Defekt és kicsúszás az Ózd Rallye-n

Különlegesen indult Turán Fricinek az aszfaltos Ózd Rallye, ugyanis a pénteki, salakos prológon lánya, Lotti ült a Volkswagen Polo GTI R5 navigátori ülésébe.

A szombati versenynap szoros küzdelemmel indult. Azonban Friciék egy bal első defekt miatt kisodródtak a második körben, így számukra véget ért az Ózd Rallye.

“Lotti most először ült mellettem éles versenykörülmények között a Polo-ban, régóta készült a pillanatra, és nagyon élvezte, mindkettőnknek különleges élmény volt ez. Emellett jó időt is futottunk a péntek esti prológon, az első 4-5 páros szinte ezredekre pontosan tette meg a kört a Városi Stadionban.

A szombati verseny is jól indult, úgy éreztük, rendben van minden, jó tempót autóztunk és szoros volt a meccs az első 4 helyért. A második kört is jól kezdtük, azonban az 5. gyorsasági szakaszon egy tempós jobbos kanyarban kaptunk egy bal első defektet. Próbáltam menteni a menthetőt, de a Polo kereke beleakadt egy kiálló kilométerkőbe, ami felborította az autót, és az irányíthatatlanná vált” – mondja Frici.

“A pénteki prológon a kaszkadőröm, Turán Lotti ült be helyettem Frici mellé, és nagyon jól helyt állt” – kezdi mosolyogva Ági.

Szombaton sajnos felemás érzésekkel, idő előtt zárult a versenyünk, de öröm az ürömben, hogy az esést sértetlenül megúsztuk Fricivel. Az autóban nagyobb a kár, de a nézők és a pályát biztosítók segítségével sikerült kiszedni a Polo-t. A csapat konstruktivitására nagy szükség lesz az elkövetkező időben, de bízunk benne, hogy hamar helyrehozzák az autót, és az év utolsó versenyén is rajthoz állhatunk” – teszi hozzá Ági.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Utcán Verdák

Bemutatkozik a 635 lóerős új Range Rover Sport SV

Nagyteljesítményű zászlóshajó: az új Range Rover Sport SV a sportos prémium vezetés élményét innovatív teljesítményfokozó technológiákkal társítja Tökéletes kiállás: a VILÁGELSŐ hidraulikus összekapcsolt 6D Dynamics légrugós felfüggesztés az előre és hátra bólintás, valamint az oldaldőlés-szabályozás funkciók jóvoltából szélsőséges mértékű gyorsítás, lassítás és extrém kanyarvétel során is csaknem teljesen síkban tartja a karosszériát Csúcsteljesítmény: a Range […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Erősebb hibrid hajtásláncot kap a Toyota Yaris

A modellfrissítéseket nem véletlenül hívja ráncfelvarrásnak a köznyelv. Ha egy tetszőleges típus életciklusának a delén aktualizált megjelenést kap, azzal viszonylag gazdaságosan hitethetik el a gyártók ügyfeleikkel, hogy új autót kínálnak nekik – még akkor is, ha a műszaki tartalom érdemben nem változik. A Toyota Yarisszal azonban most ennek pont az ellenkezője történt: külső dizájnjának változásai […]

Olvass tovább
Race Verdák

A Forza Racinghez igazol Gender Tamás Junior

Abban a Forza Racing csapatban folytatja tovább nemzetközi sportpályafutását Gender Tamás Junior, amelynek története az alapító szerint George Russell bajnoki címével kezdődött. Az eddig döntően Olaszországban versenyző fiatal magyar gokartos a napokban igazolt át a Jamie Croxford által 2011-ben alapított, brit székhelyű csapathoz, s nagyon motiváltan várja a következő heteket, amelyek újabb nagy előrelépést jelentenek […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom