Defekt és kicsúszás az Ózd Rallye-n

Különlegesen indult Turán Fricinek az aszfaltos Ózd Rallye, ugyanis a pénteki, salakos prológon lánya, Lotti ült a Volkswagen Polo GTI R5 navigátori ülésébe.

A szombati versenynap szoros küzdelemmel indult. Azonban Friciék egy bal első defekt miatt kisodródtak a második körben, így számukra véget ért az Ózd Rallye.

“Lotti most először ült mellettem éles versenykörülmények között a Polo-ban, régóta készült a pillanatra, és nagyon élvezte, mindkettőnknek különleges élmény volt ez. Emellett jó időt is futottunk a péntek esti prológon, az első 4-5 páros szinte ezredekre pontosan tette meg a kört a Városi Stadionban.

A szombati verseny is jól indult, úgy éreztük, rendben van minden, jó tempót autóztunk és szoros volt a meccs az első 4 helyért. A második kört is jól kezdtük, azonban az 5. gyorsasági szakaszon egy tempós jobbos kanyarban kaptunk egy bal első defektet. Próbáltam menteni a menthetőt, de a Polo kereke beleakadt egy kiálló kilométerkőbe, ami felborította az autót, és az irányíthatatlanná vált” – mondja Frici.

“A pénteki prológon a kaszkadőröm, Turán Lotti ült be helyettem Frici mellé, és nagyon jól helyt állt” – kezdi mosolyogva Ági.

Szombaton sajnos felemás érzésekkel, idő előtt zárult a versenyünk, de öröm az ürömben, hogy az esést sértetlenül megúsztuk Fricivel. Az autóban nagyobb a kár, de a nézők és a pályát biztosítók segítségével sikerült kiszedni a Polo-t. A csapat konstruktivitására nagy szükség lesz az elkövetkező időben, de bízunk benne, hogy hamar helyrehozzák az autót, és az év utolsó versenyén is rajthoz állhatunk” – teszi hozzá Ági.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Honda a Milánói divathéten mutatja be fenntartható, környeztebarát járműtervezési koncepcióját

• A Honda – a SUSTAINA-C Concept és Pocket Concept mellett – a Honda SH125i Vetróval szemlélteti a fenntartható járműgyártás terén elért eredményeit • Az új alapanyag és az egyedi, festékmentes felületkezelés csökkenti az előállítás CO2-kibocsátását, valamint egyedi megjelenéssel ruházza fel a járműveket • A modellek remekül szemléltetik a Honda „Triple Action to Zero” stratégiáját, […]

Olvass tovább
Teszt Verdák

Arteon-pótló – Peugeot 508 GT PureTech Hybrid 225 teszt

Lassan a Peugeot lesz az egyetlen, aki a középkategóriás üzleti szedánra vágyók életét fel tudja pezsdíteni. A Mazda januárban jelentette be, hogy idén tavasszal befejezi a 6-os gyártását, a Volkswagen is csak a kombit hagyja meg az Arteonból. Egy páran még küzdenek ebben a szegmensben, idén jön az új Camry, természetesen négyajtósként, van Superb szedán […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Mazda legtágasabb Európai SUV-ja, a vadonatúj Mazda CX-80 2024. április 18-án mutatkozik be

Három üléssor, mely akár hét utasnak is helyet biztosít Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva A Mazda 2024. április 18-án, csütörtökön 12.00 órakor mutatja be a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80-at. A CX-60 után a CX-80 a második modell, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek – ez a modell a Mazda legtágasabb autója az európai […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom