Bezzecchi lett az év újonca

Öt új versenyzőt ismerhettünk meg a 2022-es szezonban a MotoGP királykategóriájában: Marco Bezzecchit a VR46 csapatából, Fabio Di Giannantoniót a Gresini Racingből, Raul Fernandezt és Remy Gardnert a Tech3-ből és Darryn Bindert az RNF Yamaha alakulatától.

Közülük egyértelműen Marco Bezzecchi emelkedett ki, aki 111 ponttal, egy második hellyel, egy pole-pozícióval és két negyedik hellyel zárta a szezont (ha a legjobb eredményeit akarjuk kiemelni). Az újoncok versenyében a második helyezett a Gresini Ducatit vezető másik olasz versenyző Fabio Di Giannantonio lett, de az ő legjobb eredménye egy nyolcadik helyezés és az egész év során csupán 24 pontot tudott bezsebelni.

Mindketten szatellit Ducatit használtak, így össze lehet hasonlítani kettejük teljesítményét. Bezzecchi több, mint 80 ponttal verte meg Di Giannantoniót, ami tetemes, ha azt nézzük, hogy hasonló technikát használtak, és mindketten újoncok voltak a mezőnyben.

Bezzecchi csupán három futamon esett ki, és három alkalommal nem szerzett pontot. Összetettben a 14. pozíció lett az övé és csupán 9 ponttal maradt el csapattársától, Luca Marinitől, aki 2022-ben már a második szezonját töltötte a királykategóriában.

Marco Bezzecchi ezzel a teljesítménnyel abszolút kiérdemelte, hogy jövőre is folytathassa a VR46 Ducatival Marini csapattársaként. Kíváncsian várjuk, milyen eredményt ér el az olasz 2023-ban a Ducati nyergében.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki V-Strom 650 XT (2021) – Túrára termett

A Suzuki V-Strom 650 XT vitathatatlanul egy olyan motorkerékpár, amelyre szükségünk lesz, akár a városban van dolgunk, akár huzamosabban autópályán haladnánk vagy egy felfedezetlen ösvényt hódítanánk meg. Ez a kalandmotor kategóriába sorolt gép (amely véleményem szerint nem igazán kalandmotor) rengeteg mindennel fel van szerelve, hogy túlélje a váratlan helyzeteket és elviselje még az áldatlan szituációkat […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel

Suzuki V-Strom 650XT (2021) – Szlovák túra egy egyszerű, de nagyszerű motoron

A Suzuki V-STROM 650XT 2021-es változatát egy több napos túrán volt alkalmunk tesztelni. Szlovákiába utaztunk szeptember végén, és bejártuk a Tátra nagy részét. Három nap és ezer kilométer alatt mindenféle időjárással, útviszonnyal találkoztunk. Színes körülmények között tesztelhettük tehát a Suzuki kisebb köbcentis túramotorját. Ádám cikkében olvashattok a bővebb technikai részletekről, ha pedig a nagytesóra, az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom