Érkezik az új MINI Cooper, tisztán elektromos meghajtással

A MINI modellcsaládjának következő nemzedéke az új MINI Cooper bevezetésével ünnepli világpremierjét. Az ikonikus, háromajtós MINI új kiadása tisztán elektromos meghajtással, kétféle teljesítményszinttel érkezik meg az utakra. Lélegzetelállítóan agilis vezethetőségével az újdonság a zéró emissziójú prémium mobilitás jövőbe vezető válfaját testesíti meg.

A 2020-ban bemutatott MINI Cooper SE modellre tavaly 25,5 százalékkal több megrendelés érkezett, mint egy évvel korábban, amelynek köszönhetően a tisztán elektromos meghajtású egyéniség magasan a legnépszerűbb MINI modellé érett. A 2022-ben átadott több mint 43 000 darab MINI Cooper SE modell egyúttal azt is jelenti, hogy a brit prémiumgyártó ügyfelei ma már minden ötödik új autót tisztán elektromos meghajtással rendelik meg. A háromajtós MINI töretlen sikertörténetét eközben a nemrégiben legyártott egymilliomodik példány igazolja. A jubileumi, tisztán elektromos meghajtású négykerekű Kanada útjait rója majd.

Gokartos vezethetőség elektromosan, már álló helyzetből rendelkezésre álló csúcs forgatónyomatékkal

A MINI modellcsaládjának következő nemzedéke már álló helyzetből az ügyfelek rendelkezésére bocsátja a hajtáslánc-technológia csúcs forgatónyomatékát. Az új MINI Cooper E modellben mindez 135 kW, az új MINI Cooper SE modellben pedig 160 kW maximális teljesítménnyel társul. Mindkét újdonság késlekedés és váltási megszakítások nélküli gyorsulásra képes. Az optimális úttartás és súlyelosztás érdekében a mérnökök a nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátort a modell padlólemezébe építették be, amely egyúttal a nóvum stabilitását és agilitását is fokozza. A háromajtós MINI ötödik generációjával a brit prémiummárka újradefiniálja a márka által fémjelzett vezetési élmény fogalmát, miközben a könnyed nagyvárosi mobilitás immár több mint 60 éve sikeres receptjét is következetesen őrzi.

Az új, tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper menetdinamikai adottságainak tökéletesítésekor a márka mérnökei maradéktalanul kiaknázhatták a BMW Group évtizedes technológiafejlesztési tapasztalatában rejlő szaktudást. A háromajtós MINI a 2001-es bemutatása óta eltelt négy modellgeneráció során mindvégig a márka meghatározó egyéniségeként tündökölt. A mérnökök a technológia, a hatékonyság és a maximális teljesítmény folyamatos fejlődése mellett is megőrizték a modell hagyományokkal átitatott történelmét, amely most a vezetési élmény merőben új dimenziójával folytatódik.

Megnövelt hatótávolság és maximális sokoldalúság

Az új MINI Cooper E modell akkumulátorának energiasűrűsége 40,7 kWh, az új MINI Cooper SE modellé pedig 54,2 kWh. A két nóvum ezzel hozzávetőlegesen 300 és 400 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel, a belvárosokra korlátozódó kalandozásokon messze túlmutatva.

Az új MINI Cooper esetében a mérnökök még tovább fejlesztették a MINI helykihasználási alapelveit: a maximális sokoldalúság érdekében az alapesetben négy teljes értékű ülést tartogató utastér hatalmas méretű csomagtérré is bővíthető.

Az új MINI Cooper készen áll a tisztán elektromos meghajtású jövőre, a BMW Group lipcsei gyárában napvilágot látó, új MINI Countryman oldalán – amely 2023 novemberében ünnepli premierjét. A MINI Aceman 2024-ben csatlakozik az új MINI modellcsaládhoz.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom