Érkezik az új MINI Cooper, tisztán elektromos meghajtással

A MINI modellcsaládjának következő nemzedéke az új MINI Cooper bevezetésével ünnepli világpremierjét. Az ikonikus, háromajtós MINI új kiadása tisztán elektromos meghajtással, kétféle teljesítményszinttel érkezik meg az utakra. Lélegzetelállítóan agilis vezethetőségével az újdonság a zéró emissziójú prémium mobilitás jövőbe vezető válfaját testesíti meg.

A 2020-ban bemutatott MINI Cooper SE modellre tavaly 25,5 százalékkal több megrendelés érkezett, mint egy évvel korábban, amelynek köszönhetően a tisztán elektromos meghajtású egyéniség magasan a legnépszerűbb MINI modellé érett. A 2022-ben átadott több mint 43 000 darab MINI Cooper SE modell egyúttal azt is jelenti, hogy a brit prémiumgyártó ügyfelei ma már minden ötödik új autót tisztán elektromos meghajtással rendelik meg. A háromajtós MINI töretlen sikertörténetét eközben a nemrégiben legyártott egymilliomodik példány igazolja. A jubileumi, tisztán elektromos meghajtású négykerekű Kanada útjait rója majd.

Gokartos vezethetőség elektromosan, már álló helyzetből rendelkezésre álló csúcs forgatónyomatékkal

A MINI modellcsaládjának következő nemzedéke már álló helyzetből az ügyfelek rendelkezésére bocsátja a hajtáslánc-technológia csúcs forgatónyomatékát. Az új MINI Cooper E modellben mindez 135 kW, az új MINI Cooper SE modellben pedig 160 kW maximális teljesítménnyel társul. Mindkét újdonság késlekedés és váltási megszakítások nélküli gyorsulásra képes. Az optimális úttartás és súlyelosztás érdekében a mérnökök a nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátort a modell padlólemezébe építették be, amely egyúttal a nóvum stabilitását és agilitását is fokozza. A háromajtós MINI ötödik generációjával a brit prémiummárka újradefiniálja a márka által fémjelzett vezetési élmény fogalmát, miközben a könnyed nagyvárosi mobilitás immár több mint 60 éve sikeres receptjét is következetesen őrzi.

Az új, tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper menetdinamikai adottságainak tökéletesítésekor a márka mérnökei maradéktalanul kiaknázhatták a BMW Group évtizedes technológiafejlesztési tapasztalatában rejlő szaktudást. A háromajtós MINI a 2001-es bemutatása óta eltelt négy modellgeneráció során mindvégig a márka meghatározó egyéniségeként tündökölt. A mérnökök a technológia, a hatékonyság és a maximális teljesítmény folyamatos fejlődése mellett is megőrizték a modell hagyományokkal átitatott történelmét, amely most a vezetési élmény merőben új dimenziójával folytatódik.

Megnövelt hatótávolság és maximális sokoldalúság

Az új MINI Cooper E modell akkumulátorának energiasűrűsége 40,7 kWh, az új MINI Cooper SE modellé pedig 54,2 kWh. A két nóvum ezzel hozzávetőlegesen 300 és 400 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel, a belvárosokra korlátozódó kalandozásokon messze túlmutatva.

Az új MINI Cooper esetében a mérnökök még tovább fejlesztették a MINI helykihasználási alapelveit: a maximális sokoldalúság érdekében az alapesetben négy teljes értékű ülést tartogató utastér hatalmas méretű csomagtérré is bővíthető.

Az új MINI Cooper készen áll a tisztán elektromos meghajtású jövőre, a BMW Group lipcsei gyárában napvilágot látó, új MINI Countryman oldalán – amely 2023 novemberében ünnepli premierjét. A MINI Aceman 2024-ben csatlakozik az új MINI modellcsaládhoz.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új Fiat Topolino a városi közlekedés villamosításának legelragadóbb eszköze

Az új Fiat Topolino attól a történelmi modelltől kölcsönözte jól csengő nevét, amely annak idején lefektette a városi közlekedés alapjait; a modern utód ugyanerre készül a fenntartható városi mobilitás terén. A városi használatra szánt Topolino a legfiatalabb ügyfelekhez is eljuttatja a mobilitás szabadságát A FIAT bejelentette, hogy Topolino néven hozza forgalomba új, fenntartható városi mobilitási […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Megnyitotta egyedülálló múzeumát a Toyota Gazoo Racing Europe

Idén májustól a Toyota nemzetközi motorsportban való részvételét 1973-tól napjainkig bemutató, eredeti versenyautókból álló gyűjteménye látogathatóvá vált a nagyközönség számára. A kiállítás a Toyota Gazoo Racing Europe kölni központjának két szélcsatornájának egyike alatt található. A Toyota Motorsport Múzeum május 11-én nyitotta meg kapuit, pontosan egy hónappal azelőtt, hogy a gyári csapat részt vesz a legendás […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is. Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom