Espargaro még két évet ad magának

Nem lesz egyszerű dolga a MotoGP versenyzőinek 2023-ban, ugyanis az eddiginél több hétvége mellett bevezették a sprintfutamokat is, ami gyakorlatilag plusz egy fél verseny lesz minden fordulóban.

Eddig is megterhelő volt a szezon a versenyzőknek, a fentiek miatt viszont már hatványozottan igaz lesz, hogy brutálisan fittnek kell lenniük minden egyes alkalommal. Aleix Espargaro tavaly harcban volt a bajnoki címért az Apriliával, és idén lép 34. életévébe, felesége és gyermekei vannak, így nem csak a motorozásra kell koncentrálnia.

Espargaro éppen ezért nem gondolja, hogy meg tudja ismételni Valentino Rossi teljesítményét: „Jelenleg nem látom magam a MotoGP-ben 2024 után. Amit Valentino csinált, (egészen 42 éves koráig versenyzett a királykategóriában) az nagyszerű teljesítmény, és én nem hiszem, hogy ehhez lenne erőm.”

„Meglátjuk, hogyan fogom érezni magam 2024-ben, bár a jelenlegi (hosszú) versenynaptárral és a sprintversenyek bevezetésével nagyon nehéz lesz a legjobbak között maradni 35 éves korunk után.

„Ez főleg mentális okok miatt van, ha megnézzük a 2023-as versenynaptár második felét, őrület lesz. Rengeteg időt töltünk majd távol az otthonunktól, és ez 25 éves kor alatt még igazából könnyű” – magyarázta az Aprilia versenyzője a lehetséges visszavonulásának okait.

„Természetesen a MotoGP nagyon megterhelő fizikálisan, de mivel profik vagyunk, jó formában kell lenni mindenkinek. A jó fizikális állapot régen nem volt annyira fontos a sportunkban, most viszont különösen magas szinten vagyunk ezen a téren, és rendkívüli módon figyelünk arra, mit eszünk, hogyan edzünk és regenerálódunk.”

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom