Idén hetedjére is Leclerc pole

A monacói egy nagyszerű idővel maga mögé utasította legfőbb riválisát, így ő várhatja az első helyről a holnapi francia versenyt. Verstappennek ezúttal nem volt válasza, de bízhat a Red Bull versenytempójában.

Magas hőmérsékletek mellett vágtak neki a pilóták a Francia Nagydíj időmérő edzésének. A levegő 31, az aszfalt 56 fokos volt. A Q1-et Leclerc nyitotta jól, Verstappen minimális hátrányban követte. Sainz neve a harmadik helyen szerepelt, aki a motorkomponensek cseréje miatt az utolsó helyről indulhat holnap.

Az ötödik pozíciótól lefele viszont szoros volt a csata, a Mercedes is nagy lemaradásban volt az élmenőkhöz képest, másodperc feletti volt a hátrányuk az ötödik sorban. Az első etapban Zhou hibázott, nem is ment tovább, csakúgy Albon, aki megpördült a Williamsszel. Azt hogy mégis folytathatta, Schumacher hibájának köszöntheti. A német négy kerékkel vágta le az egyik sikánt, el is meszelték emiatt. A búcsúzók között volt még meglepetésre Gasly, Stroll és Latifi.

A Q2-t jól indították a Red Bullok, de arra nem biztos, hogy számítottak, amit Sainz ment. Leclerc használt gumikon futott idejének Verstappen öt tizedet adott, ezzel benézett 1:32 alá. Majd jött a spanyol ferraris, aki kilenc tizeddel múlta felült az energiaitalosokat. A monacói is felpakolta a friss piros oldalfalú Pirelliket csak a miheztartás végett. Nem is maradt el sokkal kollégájától, csak egy tized volt a különbség a spanyol javára. A Red Bull nem reagált, a folytatásra készültek.

A középmezőny megvívott a maradék hat helyért. Hamilton, aki kopott gumikon is top 10-es volt javított, míg Russell az új abroncsokon futott továbbjutó időt. 1:32,9-es körrel már nem lehetett folytatni, ennek első áldozata Ricciardo lett, de bosszankodhatott Ocon és Bottas is. Vettel az Aston Martinnal már két másodperces távolságban járt, míg Albon nem tudott élni a lehetőséggel és 15-iként búcsúzott.

A záró szakasz Perez felvezetésével kezdődött meg, miközben a Ferrari taktikázott, Sainzot hozták Leclerc elé a szélárnyékozás miatt. A monacói ugyan megfutotta a elsőre a leggyorsabb kört, de a kitalált stratégia elsőre nem hozott sokat a konyhára, mindössze nyolc ezreddel volt Verstappen előtt. A Scuderia másodjára is nekirugaszkodott, és jobban is jöttek ki belőle, ezúttal Leclerc 1:30,872-t futott. Nem maradt kétség, a pole az övé lett, hiába tudott faragni korábbi idejéből a holland.

Perez egy biztos harmadik helyet zsebelte benne, a negyedik helyre kvalifikáló Hamilton már négy tizedre volt csak a mexikóitól. Russellnek viszont nem jött ki a lépés, egy biztos ötödik helytől fosztotta meg őt az átalakított McLarennel remekül futó Norris, aki egy újabb szöget vert csapattársa F1-es karrierjébe. Alonso csapata hazai versenyén egy hetedik helynek örülhetett, míg a nyolcadik Tsunoda lett. A büntetések miatt sem Sainz, sem Magnussen nem teljesített mért kört.

Fotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Utcán Verdák

Vadonatúj Mazda CX-80: A Mazda új, hétüléses zászlóshajója

Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva Mazda e-Skyactiv PHEV és dízel hajtásláncok, hátsókerék hangsúlyos összkerékhajtással Debütál Európában a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80, amelynek virtuális leleplezése a https://mzd.tools/VirtualReveal weboldalon tekinthető meg. A CX-60 után a vadonatúj Mazda CX-80 a második modell Európában, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek. Ez a modell a Mazda legtágasabb autója […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Hyundai IONIQ 5 N a sorozatgyártású elektromos szabadidőjárművek géposztályában áll rajthoz a Pikes Peak hegyi felfutó versenyen

• A sorozatgyártású IONIQ 5 N alapkivitelében vesz részt a Pikes Peak-en • A Hyundai egy második, átépített IONIQ 5 N-t is bemutat május 30-án, az ADAC RAVENOL Nürburgringi 24 órás futamot megelőzően CARMEL VALLEY, Kalifornia, USA, 2024. április 9. – A Hyundai, amely ügyfelek vadonatúj generációját köszönheti az IONIQ 5 N-nek, most tovább emeli […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Honda a Milánói divathéten mutatja be fenntartható, környeztebarát járműtervezési koncepcióját

• A Honda – a SUSTAINA-C Concept és Pocket Concept mellett – a Honda SH125i Vetróval szemlélteti a fenntartható járműgyártás terén elért eredményeit • Az új alapanyag és az egyedi, festékmentes felületkezelés csökkenti az előállítás CO2-kibocsátását, valamint egyedi megjelenéssel ruházza fel a járműveket • A modellek remekül szemléltetik a Honda „Triple Action to Zero” stratégiáját, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom