gresini Ducatit vezető másik olasz versenyző Fabio Di Giannantonio lett, de az ő legjobb eredménye egy nyolcadik helyezés és az egész év során csupán 24 pontot tudott bezsebelni.

Mindketten szatellit Ducatit használtak, így össze lehet hasonlítani kettejük teljesítményét. Bezzecchi több, mint 80 ponttal verte meg Di Giannantoniót, ami tetemes, ha azt nézzük, hogy hasonló technikát használtak, és mindketten újoncok voltak a mezőnyben.

Bezzecchi csupán három futamon esett ki, és három alkalommal nem szerzett pontot. Összetettben a 14. pozíció lett az övé és csupán 9 ponttal maradt el csapattársától, Luca Marinitől, aki 2022-ben már a második szezonját töltötte a királykategóriában.

Marco Bezzecchi ezzel a teljesítménnyel abszolút kiérdemelte, hogy jövőre is folytathassa a VR46 Ducatival Marini csapattársaként. Kíváncsian várjuk, milyen eredményt ér el az olasz 2023-ban a Ducati nyergében.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Marc Marqueznek három terve van a jövőre nézve

Hogy mi az a három terv, azt csak sejthetjük, de kettőt biztosra vehetünk a háromból. Az egyik nyilvánvalóan folytatás a Hondával, a másiktól viszont az előző hétvégén volt hangos a paddock. A speedweek ugyanis azt állította, hogy Marquez elhagyja a Hondát, és megy testvére mellé csapattársnak a Gresini Ducatihoz. A harmadik esetleges máshová távozás (KTM) […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom