Fél évszázad motokrossz-legendáit ünnepli a Honda

Az idei év nemcsak az új, 2023-as CRF450R bemutatkozása okán fontos mérföldkő a Honda történetében, hanem azért is, mert pontosan 50 éve gördült le a gyártósorról a japán vállalat első krosszmotorja, melyet nem versenycsapatoknak, hanem magánvásárlóknak készített. Azóta számtalan CR, illetve CRF típuskóddal jelölt off-road modellt dobott piacra a márka, s bizony egytől egyig a teljesítmény és a kimagasló terepképesség szinonimájaként írták meg magukat a történelemkönyvekbe. Lássuk, melyek voltak közülük a legfontosabbak, s miért!

Honda CR250M Elsinore

Győzelem vasárnap, lazulás hétfőn

A CR250M Elsinore abban az időszakban érkezett az amerikai és európai piacra, mikor elkezdett igazán komollyá válni a verseny a piaci szereplők között, és a vásárlók részéről is megnövekedett az érdeklődés a hasonló gépek iránt. Ez volt a Honda első teljesen saját tervezésű, kétütemű, sorozatgyártású MX-gépe, és felhasználóbarát mivoltának, kimagasló minőségének, valamint megbízhatóságának köszönhetően azonnali sikert aratott. Népszerűségét tovább növelte, hogy a reklámfilm főszerepére Steve McQueent kérték fel a Honda illetékesei.

A mindössze 104 kg-os modell a kaliforniai Elsinore tó partján rendezett Elsinore Grand Prix versenyekről kapta nevét, s a korszak egyik legfejlettebb motokrosszgépének számított. Ipszilonbölcsős acélváza 247,8 cm3-es, léghűtésű erőforrást ölelt körbe, kerekeit elöl-hátul dobfékek lassították, az úttartásról és a menetkomfortról pedig első teleszkópvilla, illetve kétoldali hátsó rugóstag gondoskodott. Bemutatkozásával kezdetét vette a Honda MX-története…

1981 Honda CR250R

A folyadékhűtés és a Pro-Link himbarendszer bevezetése

A fejlődéstörténet egyik legjelentősebb állomása. A CR250M testvére, a CR250R a hetvenes évek mérnöki munkájának eredménye. A típuskód végére biggyesztett R betű az angol racing szóra utal, egyértelműen jelezve a vásárlóknak, hogy a márka első sorozatgyártású folyadékhűtésű krosszmotorját a versenypályán csiszolták tökélyre. Motorja kifejezetten hosszú löketű volt, hatékony hőcseréjéről pedig két radiátor gondoskodott. Az alumínium lengővilla és a külső tartályos, Pro-Link himbarendszerre ültetett központi hátsó rugóstag már a jövőt vetítette előre, akárcsak a merev acélváz és a kétkulcsos első-hátsó dobfék is.

Debütálását követően egy évvel, 1982-ben a Honda Racing Service Centre is újjászületett, méghozzá Honda Racing Corporation, azaz HRC néven. Az új formáció azóta motorsportgyőzelmek ezreit ünnepelhette, s máig ott szerepel a nemzeti és világbajnokságok élvonalában.

1985 Honda CR500R

Az ötszázasok aranykora

Az ikonikus CR500R levegőhűtésű motorral, s nem utolsó sorban 70 Nm-es forgatónyomatékkal  lépett színre 1984-ben, folyadékhűtésű változatát csak 1985-ben mutatta be a Honda. Bátran írhatjuk, hogy ez volt a krosszmotorok aranykora, maga a CR500R pedig mára igazi legendává vált, nem csoda, hogy a 2023-as CRF450R 50th Anniversary grafikájának készítőit is ez a modell inspirálta. Elsőrangú futóművét és – gyorsasági motorokat megszégyenítő – teljesítményét csak a legkeményebb, legtapasztaltabb pilóták voltak képesek igazán kihasználni.

1997 Honda CR250R

Kitört a forradalom

Az idők folyamán nemcsak az erőforrásokat fejlesztették, illetve a teljesítményt és a forgatónyomatékot növelték a Honda mérnökei, hanem a vázakra is nagy hangsúlyt fektettek, így született meg az első alumíniumvázas sorozatgyártású motokrosszgép. A hagyományos acél csőszerkezet helyét dupla hídváz vette át, a futóművet a Showa gyártotta, s előre-hátra tárcsafékeket szereltek. Kétségtelenül ez a típus volt a kilencvenes évek egyik legnagyobb hatású motorkerékpárja – a CRF250R kirobbantotta technikai forradalom hatásai máig érezhetőek.

2002 Honda CRF450R

A csúcskategória teljesítménye 250-es méretben

Az első generációs 450-esekkel új küldetést indított útjára a Honda, hiszen ezek az ultramodern, négyütemű gépek a CR250R-t hivatottak leváltani. A váz fejlesztésénél a 250-esét vették alapul, így igazán karcsú és kis tömegű modellek születtek, melyeket elképesztő erővel tolt előre a 449 cm3-es, kifinomult, nagy fordulatszám-tartományban használható motor, ami éppoly izmos volt, mint kétütemű testvére, ámde jóval kiszámíthatóbban viselkedett. A CRF450R gyorsabb volt, és könnyebb. A motokrossz-pilóták álma.

2009 Honda CRF450R

Még egy csipetnyi technológia

A CRF450R már az első években tarolt a vásárlók körében, fejlesztése azonban nem torpant meg, sőt az új, 50 mm-es fojtószeleppel és 12 furatos befecskendezőfejjel társított injektor bevezetésével tovább nőtt népszerűsége. A tulajdonosok szabadon használhatták a HRC csapat által kidolgozott PGM-FI-beállító eszközt, amellyel maguk szabályozhatták az üzemanyag-befecskendezést és a gyújtástérképet, éppúgy, mint a versenypilóták. Emellett optimalizálták a motorkonstrukciót, valamint a vázat és a futóművet is, így még kompaktabb gép jöhetett létre, melynek előrébb és alacsonyabbra került tömegközéppontja. A 48 mm-es csúszószár-átmérőjű teleszkópvillát és a kis méretű központi hátsó rugóstagot a Kayaba szállította.

2017 Honda CRF450R

Vadonatúj konstrukció egyenesen a versenypályára

Az újítások ezúttal is a Honda motorsportban szerzett tapasztalatain alapultak, csak úgy, mint maga az „Absolute holeshot!” filozófia, ami az új CRF450R teljes fejlesztési folyamatát meghatározta. Európa kedvenc csúcskategóriás MX-gépe vadonatúj, magas fordulaton is roppant erős motort, valamint teljesen új vázat és futóművet kapott, így tovább fokozták gyorsaságát, tapadását és irányíthatóságát. Az önindító 2018-ban lett alapfelszereltség, míg 2019-ben a HRC-fejlesztésű, nagyobb teljesítményt és forgatónyomatékot szavatoló hengerfej és a HRC-rajtelektronika jelentett újdonságot. További érdekesség, hogy erőleadását 2020-tól a hátsó kerék tapadásáról gondoskodó, háromállású Honda Állítható Nyomatékszabályozó (HSTC) tartotta kordában.

2022 Honda CRF450R 50th Anniversary

Ünnep a sikerekre építkezve

A Honda szakemberei nem ismernek fáradtságot. Tavaly a kerekeket és a motorkonstrukciót leszámítva tulajdonképpen mindent átdolgoztak, hogy a sorozatgyártásúa lehető legközelebb álljon Tim Gajser 2019-es MX GP-győztes CRF450RW-jéhez. A közkedvelt versenyző és a HRC 2020-ban is megszerezte a trófeát, mi több 2021-ben is a dobogón végzett.

A finomítgatás folyamata 2022-ben sem állt le, így a 2023-as CRF450R a legújabb HRC-frissítésekkel lőhet ki a rajtgépből. Méghozzá gyorsan… elképesztően gyorsan…  Az idei év az ünneplésről szól, 50 éve mutatkozott be ugyanis a CR250M Elsinore. A korlátozott példányszámban készülő CRF450R 50th Anniversary a nagynevű ős és a Honda motorsport-sikerei előtt tiszteleg, s a hagyományokhoz hűen igazi versenymotor, amit bárki megvásárolhat.

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Marc Marqueznek három terve van a jövőre nézve

Hogy mi az a három terv, azt csak sejthetjük, de kettőt biztosra vehetünk a háromból. Az egyik nyilvánvalóan folytatás a Hondával, a másiktól viszont az előző hétvégén volt hangos a paddock. A speedweek ugyanis azt állította, hogy Marquez elhagyja a Hondát, és megy testvére mellé csapattársnak a Gresini Ducatihoz. A harmadik esetleges máshová távozás (KTM) […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom