Bezzecchi lett az év újonca

Öt új versenyzőt ismerhettünk meg a 2022-es szezonban a MotoGP királykategóriájában: Marco Bezzecchit a VR46 csapatából, Fabio Di Giannantoniót a Gresini Racingből, Raul Fernandezt és Remy Gardnert a Tech3-ből és Darryn Bindert az RNF Yamaha alakulatától.

Közülük egyértelműen Marco Bezzecchi emelkedett ki, aki 111 ponttal, egy második hellyel, egy pole-pozícióval és két negyedik hellyel zárta a szezont (ha a legjobb eredményeit akarjuk kiemelni). Az újoncok versenyében a második helyezett a Gresini Ducatit vezető másik olasz versenyző Fabio Di Giannantonio lett, de az ő legjobb eredménye egy nyolcadik helyezés és az egész év során csupán 24 pontot tudott bezsebelni.

Mindketten szatellit Ducatit használtak, így össze lehet hasonlítani kettejük teljesítményét. Bezzecchi több, mint 80 ponttal verte meg Di Giannantoniót, ami tetemes, ha azt nézzük, hogy hasonló technikát használtak, és mindketten újoncok voltak a mezőnyben.

Bezzecchi csupán három futamon esett ki, és három alkalommal nem szerzett pontot. Összetettben a 14. pozíció lett az övé és csupán 9 ponttal maradt el csapattársától, Luca Marinitől, aki 2022-ben már a második szezonját töltötte a királykategóriában.

Marco Bezzecchi ezzel a teljesítménnyel abszolút kiérdemelte, hogy jövőre is folytathassa a VR46 Ducatival Marini csapattársaként. Kíváncsian várjuk, milyen eredményt ér el az olasz 2023-ban a Ducati nyergében.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is. Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári […]

Olvass tovább
Motor Motorsport

Remekül szolgálta a felkészülésünket ez a hétvége a spa-i 24 órásra

A H-Moto Team pilótája ezúttal az Alpok Adria Bajnokság szezonnyitóján állt rajthoz a Slovakiaringen. Kovács Bálint egy futamgyőzelem mellett egy második helyet szerzett, amivel jelenleg holtversenyben vezeti a pontversenyt a cseh Michal Fillaval egyetemben. A 21 éves versenyző kijelentette, kifejezetten örült a lehetőségnek, mert a szlovákiai hétvége a lehető legjobb felkészülés volt a számára az […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Bemutatkozik a Honda EM1 e

Az EM1 e: a Honda első európai elektromos kétkerekűje. Bemutatkozásával új időszak veszi kezdetét a márka történetében, ugyanis – a tervek szerint – 2025-ig további 10, vagy ennél több elektromos motorkerékpár bevezetését tervezi a vállalat az öreg kontinensen. Az újdonság leleplezésével újabb fontos lépést tesz a Honda céljának megvalósítása felé, miszerint 2040-ig teljes motorkerékpár-kínálatát szeretné […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom