BMW S1000XR használtteszt – a nagytesó, aki tényleg üt

Korábban már olvashattátok az F900 XR tesztet, és azt a motort akkor a kitesónak neveztem el. Most pedig volt alkalmam az S1000 XR-t is kipróbálni, ebből pedig kiderül miért is volt jogos az elnevezés.

A BMW 2014-ben mutatta be az S1000 XR-t, ami 2015-től egészen mostanáig a piacon is van. Azóta már volt modellfrissítés is, azonban az elv nem változott. A bajorok fogták az S1000 RR motorját és belepakolták egy túragépbe. Így született meg az S1000 XR, amit én nem is túramotornak, hanem inkább egy kényelmes sportmotornak neveznék, de szerintem, aki próbálta, ugyan így volt vele.

Bár az F900 XR egy új modell volt, az S1000 XR pedig egy 2018-as változat, ami nem a legújabb generáció, ennek ellenére így is össze lehet hasonlítani a két gépet.

A legnagyobb különbség egyértelműen az erő, hiszen itt egy 180 lóerős motorról van szó (az F900 XR esetében ez 105 lóerő), viszont a nagyobb motorerőhöz nagyobb test is társult, ami nagyobb súlyt is jelent, és ez számomra már nem volt túl ideális. Az F 900 XR-el a manőverezés lassú tempónál nekem sokkal könnyebb volt (de ez nyilván testalkat függő, illetve szokás kérdése is). A hatalmas erő viszont elképesztően szórakoztató, a sisak alatt végig mosolyog az ember, amikor minden gázadásra jön fel a motor eleje, akár előzés közben, akár kanyarból kifelé, és kb. 180 km/h-ig elképesztően intenzív a gyorsulás, de ezek mellett nagyon észnél kell lenni, mert gyorsan bele tudja vinni az embert a rosszba. A motor végsebessége 250 km/h-ában van limitálva – ez az adat, illetve a kényelem az a két dolog, ami visszarángat minket abba a tudatba, hogy nem egy szupersport motoron ülünk.

A futómű és a fék nagyon egyben van. Itt nagy különbséget nem találtam az F-hez képest, talán ugyanazt lehetne elmondani itt is: kényelmes, tűpontos, könnyen kezelhető. Talán ezekre lehet azt mondani, hogy az utóbbi időben a BMW nem tud mellényúlni.

Amiben viszont van különbség az a gyorsváltó. Az F900 XR-nél erre panaszkodtam, ahogy több BMW modellnél is. Az S1000 XR gyorsváltóját viszont már inkább érzem a magaménak, de valami még mindig nem az igazi, ennek ellenére azt mondom, hogy ezen a modellen számomra sokkal jobb és kezelhetőbb, de lehet csak egyszerűen a vezetési stílusomhoz passzol jobban.

Talán életem egyik legnehezebb döntése lenne, ha az F 900XR és az S1000 XR közül kellene választani. Ha a logikát követném, akkor a kistesót választanám, mivel számomra komfortosabb, ennek ellenére az S1000 XR lenne az a motor, ahol hajlandó lennék belesétálni abba a “hibába”, hogy az izgalmat válasszam. Úgy gondolom meg lehet szokni és csak a tapasztalaton múlik, hogy ki mennyire gyorsan tud alkalmazkodni hozzá, viszont a nagyobb tempós közlekedés kárpótol mindenért ennél a motornál.

Írta: Hencze Erik

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó úton a cél felé – Spanyol kupa után a JuniorGP-be

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. A FIM JuniorGP-ről amely a Dorna szervezése alatt fut egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor

Ugly Kid Joe, Tankcsapda, AK26, godfater. és rengeteg motoros érkezik 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakpartra, a Budapest Open Road Days-re

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválja, a Budapest Open Road Days nagyszínpadán, a Műegyetem rakparton. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibusz szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a motoros, családi és zenei fesztiválon. A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A HARLEY-DAVIDSON® készen áll a magyar utak meghódítására

Budapest, Sopron, Nyíregyháza (2024.04.05-06.) – A Harley-Davidson® márkakereskedések az ország egész területén egy időben és közösen indítják el az idei motoros szezont az Open House rendezvénysorozattal, amit először április 5-6. között tartanak meg minden kereskedésben. A tavasz beköszöntével itt az idő, hogy felkészüljünk a várva várt motoros szezonra és együtt hódítsuk meg a végtelen utakat. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom