Defekt és kicsúszás az Ózd Rallye-n

Különlegesen indult Turán Fricinek az aszfaltos Ózd Rallye, ugyanis a pénteki, salakos prológon lánya, Lotti ült a Volkswagen Polo GTI R5 navigátori ülésébe.

A szombati versenynap szoros küzdelemmel indult. Azonban Friciék egy bal első defekt miatt kisodródtak a második körben, így számukra véget ért az Ózd Rallye.

“Lotti most először ült mellettem éles versenykörülmények között a Polo-ban, régóta készült a pillanatra, és nagyon élvezte, mindkettőnknek különleges élmény volt ez. Emellett jó időt is futottunk a péntek esti prológon, az első 4-5 páros szinte ezredekre pontosan tette meg a kört a Városi Stadionban.

A szombati verseny is jól indult, úgy éreztük, rendben van minden, jó tempót autóztunk és szoros volt a meccs az első 4 helyért. A második kört is jól kezdtük, azonban az 5. gyorsasági szakaszon egy tempós jobbos kanyarban kaptunk egy bal első defektet. Próbáltam menteni a menthetőt, de a Polo kereke beleakadt egy kiálló kilométerkőbe, ami felborította az autót, és az irányíthatatlanná vált” – mondja Frici.

“A pénteki prológon a kaszkadőröm, Turán Lotti ült be helyettem Frici mellé, és nagyon jól helyt állt” – kezdi mosolyogva Ági.

Szombaton sajnos felemás érzésekkel, idő előtt zárult a versenyünk, de öröm az ürömben, hogy az esést sértetlenül megúsztuk Fricivel. Az autóban nagyobb a kár, de a nézők és a pályát biztosítók segítségével sikerült kiszedni a Polo-t. A csapat konstruktivitására nagy szükség lesz az elkövetkező időben, de bízunk benne, hogy hamar helyrehozzák az autót, és az év utolsó versenyén is rajthoz állhatunk” – teszi hozzá Ági.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Motorsportmérföldkő előtt tiszteleg ez a limitált GR Supra

A Toyota idén megépítette századik Toyota GR Supra GT4 versenyautóját. Ennek örömére a Toyota Deutschland egy motorsport ihletésű, limitált szériát készített a közúti alapmodellből, amely a különleges színvilág mellett műszaki tartalmában is közösséget vállal az ügyfél-versenyautóval. A Toyota Gazoo Racing (TGR) 2019 elején kezdte fejleszteni új ügyfél-versenyautóját, és a Toyota GR Supra GT4 alig egy […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Villanyhasáb – KIA EV9 hazai sajtóbemutató

Még a tavalyi évben jelentette be a KIA, hogy egy full-size elektromos SUV-val kívánja magát feljebb pozicionálni az autómárkák között, mindez anélkül, hogy egész KIA brandet elvinnék prémium irányba. Ez év végére testet öltött a próbálkozás, a koreaiak bemutatták az EV9-et, a KIA első teljesen elektromos nagy SUV-ját. A bemutatót Szentendrén a nemrég nyílt Daalarne […]

Olvass tovább
Teszt Verdák

Értem már! – Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet MHEV GLX Limited teszt

Furcsa játékokat tud űzni az élet. Vezettem már Ferrari 458 Italia-t, 450 lóerős Ford Mustangot, V6-ossal szerelt Kia Stingert, V8-as G500-as és S500-as Mercit, 400 lovas Audi e-tront, Lexus LC-t és RC F Track Edition-t, 640 lóerősre tuningolt Nissan GT-R is volt már a kezeim között. Viszont nem vezettem még Suzuki Vitarát. Úgy, hogy a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom