Defekt és kicsúszás az Ózd Rallye-n

Különlegesen indult Turán Fricinek az aszfaltos Ózd Rallye, ugyanis a pénteki, salakos prológon lánya, Lotti ült a Volkswagen Polo GTI R5 navigátori ülésébe.

A szombati versenynap szoros küzdelemmel indult. Azonban Friciék egy bal első defekt miatt kisodródtak a második körben, így számukra véget ért az Ózd Rallye.

“Lotti most először ült mellettem éles versenykörülmények között a Polo-ban, régóta készült a pillanatra, és nagyon élvezte, mindkettőnknek különleges élmény volt ez. Emellett jó időt is futottunk a péntek esti prológon, az első 4-5 páros szinte ezredekre pontosan tette meg a kört a Városi Stadionban.

A szombati verseny is jól indult, úgy éreztük, rendben van minden, jó tempót autóztunk és szoros volt a meccs az első 4 helyért. A második kört is jól kezdtük, azonban az 5. gyorsasági szakaszon egy tempós jobbos kanyarban kaptunk egy bal első defektet. Próbáltam menteni a menthetőt, de a Polo kereke beleakadt egy kiálló kilométerkőbe, ami felborította az autót, és az irányíthatatlanná vált” – mondja Frici.

“A pénteki prológon a kaszkadőröm, Turán Lotti ült be helyettem Frici mellé, és nagyon jól helyt állt” – kezdi mosolyogva Ági.

Szombaton sajnos felemás érzésekkel, idő előtt zárult a versenyünk, de öröm az ürömben, hogy az esést sértetlenül megúsztuk Fricivel. Az autóban nagyobb a kár, de a nézők és a pályát biztosítók segítségével sikerült kiszedni a Polo-t. A csapat konstruktivitására nagy szükség lesz az elkövetkező időben, de bízunk benne, hogy hamar helyrehozzák az autót, és az év utolsó versenyén is rajthoz állhatunk” – teszi hozzá Ági.

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

A szépfiú – Peugeot 308 SW GT-Pack Plug-in Hybrid teszt

2021-ben mutatkozott be a Peugeot alsó-középkategóriás típusának, a 308-asnak a harmadik generációja. Így már 15 éve nem tartja magát a hagyományokhoz az oroszlános márka, nem kapnak eggyel nagyobb számot az újabb kompakt autói. A P5 modellkóddal jelölt, EMP2-es padlólemezre épült (lásd még: Opel Astra L, DS4) 308 ötajtós és kombi formában is elérhető, rendelhetjük benzines […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Utcán Verdák

Lenyűgöző térkínálat és teljesítmény, prémium technológia: ez elektromos hajtású E-Tourneo Custom modell

A Ford Pro ma bemutatta az új generációs Tourneo-sorozat csúcsváltozatát: a vadonatúj E-Tourneo Custom modellt, amit fejlett elektromos hajtáslánccal szereltek fel. Az E-Tourneo Custom magasra teszi a lécet vetélytársai számára, hiszen maximális sokoldalúságra és kényelemre tervezett új padlólemezéhez kimagasló hatékonyságú akkumulátoros elektromos hajtáslánc társul, ami a tervek szerint akár 370 kilométeres hatótávolságot biztosít. 2024-ig a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Mazda MX-5 2023 – több lehetőség, nagyobb vonzerő

Új külső, belső és vászontető színek Új felszereltségi szintek, két új Special Edition modell Megérkezett az új, 2023-as Mazda MX-5, új karosszéria-, vászontető- és belső színválasztékkal, új felszereltségi szintekkel, melyek gazdag felszereltséget kínálnak még a belépő szintű modellek esetében is. Egy új külső szín, a Zircon Sand váltja a Polymetal Grey-t, az egy könnyű mozdulattal […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom