Hetedik hely és végre kupa a kézben

Tim Gábor 2022 óta közösségi adományozás segítségével versenyez, pont egy éve a Hungaroringen kezdődött el a nagy összefogás a szurkolókkal. Az idei évben újra hazánkba látogatott a Clio Cup Europe és Tim immár a negyedik versenyhétvégéjét teljesíthette Európa egyik legerősebb márkakupájában. Ezúttal se volt problémamentes a hétvége, de mindkét versenyen a magyar versenyző javította a legtöbb pozíciót és végre kupát is kapott.

Tim 2022-ben a Hungaroringen kóstolt bele a Clio Cup Europe bajnokságba, a Hungaroringen az első versenyen kilökték, majd a második futamon 11. helyen ért célba. Alig egy hónappal később már 42 fős mezőnyben küzdött a Red Bull Ringen, ahol a második futamon egy ötödik hellyel hívta fel magára a figyelmet.

2023-ban újra a szurkolók, családtagok és lelkes támogatók segítették a hétszeres bajnok versenyzőt. Áprilisban egy borzalmasan sikerült versenyhétvégével kezdett Monzában, ahol kilökték és az autóját csúnyán összetörte. Emiatt a bajnokság második versenyét kihagyta, de a harmadik fordulót már nem, az elmúlt hétvégén a Hungaroringen jeleskedett.

“A célunk az volt, hogy a tavaly elért remek ausztriai eredménnyel addig házalunk, amíg találunk egy tőkeerős támogatót, aki végigsegít a 2023-as szezonon. Egyrészt, egy egész szezon egyben kifizetve jelentősen olcsóbb, másrészt nem kell versenyről versenyre kapkodni, van időd felépíteni a szezonod és akár tesztelni is. Ez nem sikerült, jelenleg hazánkban nem találunk olyan céget, aki ebben partner lenne. A szurkolóim adományaiból, a családom, barátaim emberfeletti odaadásával és maroknyi autósport fanatikus céggel közösen el tudtuk kezdeni az idei évet. Ugyan Monza pocsék volt, hiába volt jó a tempóm, lényegében ledarálták az autómat, csak 4 pontot hoztam el Olaszországból, ahol 52 induló között kellett helyt állnom. A második futamon a falba raktak és az autót újjá kellett építeni, így a belgiumi forduló kimaradt. Hála a sok segítségnek a magyarországi versenyen újra autóba ülhettem!” – kezdte a hétvége összefoglalását Tim.

A Hungaroringen csak a Clio Cup Series Európa-bajnoki mezőnye versengett, így a létszám 25 fős volt, a bajnokság legjobbjai jöttek el a Hungaroringre. Ezt is támasztja alá, hogy az edzéseken még a 13. helyezett is egy másodpercen belül volt az elsőhöz képest.

Tim az első edzést jól kezdte, a kilencedik időt autózta, hét tizedre volt a legjobbtól. A második edzésen kezdődtek a problémák, ahol míg a többi versenyző gyorsult, a magyar pilótának ez nem sikerült és csak a 16. időt autózta. A lemaradása másfél másodpercre nőtt.

A szombati első időmérésen tovább folytatódott Tim vesszőfutása, az autójában már a kivezető körön tönkrement a nagynyomású üzemanyagpumpa, így egy biztonság mért körrel zárta az időmérő edzést, az utolsó, 25. helyen.

“Kicsit, sőt talán nagyon dühös vagyok. Megint az történik, mint tavaly. Mindenki gyorsul, mi lassulunk. A pálya javul, és ugyan melegebb van, a többieknek még van tempója, nekem nincs. Az időmérésen előjött egy olyan probléma, amit még senkinél nem láttam a négy verseny alatt, hisz nagyon megbízhatóak autók. A nagynyomású üzemanyagpumpa ment tönkre. Úgy tűnik az újjáépítés alatt nem mindent néztek át. Vagy csak balszerencse, nem tudom. Nem is emiatt vagyok elkeseredve, hanem amiatt, hogy lassulunk, és egyszerűen nem találjuk az okát. Az első versenyt az utolsó helyről kezdtem, ami nagyon nem ideális a Hungaroringen, mert maximum két előzési hely van, és a mezőny nagyon szoros.” – nyilatkozta Tim az első verseny előtt.

Tim az első versenyt így az utolsó, 25. helyről kezdte. Sikerült már az elején előre lépnie, ám a 18. helyen megtorpant, nem tudott tovább támadni. Egy pilótatársával összeakadt, aki a palánkba csapódott, ami miatt bejött a Safety Car. Az újraindításnál ismét volt tempó támadni és végül a 15. helyre jött fel a magyar versenyző.

“A 18. helyen haladtam, Viguier próbált támadni, védekeznem kellett. Az Alesi kanyarban besokallt, lesodródott és lényegében kiforgatta magát rajtam, ahogy visszajött a pályára. Nem tudtam mit csinálni, de nagyon sajnálom. Monza óta tudom milyen, mikor a falban végzed a futamod, senkinek nem kívánom. De nem én voltam a vétkes, ezt a versenyfelügyelők is megállapították. Furcsa, de ez mentette meg a futamom, a Safety Car alatt visszahűtöttem a kocsim és a végén tudtam támadni és a 15. hely volt a maximum. A köreim lassúak voltak, főleg mások hibáit tudtam kihasználni. Új gumikon voltam, hisz az időmérésen csak gurultam a pályán, de mégsem volt meg a tempó, meg sem közelítettem a szabadedzésen mutatott teljesítményemet. Ez aggaszt.” – elemezte az első futamot Tim.

Vasárnap folytatódott a program, ismét időméréssel kezdte a mezőny a napot. Tim a 11. rajthelyet szerezte meg 2:06.016-es idővel.

“A 11. hely nem a realitás. Pénteken, kopott gumikon 2:05-ös köröket autóztam, és most jóval tisztább pályán sem tudtam azt megközelíteni. A beállításokkal biztos, hogy előre léptünk, alapvetően a kocsival van valami gond, amit nem találunk. A lassú kanyarokból én nem tudok olyan gyorsan kijönni mint a többiek. Ez a Red Bull Ringen és Monzában nem jött elő, de itt szinte az egész pályára jellemző. Nem tudok mit csinálni, innen kell valahogy pozíciókat javítanom.” – mondta Tim a második futam előtt.

A második versenyen már jóval nehezebb dolga volt Timnek, hisz az élmezőnnyel küzdött. Lassan lépkedett előre, minden előzésért komolyan meg kellett küzdenie. Végül a 8. helyen intették le, de nem szabályosan előzték meg, és már a célban sejthette, nem ez lesz a végeredmény.

“Nagyon küzdelmes futam volt, mert a kocsim lassabb volt, mint a többieké. Vártam a hibákra és ezekre azonnal lecsaptam. Sok necces előzésem volt, de muszáj volt kockáztatnom. A határán voltam annak, hogy a falban végzem, de szerencsére itt a mezőny jóval korrektebb volt, mint Monzában. Végül, ahogy sejtettem, Adrian Schimpf-et megbüntették, aki simán levágta a sikánt és úgy előzött meg. Ezzel hetedik lett, ami azért fontos, mert a Közép-Európa Kupa és a Challengers Cup értékélesében is harmadik lettem. Azaz megvan az első kupám a bajnokságban! Ha tudnánk tovább menni a bajnokságban, akkor mindkét kategória bajnoki címéért küzdhetnék, mert bőven megvan az matematikai esélyem még.” – foglalta össze Tim a második futamot.

A magyarországi versennyel Tim minden anyagi forrását felégette, az adományok és a támogatások elfogytak, így jelenleg erősen kérdéses, hogy idén még autóba tud ülni. A Clio Cup Europe Európa-bajnokság 19. helyén áll jelenleg, a Közép-Európa és a Challenges Cup értékelésben pedig a 11. helyen.

“Nem fogom azt mondani, hogy itt a vége. Tény, semmi pénzünk nem maradt, komolyan. Alapvetően, most nincs elkeseredés bennem, a kilátogató nézők, adományozok rengeteg pozitív energiát adtak, ez sokáig velem marad. A támogatói pólókból is sokat eladtunk, jó volt látni a sok “Tim Crew” pólós szurkolót a pályán. Most egy vasunk sincs, de minden tartozásunkat a csapat felé kifizettünk. Nem tudom, hogy van-e az országban olyan cég, aki egyszer a szívére hallgat, nem a számokat nézi, nem a kifogásokat keresi, hanem emocionálisan dönt, és egy ilyen hihetetlenül fantasztikus történetbe beszáll és segít rajtunk. Rengeteg nagy hazai cégnek a támogatásom összege semmiség. Ezt kéne látniuk, hogy számukra nem érzékelhető összeg egy fantasztikus történet folytatását jelentené. Ez a hétvége is egy mesebeli történet volt, ezt már senki nem veheti el tőlem. Szeretném mindenkinek megköszönni aki támogatott eddig, és remélem a továbbiakban is velem maradnak.” – zárta a magyarországi versenyek értékelését Tim.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom