Egyedi sorozattal búcsúzik a V8-as Mercedes-Benz G-osztály

30 évvel ezelőtt szerelte fel először a Mercedes-Benz V8-as motorral a G-osztályt: az 1993-as 500 GE V8 volt az első csúcspontja a sorozatnak. Most egy korlátozott példányszámú Final Editon kivitellel ünnepli meg a stuttgarti márka a csúcsmodell 30. születésnapját.

„A Final Edition a 30. születésnapi ajándékunk a G500-hoz, mely 1993-ban a luxuskategória csúcsterepjáróinak divatteremtőjének és előhírnökének számított. Exkluzív felszereltségével egyben méltó búcsúajándék is a G 500 V8-as biturbó motorjától” – nyilatkozta Dr. Emmerich Schiller, a Mercedes-Benz terepjáró részlegének vezetője.

Mindössze 1500 példány készül a háromféle fényezéssel választható G 500 Final Editionból, vagyis színenként 500-500 darab. A legendás terepjáró végső szériája 5 küllős, a karosszéria színével harmonizáló, 20 colos AMG könnyűfém keréktárcsákon gördül, emellett több helyen – például az első sárvédőn és a pótkerék burkolatán lévő betéten – is megjelenik a „Final Edition” felirat. A minőségi megjelenéshez a MANUFAKTUR logócsomag részeként kínált dombornyomott kilincsek és a külső tükrök vetítőegységei ugyancsak hozzájárulnak, utóbbiak álló helyzetben a G logót és a STRONGER THAN TIME feliratot vetítik az aszfaltra. A magasfényű krómból készült pótkerék-gyűrű tovább fokozza az ikonikus kasztni királyi mivoltát.

A G 500-nál hagyomány a kiváló minőségű belső felszereltség, a Final Edition is ezt a hagyományt folytatja. Amint beszállnak az utasok, FINAL EDITIOn küszöbvilágítás fogadja őket, a felirat az ajtók fogantyúin is feltűnik. A G-osztály kulcsának hátuljára pedig egy valódi ezüst érmét rögzítettek a tervezők, kiadás-specifikus plakett formájában. A Superior Line with the Burmester® térhatású hangrendszer, az Active Multicontour Seat Package Plus csomag és a MANUFAKTUR Nappa bőrülések az alapfelszereltség részét képezik.

A szintén szériaként kínált, új MANUFAKTUR teljes bőrcsomag tökéletesen illeszkedik a külső fényezéshez. A csomag elnevezése szinte mindent elárul róla, szinte az egész belső teret Nappa bőr borítja, a csomagtértől kezdve a tetőn át az ülésállító kapcsolók paneljéig bezárólag. A G 500 Final Edition 196.350 eurós áron rendelhető.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Race

Kiss Norbert – Tízből tíz!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott. A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Toyota-kereskedés, ahol szó szerint megállt az idő

Apokaliptikus hangulatú videojátékokban találkozhatunk olyan utcaképpel, mint ami az észak-ciprusi Varósziában fogadja a látogatót – illetve pont, hogy néhány utca kivételével nem fogadja. A város 1974 augusztusa óta lakatlan: amikor a sziget ötven évvel ezelőtt politikailag két részre szakadt, az eredetileg görögök lakta várost irányításuk alá vonták a török csapatok, a lakosság pedig még azelőtt […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

A 30. EURÓPAI H.O.G.® RALLY BEARANYOZTA A NAPSÜTÖTTE SENIGALLIÁT

Az Olaszországi Senigallia gyönyörű, történelmi folyóparti városa adott otthont idén a különleges mérföldkőnek számító, 30. jubileumi Európai H.O.G. Rallynak június 6-9. között. Több mint 100.000 ember és 20.000 motor vett részt Olaszországból, Európából és a világ minden tájáról egy teltházas, 4 napos rendezvényen, ami a Harley-Davidson rajongók mennyországává változtatta az olasz várost.ű A rendezvény fő […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom