Egy első és egy győzelemmel felérő 2. hely a hétvégén Mostban

A brnoi versenypálya 2021-ben nem kapott engedélyt, hogy motorsport versenyeket rendezzen, így ezen eseményeknek többek közt a WorldSBK futamának idén a csehországi Most városa ad otthont. A Northern Talent Cup 5. versenyhétvégéjére Rossi Moor 31 pontos előnnyel érkezett, míg olasz csapattársa Matteo Masili az 5. helyen állt az összetett bajnokságban.

Pénteken az első szabadedzésen Rossi fékhiba miatt elesett, de karcolás nélkül vághatott neki megjavított motorral az időmérőnek.
A Fairium Next Generation Riders Team pilótái egymás mellől az 5., 6. helyről rajtolhattak.

Matteo Masili a Rossi Moor előtti rajtrácsot szerezte meg, amely pont elég volt Titinonak, hogy a szombati kicsit hűvös szemerkélős versenyen gyorsan a 2. helyre rajtoljon. Azonban a napokban 14 éves Titino nemsokkal a rajt után elesett. A hátsó kerék mintha jégre futott volna úgy csúszott ki alóla. Az esés még nem lett volna olyan nagy, viszont a motor eltalálta a Fairium Next Generation Riders Team olasz pilótájának a vállát.

A baleset után piros zászló jelezte, hogy mindenkinek vissza kell térnie a boxba.

A verseny 15 perc után folytatódott, amit 9 körben határoztak meg a versenybírók. A második rajtot Rossi nagyon jól kapta el, az első kanyart már harmadikként vette be. A második kört első kanyarját már elsőként vette be Vaneman és Herrlich előtt. A harmadik kanyarban már Farkas Kevin is felzárkózott az első három versenyzőhöz.

A futam hátralévő része Rossi Moor, Vaneman, és Farkas Kevin helyezkedéséről szólt, amelybe a többiek csak rövid ideig tudtak beleszólni. Néhány másodpercig Varga Tibikével ismét a 3 magyar állt az élen.

3 körrel a vége előtt, Rossi még az 5. helyen volt. Az utolsó kört az összetett pontversenyt vezető Rossi Moor már az első helyen kezdte meg. Farkas Kevin visszaesett a 3. helyre, amiért Varga Tibivel osztották egymást a pályán.

Végül Rossi Moor egy kerékhosszal előbb érte el a kockás zászlót így megnyerte ezt az izgalmas versenyt. A második helyen Valentino Herrlich a harmadik helyen Farkas Kevin ért célba. A végső eredmény azonban változott, mert Herrlichet pályaelhagyás miatt 1 helyet vissza minősítették, így a második hely Farkas Keviné lett.

Matteo Masili a kórházban megvizsgálták, a kulccsontja elrepedt, de szerencsére egy rögzítő pánttal és 3 hét pihenéssel megúszta az ijesztő esést.

A vasárnap szép napos időnek ígérkezett.

A verseny kis késéssel 16:30 perckor kezdődött vasárnap. Rossi Moor az első körben a negyedik helyen követte az előtte lévő Herrlich, Van Crugten és a német Schneidert.

A második kört már az első helyen kezdte a Fairium Next Genereation Riders Team tehetsége. A 3. körben Farkas Kevin állt az élre, majd ezután kaptuk a hírt, hogy Rossit dupla hosszúkörre büntették, mert a rajtrácson a már nem engedélyezett időben a keréknyomást megmérték.

Rossi az első hosszúkört a verseny 5. körében teljesítette és a 10. helyre ért vissza a mezőnybe. A második büntetést Rossi 8 körrel a vége előtt a 8. helyről teljesítette és a 11 helyre tudott visszajönni. Hat körrel a vége előtt a leggyorsabb körrel Rossi még mindig a 11. helyen állt. 5 körrel a vége előtt már a 4. helyen fordult, majd egy újabb kör elteltével már a 2. helyen követte az akkor a többiektől már elszakadt Farkas Kevint.

Az utolsó körben az első 4 helyet 4 magyar foglalta el: Farkas Kevin, Rossi Moor, Vincze Martin, Varga Tibi. A négyest Veneman zavarta meg, aki feljött a 3. helyre, amit Varga Tibi nem hagyott annyiban.

Az utolsó körben Rossi, Varga Tibivel csatázott a 2. helyért. Az utolsó kanyarban akkora káosz alakult ki, hogy miközben Farkas Kevin kényelmesen megnyerte a futamot, Rossi végül Veneman előtt ért a 2. helyen a célba.

Úgy gondoljuk, hogy ez a helyezés egy győzelemmel ér fel a Rossi számára, hiszen mondhatjuk, hogy a sírból hozta vissza a futamot egy pályarekorddal megkoronázva ezt a teljesítményt.

Rossi Moor így még mindig 31 ponttal vezeti a Northern Talent Cup versenysorozatot.

A Northern Talent Cup következő futama augusztus 12-14-én a csodaszép Assen-i pályán folytatódik a IDM futamával együtt.

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki V-Strom 650 XT (2021) – Túrára termett

A Suzuki V-Strom 650 XT vitathatatlanul egy olyan motorkerékpár, amelyre szükségünk lesz, akár a városban van dolgunk, akár huzamosabban autópályán haladnánk vagy egy felfedezetlen ösvényt hódítanánk meg. Ez a kalandmotor kategóriába sorolt gép (amely véleményem szerint nem igazán kalandmotor) rengeteg mindennel fel van szerelve, hogy túlélje a váratlan helyzeteket és elviselje még az áldatlan szituációkat […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel

Suzuki V-Strom 650XT (2021) – Szlovák túra egy egyszerű, de nagyszerű motoron

A Suzuki V-STROM 650XT 2021-es változatát egy több napos túrán volt alkalmunk tesztelni. Szlovákiába utaztunk szeptember végén, és bejártuk a Tátra nagy részét. Három nap és ezer kilométer alatt mindenféle időjárással, útviszonnyal találkoztunk. Színes körülmények között tesztelhettük tehát a Suzuki kisebb köbcentis túramotorját. Ádám cikkében olvashattok a bővebb technikai részletekről, ha pedig a nagytesóra, az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom