Formában a legbenzingőzösebb rendezvény a Hungexpon

A Gender Racing Team már hosszú évek óta vesz részt kiállítóként az idén már tizenhatodik alkalommal megrendezett nemzetközi Autó Motor és Tuning Show-n mely mostanra átlagosan több mint ötvenezer nézőt vonz minden évben a nemrég megújult köbányai vásárvárosba.

A hagyományos rendezvényen az idén is többtízezer négyzetméteren találják meg az érdeklődők az autózáshoz bármilyen módon is kötődő szakmai területek különböző kiállítóit, közöttük természetesen az autósport különböző szakágait.

A GRT az idei eseményre a két jelenleg is aktívan használt versenytechnikáját az F4-es Tatuus F4 T014-es Abarth motoros és az F3-as Dallara F313-as TOM’S Toyota motoros autóját hozta el a Hungexpora.

Az érdeklődők az idén az E pavilon 3/B standján találkozhatnak a csapattal és a vasárnapi napon a sokszoros gokart bajnok és a korábban a csapat színeiben az MNASZ Formula Renault Kupa bajnoki címét is elhódító Szabó Nikolas-al is személyesen találkozhatnak a sportág kedvelői.

A csapat számára rendkívül fontosak ezek a megjelenések, hiszen itt egészen más érdeklődői körnek mutathatják be a csapatot és a sportágat. Erről a csapatfőnök Gender Tamás az alábbiakat tartotta fontosnak elmondani:

„ Számunkra sok szempontból kiemelten fontos az AMTS és az ehhez hasonló rendezvények! Egyrészt a támogatók és partnerek megjelenítése szempontjából. Másrészt a sportág és a csapat általános ismertsége növelésének a szempontjából. Egy ilyen rendezvénye sok tízezer autózáshoz kötődő, az autózás, az autósport iránt aktívan érdeklődő ember fordul meg. A Gender Racing mindig is az egyik alap küldetésének tartotta a sportágunk általános népszerűsítését is. Ráadásul azt gondolom, hogy az autósportban a formula autózás az talán a legkülönlegesebb, legmisztifikusabb ág, melynek csúcsán nem véletlenül áll ott hosszú évtizedek óta az autósport csúcskategóriája a Forma1. Az ilyen és hasonló rendezvényeken ehhez a kicsit misztfifikus világhoz tudjuk közelebb juttatni az autósport rajongókat és betekintést engedni a sportág kulisszái mögé. Ezek a rendezvények a sportutánpótlás szempontjából is kiemelten fontosak, hiszen a sportutánpótlás nem csak az új sportolók versenyzők, hanem a további nézők, rajongók bevonásáról is szól. Egy ilyen nagyszabású esemény kimondottan alkalmas arra, hogy további potenciális rajongókat csábítsunk el a versenypályák szélére! Úgyhogy korosztálytól függetlenül ezúton is buzdítom az autósport iránt picit is érdeklődőket, hogy látogassanak ki a hétvégén a Hungexpora és a sok érdekes látnivaló mellett kicsit kóstoljanak bele a mi csodálatos sportágunk hangulatába, nézzék meg közelebbről az imádott versenygépeinket, találkozzanak csapatunkkal, versenyzőnkkel most a hétvégén a Hungexpon és később akár a versenypályák szélén!

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Az új BMW 5-ös limuzin már plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával is elérhető

A tisztán elektromos meghajtású BMW i5 és a mild-hibrid technológiával felvértezett belsőégésű erőforrásokkal szerelt modellváltozatok után 2023 novemberétől a portfólió az új BMW 530e limuzinnal és az új BMW 550e xDrive limuzinnal bővül. Az új BMW 5-ös limuzin modellpalettáján a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák immár teljes egészében megtalálhatók. 2023 novemberétől, mindössze néhány héttel a tisztán elektromos […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Az új BMW R 1300 GS

„Az új BMW R 1300 GS modellel újra sikerült meglepni a riválisokat. A motorkerékpárt még gazdagabb anyagfelhasználás, egyszersmind visszafogott komplexitás és tömeg jellemzik. Mindehhez a felhasználási területre összpontosító felszereltség társul, amelynek hatására még látványosabban jut érvényre az, amiről a boxermotoros GS igazából szól. Az új erőforrás mozgatta, egyedülállóan kezes és lenyűgözően motorozható modell mind a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Megépíti legextrémebb örömautóját a Lexus?

Az LFA óta nem mutatott be olyan teljességgel öncélú, a sofőr korlátokat nem ismerő szórakoztatására tervezett járművet, mint az ROV koncepció. A legújabb fejlemények arra engednek következtetni, hogy a hidrogénmotoros szöcske akár gyártásba is kerülhet – méghozzá inkább előbb, mint utóbb. A Toyota-csoport évzáró sajtótájékoztatóján Akio Toyoda akkori cégelnök egy prototípusokkal zsúfolt színpad előtt köszönti […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom