Egyedi sorozattal búcsúzik a V8-as Mercedes-Benz G-osztály

30 évvel ezelőtt szerelte fel először a Mercedes-Benz V8-as motorral a G-osztályt: az 1993-as 500 GE V8 volt az első csúcspontja a sorozatnak. Most egy korlátozott példányszámú Final Editon kivitellel ünnepli meg a stuttgarti márka a csúcsmodell 30. születésnapját.

„A Final Edition a 30. születésnapi ajándékunk a G500-hoz, mely 1993-ban a luxuskategória csúcsterepjáróinak divatteremtőjének és előhírnökének számított. Exkluzív felszereltségével egyben méltó búcsúajándék is a G 500 V8-as biturbó motorjától” – nyilatkozta Dr. Emmerich Schiller, a Mercedes-Benz terepjáró részlegének vezetője.

Mindössze 1500 példány készül a háromféle fényezéssel választható G 500 Final Editionból, vagyis színenként 500-500 darab. A legendás terepjáró végső szériája 5 küllős, a karosszéria színével harmonizáló, 20 colos AMG könnyűfém keréktárcsákon gördül, emellett több helyen – például az első sárvédőn és a pótkerék burkolatán lévő betéten – is megjelenik a „Final Edition” felirat. A minőségi megjelenéshez a MANUFAKTUR logócsomag részeként kínált dombornyomott kilincsek és a külső tükrök vetítőegységei ugyancsak hozzájárulnak, utóbbiak álló helyzetben a G logót és a STRONGER THAN TIME feliratot vetítik az aszfaltra. A magasfényű krómból készült pótkerék-gyűrű tovább fokozza az ikonikus kasztni királyi mivoltát.

A G 500-nál hagyomány a kiváló minőségű belső felszereltség, a Final Edition is ezt a hagyományt folytatja. Amint beszállnak az utasok, FINAL EDITIOn küszöbvilágítás fogadja őket, a felirat az ajtók fogantyúin is feltűnik. A G-osztály kulcsának hátuljára pedig egy valódi ezüst érmét rögzítettek a tervezők, kiadás-specifikus plakett formájában. A Superior Line with the Burmester® térhatású hangrendszer, az Active Multicontour Seat Package Plus csomag és a MANUFAKTUR Nappa bőrülések az alapfelszereltség részét képezik.

A szintén szériaként kínált, új MANUFAKTUR teljes bőrcsomag tökéletesen illeszkedik a külső fényezéshez. A csomag elnevezése szinte mindent elárul róla, szinte az egész belső teret Nappa bőr borítja, a csomagtértől kezdve a tetőn át az ülésállító kapcsolók paneljéig bezárólag. A G 500 Final Edition 196.350 eurós áron rendelhető.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról

Mától Ekler Luca paralimpiai bajnok is a Toyota támogatásával készülhet az idei Paralimpiára

Az olimpiai és paralimpiai mozgalom világszintű mobilitási partnere, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója, a Toyota, 2024. február 22-én a Magyar Parasport Napja alkalmából megszervezett szakmai konferencián adta át azt a vadonatúj Toyota C-HR-t, amellyel Ekler Luca paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatléta felkészülését támogatja a 2024-es Párizsi […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Újabb 5 évig az AutoWallis Csoport lesz az Opel importőre Magyarországon és három további régiós országban

Andrew Prest, az AutoWallis Distribution ügyvezetője elmondta, hogy a vállalat mára az Opel egyik legnagyobb független importőrévé vált A megállapodás értelmében legalább 2028 végéig az AutoWallis, fogja a márkát képviselni a közép-kelet-európai régió négy országában 2023-ban közel 12 ezer új Opelt értékesített a cég a régió négy piacán Budapest,/ Újabb öt évre meghosszabbította a meghatározó […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom