Espargaro még két évet ad magának

Nem lesz egyszerű dolga a MotoGP versenyzőinek 2023-ban, ugyanis az eddiginél több hétvége mellett bevezették a sprintfutamokat is, ami gyakorlatilag plusz egy fél verseny lesz minden fordulóban.

Eddig is megterhelő volt a szezon a versenyzőknek, a fentiek miatt viszont már hatványozottan igaz lesz, hogy brutálisan fittnek kell lenniük minden egyes alkalommal. Aleix Espargaro tavaly harcban volt a bajnoki címért az Apriliával, és idén lép 34. életévébe, felesége és gyermekei vannak, így nem csak a motorozásra kell koncentrálnia.

Espargaro éppen ezért nem gondolja, hogy meg tudja ismételni Valentino Rossi teljesítményét: „Jelenleg nem látom magam a MotoGP-ben 2024 után. Amit Valentino csinált, (egészen 42 éves koráig versenyzett a királykategóriában) az nagyszerű teljesítmény, és én nem hiszem, hogy ehhez lenne erőm.”

„Meglátjuk, hogyan fogom érezni magam 2024-ben, bár a jelenlegi (hosszú) versenynaptárral és a sprintversenyek bevezetésével nagyon nehéz lesz a legjobbak között maradni 35 éves korunk után.

„Ez főleg mentális okok miatt van, ha megnézzük a 2023-as versenynaptár második felét, őrület lesz. Rengeteg időt töltünk majd távol az otthonunktól, és ez 25 éves kor alatt még igazából könnyű” – magyarázta az Aprilia versenyzője a lehetséges visszavonulásának okait.

„Természetesen a MotoGP nagyon megterhelő fizikálisan, de mivel profik vagyunk, jó formában kell lenni mindenkinek. A jó fizikális állapot régen nem volt annyira fontos a sportunkban, most viszont különösen magas szinten vagyunk ezen a téren, és rendkívüli módon figyelünk arra, mit eszünk, hogyan edzünk és regenerálódunk.”

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda SH125i Vetro (2024) teszt – Többszörösen zöld – Motor&Verda

A több szempontból is forradalmi megoldásokkal rendelkező Honda SH125i Vetro-val nyitottuk a Motor&Verda 2024-es teszt szezonját. A részletes beszámolóért, technikai megoldásokért és adatokért olvassatok tovább, a videós bemutatóért pedig kattintsatok az alábbi linkre!   Úttörő A címben említett “többszörösen zöld” jelző természetesen nemcsak a motor színére utal, hanem e mellett rengeteg környezetbarát, modern megoldással is […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

Hamarosan eldől, ki lesz a Tankcsapda előzenekara Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválján, a Budapest Open Road Days-en

Összesen 196 zenekar nevezett a Budapest Open Road Days fesztivál „Légy a Tankcsapda előzenekara!” pályázatára. Közép-Európa legnagyobb motoros túrája, az Open Road Tour nyitónapján, május 23-án zajló második élő elődöntő után eldől, hogy a 6 döntős közül ki lesz a Tankcsapda előzenekara június 29-én, a Budapest Open Road Days-en. A Műegyetem rakparton a „Légy a […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó érzésekkel készül Barcelonába

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. Bence elsődleges célja ezúttal is a pontszerzés, vagyis a TOP15-ben szeretne végezni. Az 1991-ben épült létesítmény a Formula 1 és MotoGP versenyzők számára is közkedvelt. Emiatt a pálya roppant elfoglalt, így […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom