Gunskirchen után Kompolton is szolgálatba állhat az első tűzoltó Can-Am

A szomszédos Ausztriában óriási hagyományai és a legkisebb falvakban is fontos feladatai vannak az önkéntes tűzoltó egyesületeknek, melyek a tűzeseteken kívüli baleseteket, természeti csapások és egyre gyakrabban az aszály okozta bozót és erdőtüzek során is fontos mentési feladatokat látnak el. Az új kihívások új járműtípusokat igényelnek: míg korábban ezelnek a civil katasztrófaelhárító közösségeknek általában egy kisebb, régebbi típusú tűzoltó autó volt a szimbólumuk, egyre több önkéntes tűzoltó egyesület be quadokat és homokfutókat, amelyekkel a leggyorsabban el lehet érni a nehezen megközelíthető helyszíneket és meg ehet kezdeni a mentést – legyen szó tűzről, balesetről vagy bármiféle káreseményről.

Idén, Szent Flórián ünnepe alkalmából például a Gunskircehni Önkéntes Tűzoltó Egyesület vehette át az első Can-Am Traxter-ét, (https://can-am.brp.com/off-road/us/en/models.html ) megadva ünnepélyes keretek között a Linz-től nem messze fekvő kistelepülés sportpályáján a polgármester és a Gunskirhelyben működő BRP Rotax gyár vezetőinek kedvezményében vehetők át az önkéntes lánglovagok.

– A Gunskircheni Önkéntes Tűzoltóság több évtizede óta együttműködik a helyben működő Rotax gyárral, amely a BRP Can-Am járműveit is előállítja, hiszen a cég belső tűzvédelmi csoportja már régóta használt, quadokat és homokfutókat “belső bevetésre”Martin Grabner a helyi önkéntes tűzoltók parancsnoka elmondta: a Can-Am Traxter taktikai elemei különösen előnyösek és fontosak a tűzoltók számára nehéz terepen. Konkrét tapasztalatból beszélt, hiszen ezt a járművet a gunskircheni tűzoltóság kérte 2022 márciusában egy növénytűzsorán, és több mint bizonyítani tudta teljesítményét.

Az ünnepélyes átadón Johann Gasperlmair kerületi tűzoltóparancsnok beszédében kiemelte a BRP-Rotaxot, mint tűzoltóbarát céget, amely elkötelezettségéért már megkapta az Osztrák Szövetségi Tűzoltószövetség;Flammen-díját mint tűzoltóbarát munkáltatót.

– Büszkék vagyunk arra, hogy anyacégünk gyártmányai fontos közszolgálati feladatokat látnak el Ausztriában és arra különösen, hogy a BRP termékeinek magyarországi importőreként mi magunk is folytatjuk ezt a hagyományt – fogalmazott Bóday Pál a cég kommunikációs igazgatója, megemlítve, hogy éppen az elmúlt másfél évben szállították le a Tisza tavi és a Budapesti Vízirendészetnek azokat a nagyteljesítményű Sea-Doo jet ski-ket, amelyek immáron a Dunán és a Tiszán is szolgálnak. Bóday Pál hozzátette: elkötelezettek vagyunk arra, hogy a civil és professzionális tűzvédelmi, katasztrófavédelmi hatóságoknak is partnerei lehessünk itthon.

Bóday Pál emlékeztetett: “a heves megyei Kompolt község Polgárőrségének és Önkéntes Tűzoltó Egyesületének parancsnoka, Blahó László gyűjtést kezdeményezett egy a Gunskirchenihez hasonló Can-Am Traxter megvásárlására, amihez cégünk kedvezményt és részletfizetési lehetőséget biztosít majd. Cégünk alapítója, Gerencsér Csaba közösen tesztelte Blahó parancsnokkal a Traxtert, amelyről kiderül: mindenfajta katasztrófavédelmi és bűnmegelőzési feladat ellátásához nagyszerű társ.

Bóday Pál elmondta: szeretnénk Blahó László polgárőr és önkéntes tűzoltó parancsnokot meghívni Gunskirchenben, hogy helyben, felszerelve láthassa és próbálhassa ki az ottani önkéntes tűzoltókat Can-Am Traxterét, hiszen, ha minden jól alakul, hamarosan a Kompoltiak is meg tudjuk rendelni járműveiket.

– A Jet Power Hungary Kft, ( www.jetpower.hu ) a Can-Am Magyarországi importőre minden lehetséges segítséget megadhat az első “tűzoltó Traxterének” beszerezéséhez, hiszen egyfajta mintaprojektnek is tekintjük a Kompolti gépbeszerezést, amely nyomán, kedvező itthoni tapasztalatok esetén sok száz hazai katasztrófa, és bűnmegelőzési civil szervezet kaphat kedvet egy igazán sokoldalú, csúcsminőségű és professzionális homokfutó beszerzéséhez.

Kapcsolódó cikkek

A ŠKODA bemutatta a fenntartható mobilitás felé vezető útitervét

Töretlenül folytatja a ŠKODA AUTO a vállalat szén-dioxid-mentesítését, amit „NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030” koncepciója keretében holisztikus cselekvési tervvel is támogat. Az elektromobilitási átállás felgyorsítása mellett az akkumulátorhajtású elektromos járművek hosszú távon fenntartható előállítása és üzemeltetése áll a középpontban, a kapcsolódó beszállítói láncolatokat is beleértve. Ennek megvalósítása érdekében a ŠKODA továbbra is elkötelezett például […]

Olvass tovább

A Nissan megkezdi vadonatúj modelljének, a teljesen elektromos Townstarnak európai gyártását

Miközben a megújuló energia rajongói világszerte az EV világnapot ünneplik, a Nissan bejelenti a 100%-ban elektromos Townstar gyártását. A jármű új, intelligens energiafelhasználással és akkumulátor-hűtéssel optimalizált elektromos hajtásláncot tartalmaz, amely a kategóriájában kiemelkedő, akár 300 km-es hatótávolságot biztosít. Alig néhány nappal az EV Világnap megünneplése után a Nissan bejelentette, hogy megkezdi a teljesen új és […]

Olvass tovább

2023-ban visszatér a V-Strom 650 Adventure Tourer és újdonságokkal érkezik a Burgman 400

A Suzuki motorkerékpár termékcsaládjában a 2023-as modellek megjelenésének folytatásaként több rendkívül sokoldalú és stílusos motorkerékpár is megjelenik. A kifinomult és praktikus Burgman 400 robogó tökéletes a mindennapi stílusos ingázáshoz, a sokoldalú V-Strom 650 pedig egy jól felszerelt, intelligens tervezésű kalandtúra középkategóriás motorkerékpár. Mind a Burgman, mind a V-Strom 650 valós teljesítményt, kategóriájában vezető építési minőséget […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom