Íme a Renault Espace legújabb generációja

Megérkezett a Renault Espace hatodik generációja, mely most már messze nem a családi egyterű kategóriát képviseli, hanem bizony ízig-vérig SUV modell lett. Az Austral formai megoldásai és technikai alapjai köszönnek vissza az újdonságon.

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, a Renault nem engedi el az Espace modell kezét a jövőben sem. Persze, sok minden változott az egykoron családi egyterűként futó járgány életében, például az is, hogy a most bemutatkozott hatodik generáció már kő keményen az SUV kategóriát képviseli.

Nem is akárhogyan, hanem lényegében arról van szó, hogy a már ismert Austral modell nyújtott változataként dobták piacra a járgányt a franciák. Azonosak a technikai alapok, dizájn tekintetében pedig gyakorlatilag egy az egyben emelték át az orrészt a franciák.

Ami különbözik, az a hosszabb kasztni, mely még így is kisebb, mint az Espace előző generációja. Egészen pontosan 4722 mm-es hosszról beszélhetünk a jelenlegi felvonásnál, ami egészen pontosan 135 mm-el kevesebb, mint amit eddig tudott az autó.

Ez persze nem jelenti azt, hogy kényelmetlenebb lenne a beltér. A gyáriak ugyanis kimondottan bőséges helykínálattal ruházták fel az új Espace generációt is, még hétszemélyes felállásban is kérhető az autó, bár ekkor már utasokkal telítve igencsak korlátozott az alapból 477-677 literes (a második üléssor helyzetétől függően) csomagtér.

A belső elrendezésben sincs semmi újdonság, ha már valaki látta az Austral modellt. A műszerfal képét ugyan úgy a méretes digitális műszeregység és a mellé helyezett infotainment kijelző határozza meg. A könyöklő előtt találhatjuk a vezeték nélküli telefontöltőt, mely több helyzetben rögzíthető, alatta pedig pohártartót és plusz tárolórekeszt helyeztek el a Renault tervezői.

Hajtásláncok tekintetében nincs túlbonyolítva az új Espace egyelőre, azaz egyetlen motorizáltsággal kérhetik csak a vásárlók. Ez pedig nem más, mint az 1,2 literes háromhengeres benzines motorra épülő és egy elektromos erőforrást is tartalmazó öntöltős hibrid rendszer, mely 200 lóerőnyi összteljesítménnyel rendelkezik, amivel az autó 8,8 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, a végsebessége pedig 175 km/órára tehető.

Ezzel a megoldással WLTP szabvány szerint mérve 4,4 literes átlag fogyasztás érhető el, de természetesen ez nagyban múlik azon, hogy a sofőr milyen mértékű akkumulátor töltöttséggel vág neki az utazásnak. Az új Espace értékesítése már áprilisban elkezdődik, árlistával viszont eddig még nem szolgált a Renault.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új Fiat Topolino a városi közlekedés villamosításának legelragadóbb eszköze

Az új Fiat Topolino attól a történelmi modelltől kölcsönözte jól csengő nevét, amely annak idején lefektette a városi közlekedés alapjait; a modern utód ugyanerre készül a fenntartható városi mobilitás terén. A városi használatra szánt Topolino a legfiatalabb ügyfelekhez is eljuttatja a mobilitás szabadságát A FIAT bejelentette, hogy Topolino néven hozza forgalomba új, fenntartható városi mobilitási […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Megnyitotta egyedülálló múzeumát a Toyota Gazoo Racing Europe

Idén májustól a Toyota nemzetközi motorsportban való részvételét 1973-tól napjainkig bemutató, eredeti versenyautókból álló gyűjteménye látogathatóvá vált a nagyközönség számára. A kiállítás a Toyota Gazoo Racing Europe kölni központjának két szélcsatornájának egyike alatt található. A Toyota Motorsport Múzeum május 11-én nyitotta meg kapuit, pontosan egy hónappal azelőtt, hogy a gyári csapat részt vesz a legendás […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is. Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom