Egyedi sorozattal búcsúzik a V8-as Mercedes-Benz G-osztály

30 évvel ezelőtt szerelte fel először a Mercedes-Benz V8-as motorral a G-osztályt: az 1993-as 500 GE V8 volt az első csúcspontja a sorozatnak. Most egy korlátozott példányszámú Final Editon kivitellel ünnepli meg a stuttgarti márka a csúcsmodell 30. születésnapját.

„A Final Edition a 30. születésnapi ajándékunk a G500-hoz, mely 1993-ban a luxuskategória csúcsterepjáróinak divatteremtőjének és előhírnökének számított. Exkluzív felszereltségével egyben méltó búcsúajándék is a G 500 V8-as biturbó motorjától” – nyilatkozta Dr. Emmerich Schiller, a Mercedes-Benz terepjáró részlegének vezetője.

Mindössze 1500 példány készül a háromféle fényezéssel választható G 500 Final Editionból, vagyis színenként 500-500 darab. A legendás terepjáró végső szériája 5 küllős, a karosszéria színével harmonizáló, 20 colos AMG könnyűfém keréktárcsákon gördül, emellett több helyen – például az első sárvédőn és a pótkerék burkolatán lévő betéten – is megjelenik a „Final Edition” felirat. A minőségi megjelenéshez a MANUFAKTUR logócsomag részeként kínált dombornyomott kilincsek és a külső tükrök vetítőegységei ugyancsak hozzájárulnak, utóbbiak álló helyzetben a G logót és a STRONGER THAN TIME feliratot vetítik az aszfaltra. A magasfényű krómból készült pótkerék-gyűrű tovább fokozza az ikonikus kasztni királyi mivoltát.

A G 500-nál hagyomány a kiváló minőségű belső felszereltség, a Final Edition is ezt a hagyományt folytatja. Amint beszállnak az utasok, FINAL EDITIOn küszöbvilágítás fogadja őket, a felirat az ajtók fogantyúin is feltűnik. A G-osztály kulcsának hátuljára pedig egy valódi ezüst érmét rögzítettek a tervezők, kiadás-specifikus plakett formájában. A Superior Line with the Burmester® térhatású hangrendszer, az Active Multicontour Seat Package Plus csomag és a MANUFAKTUR Nappa bőrülések az alapfelszereltség részét képezik.

A szintén szériaként kínált, új MANUFAKTUR teljes bőrcsomag tökéletesen illeszkedik a külső fényezéshez. A csomag elnevezése szinte mindent elárul róla, szinte az egész belső teret Nappa bőr borítja, a csomagtértől kezdve a tetőn át az ülésállító kapcsolók paneljéig bezárólag. A G 500 Final Edition 196.350 eurós áron rendelhető.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom