Erősebb és aerodinamikusabb lett az új Porsche 911 GT3 R versenyautó

A Porsche bemutatta az új 911 GT3 R-t. Az autó jövő év elején debütálhat versenyeken. A 992-es generáción alapuló ügyfélversenyautó fejlesztése 2019-ben kezdődött, a Porsche a vezethetőség javítására, a kezelhetőség racionalizálására és az üzemeltetési költségek csökkentésére összpontosított.

A Porsche számos fejlesztésének célja, hogy a versenyautót a versenyzők szélesebb köre számára könnyebben vezethetővé tegye. Ezek közé tartozik az új felfüggesztés, amely pontosabbá teszi a kormányzást és csökkenti a hátsó gumik kopását. A KW lengéscsillapítók ötféle beállítási lehetőséget kínálnak.

Az elöl kettős keresztlengőkaros, hátul több lengőkaros felfüggesztés emellett lehetővé teszi, hogy az autónak megemelt alváza legyen, ami segíti a levegő áramlását a hátsó diffúzorhoz anélkül, hogy jelentősen növelné a légellenállást. A hátsó szárny mostantól hattyúnyakú rögzítéssel rendelkezik, ami tovább javítja az autó aerodinamikáját. A kezelhetőséget és a gumikopást segíti a tengelytáv meghosszabbítása: a Porsche a hátsó kerekeket hátrébb helyezte, így a tengelytáv 2 459 milliméterről 2 507 mm-re nőtt.

A Porsche új ügyfélversenyautóját egy 4,2 literes, szívó, hathengeres boxermotor hajtja,. A motor akár 565 lóerő leadására is képes, amely egy szekvenciális, hatfokozatú, váltólapátokkal ellátott, sebességváltón keresztül halad, amelyet a Porsche a 911 GT3 Cup versenyautóból származtatott.

A Porsche 5,5 fokkal előredöntötte a motort, hogy elegendő helyet biztosítson a futómű alatti diffúzornak, ami arra kényszerítette a vállalatot, hogy áthelyezzen néhány segédmotor-alkatrészt. Ez segített javítani az autó súlyegyensúlyán.

Belül a Porsche megfelel az FIA újonnan kifejlesztett ütközésvédelmi előírásainak azáltal, hogy az üléseket közelebb helyezte az autó közepéhez. Ez lehetővé tette a cég számára, hogy javítsa a versenyautó védőburkolatát is. Az állítható pedálok és a kormánykerék ellensúlyozta a rögzített üléspozíciót. A hatpontos versenyzői öv továbbfejlesztett kapcsai segítenek körülbelül egy másodpercet megtakarítani a vezetőcserék során.

A Porsche 911 GT3 R a jövő évi GT3-as szezon kezdetére lesz készen a versenyzésre, amely a jövő januári Rolex 24 at Daytonában veszi kezdetét. Az autó 567 210 dollárba fog kerülni, és csak a Porsche Motorsport North Americán keresztül vásárolható meg az Egyesült Államokban és Kanadában élő ügyfelek számára. Az FIA-val történt változásoknak köszönhetően az autó először indulhat a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról

Végleges helyére költözött az Egészségügyi Központ a BMW debreceni gyárában

A gondoskodás új dimenzióját biztosító, alapellátási és sürgősségi feladatokat is kínáló Egészségügyi Központban a foglalkozás-egészségügyben elérhető legmodernebb eszközpark és magasan képzett, állandó személyzet várja a munkavállalókat. A 2022. júniusa, azaz a gyár alapkőletétele óta működő Egészségügyi Központ most végleges helyére költözött. Március 12-én ünnepélyes keretek között nyitották meg a BMW Group Gyár Debrecen 700 négyzetméteres […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A Toyota, amely 2,6 millió kilométernél ment nyugdíjba

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes. Mike Neal 2007 novemberében vásárolta meg vadonatúj Toyota Tacoma pickupját. Olyan autót keresett, ami garantáltan soha nem hagyja cserben, hiszen a megbízhatóságán szó szerint emberéletek múltak: Mike rákgyógyszert […]

Olvass tovább
Hírek Motorsport Nagyvilág

A Harley-Davidson® egy különleges videó sorozatot készített az Africa Eco Race-ről

A Harley-Davidson® egy elképesztően látványos videó sorozatot indított, amelyben a Dakar elit versenyzőjét, Joan Pedrerót követhetjük végig az Africa Eco Race-en, amit az első Harley-Davidson® kaland-túramotor modellel, egy Pan America 1250™-el teljesített végig. A márka rajongói a H-D.com/ecorace oldalon nézhetik meg a versenyről szóló különleges kisfilmeket. A videósorozat öt epizódon keresztül követi végig a versenyt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom