Gunskirchen után Kompolton is szolgálatba állhat az első tűzoltó Can-Am

A szomszédos Ausztriában óriási hagyományai és a legkisebb falvakban is fontos feladatai vannak az önkéntes tűzoltó egyesületeknek, melyek a tűzeseteken kívüli baleseteket, természeti csapások és egyre gyakrabban az aszály okozta bozót és erdőtüzek során is fontos mentési feladatokat látnak el. Az új kihívások új járműtípusokat igényelnek: míg korábban ezelnek a civil katasztrófaelhárító közösségeknek általában egy kisebb, régebbi típusú tűzoltó autó volt a szimbólumuk, egyre több önkéntes tűzoltó egyesület be quadokat és homokfutókat, amelyekkel a leggyorsabban el lehet érni a nehezen megközelíthető helyszíneket és meg ehet kezdeni a mentést – legyen szó tűzről, balesetről vagy bármiféle káreseményről.

Idén, Szent Flórián ünnepe alkalmából például a Gunskircehni Önkéntes Tűzoltó Egyesület vehette át az első Can-Am Traxter-ét, (https://can-am.brp.com/off-road/us/en/models.html ) megadva ünnepélyes keretek között a Linz-től nem messze fekvő kistelepülés sportpályáján a polgármester és a Gunskirhelyben működő BRP Rotax gyár vezetőinek kedvezményében vehetők át az önkéntes lánglovagok.

– A Gunskircheni Önkéntes Tűzoltóság több évtizede óta együttműködik a helyben működő Rotax gyárral, amely a BRP Can-Am járműveit is előállítja, hiszen a cég belső tűzvédelmi csoportja már régóta használt, quadokat és homokfutókat “belső bevetésre”Martin Grabner a helyi önkéntes tűzoltók parancsnoka elmondta: a Can-Am Traxter taktikai elemei különösen előnyösek és fontosak a tűzoltók számára nehéz terepen. Konkrét tapasztalatból beszélt, hiszen ezt a járművet a gunskircheni tűzoltóság kérte 2022 márciusában egy növénytűzsorán, és több mint bizonyítani tudta teljesítményét.

Az ünnepélyes átadón Johann Gasperlmair kerületi tűzoltóparancsnok beszédében kiemelte a BRP-Rotaxot, mint tűzoltóbarát céget, amely elkötelezettségéért már megkapta az Osztrák Szövetségi Tűzoltószövetség;Flammen-díját mint tűzoltóbarát munkáltatót.

– Büszkék vagyunk arra, hogy anyacégünk gyártmányai fontos közszolgálati feladatokat látnak el Ausztriában és arra különösen, hogy a BRP termékeinek magyarországi importőreként mi magunk is folytatjuk ezt a hagyományt – fogalmazott Bóday Pál a cég kommunikációs igazgatója, megemlítve, hogy éppen az elmúlt másfél évben szállították le a Tisza tavi és a Budapesti Vízirendészetnek azokat a nagyteljesítményű Sea-Doo jet ski-ket, amelyek immáron a Dunán és a Tiszán is szolgálnak. Bóday Pál hozzátette: elkötelezettek vagyunk arra, hogy a civil és professzionális tűzvédelmi, katasztrófavédelmi hatóságoknak is partnerei lehessünk itthon.

Bóday Pál emlékeztetett: “a heves megyei Kompolt község Polgárőrségének és Önkéntes Tűzoltó Egyesületének parancsnoka, Blahó László gyűjtést kezdeményezett egy a Gunskirchenihez hasonló Can-Am Traxter megvásárlására, amihez cégünk kedvezményt és részletfizetési lehetőséget biztosít majd. Cégünk alapítója, Gerencsér Csaba közösen tesztelte Blahó parancsnokkal a Traxtert, amelyről kiderül: mindenfajta katasztrófavédelmi és bűnmegelőzési feladat ellátásához nagyszerű társ.

Bóday Pál elmondta: szeretnénk Blahó László polgárőr és önkéntes tűzoltó parancsnokot meghívni Gunskirchenben, hogy helyben, felszerelve láthassa és próbálhassa ki az ottani önkéntes tűzoltókat Can-Am Traxterét, hiszen, ha minden jól alakul, hamarosan a Kompoltiak is meg tudjuk rendelni járműveiket.

– A Jet Power Hungary Kft, ( www.jetpower.hu ) a Can-Am Magyarországi importőre minden lehetséges segítséget megadhat az első “tűzoltó Traxterének” beszerezéséhez, hiszen egyfajta mintaprojektnek is tekintjük a Kompolti gépbeszerezést, amely nyomán, kedvező itthoni tapasztalatok esetén sok száz hazai katasztrófa, és bűnmegelőzési civil szervezet kaphat kedvet egy igazán sokoldalú, csúcsminőségű és professzionális homokfutó beszerzéséhez.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom