IONiQ 6: A legáramvonalasabb Hyundai

A Hyundai bemutatta a tisztán elektromos modelleket felsorakoztató IONIQ almárka második típusának, a várva várt IONIQ 6-osnak az időtlen, áramvonalas formatervét. Az IONIQ 6, amelyet a Hyundai „elektromos Streamliner”-ként emleget, egy olyan, hangsúlyozottan áramvonalas vonalvezetésű jármű, amely fenntartható anyagok innovatív alkalmazásával igazodik az elektromos mobilitás modern ügyfeleinek értékeihez és elvárásaihoz.

A tisztán elektromos Hyundai Prophecy tanulmányautó által vázolt formai elképzelések mentén megvalósuló IONIQ 6 letisztult, egyszerű vonalaival és kifejezetten áramvonalas formavilágával a Hyundai tervezői által Érzelmekben gazdag takarékosság néven emlegetett értékrendet testesíti meg.

Az IONIQ 6 elektromos Streamliner karaktere és tudatosan kialakított, selyemgubó-szerű kényelmet és biztonságot nyújtó belső tere az elektromos mobilitás új korszakának körvonalait rajzolja ki, míg az Etikus egyediségformai tematika a Hyundai energiatakarékosság és környezeti felelősségvállalás iránti, ügyfélközpontú elhivatottságát tükrözi.

Az IONIQ 6 emberközpontú formaterve egyszerre etikus és egyedi

Az IONIQ 6 energiatakarékos jellemzői és fenntartható anyagokból építkező elemei jóvoltából egyszerre etikus és egyedülálló. Az új modell formavilágát az első pillanattól fogva emberközpontú értékrend vezérelte, az utasteret a külső dizájnnal párhuzamosan terveztük meg. Külön ügyeltünk arra, hogy a belső tér a lehető legtágasabb, és messzemenőkig optimális kialakítású legyen: elöl és hátul egyaránt megnyújtottuk az autót, ami különleges Streamliner sziluettet és maximális helykínálatot eredményezett.

Akárcsak korábban a díjnyertes IONIQ 5, az IONIQ 6 is azt a Hyundai Look formai stratégiát alkalmazza, amely minden egyes modellt teljesen egyedi megjelenéssel vértez fel, mintha egy sakk-készlet bábui volnának. Ügyfélközpontú szemléletének köszönhetően a Hyundai ahelyett, hogy egy mindenki számára megfelelő, univerzális stílust alakítana ki, a legváltozatosabb életviteleknek megfelelő dizájnokat hoz létre.

Egyetlen ívvel felrajzolt Streamliner forma kecses, ugyanakkor funkcionális esztétikummal

Az IONIQ 6 egy olyan elektromos Streamliner, amely egyidejűleg elégíti ki az ügyfelek esztétikai és funkcionális elvárásait, ezzel megvalósítva az Érzelmekben gazdag takarékosság eszményét. Az áramvonalas kialakítású sziluett egyszerű, mégis érzéki ívei vadonatúj formanyelvet teremtenek az elektromos mobilitás korában.

Az IONIQ 6 különösen kedvező, mindössze 0,21-es közegellenállási együtthatójához az olyan részletek is hozzájárulnak, mint a mélyre húzott orrész, az aktív első lamellák, a kerékív-hézagot csökkentő idomok, valamint az opcióként megrendelhető, különösen keskeny, digitális külső visszapillantó tükrök. Az IONIQ 6 irigylésre méltó aerodinamikai jellemzőit tovább javítja a repülőgépek szárnyáról mintázott, ovális profilú, függőleges segédszárnyakkal kiegészített légterelő, a hajók tatjára emlékeztető farkialakítás, valamint a hátsó lökhárító mindkét oldalán kialakított, a légáramlatok leválasztására szolgáló idomok. Szintén a kedvezőbb légellenállást szolgálja a fenéklemez teljes burkolata, a jármű hasa alatt elhelyezett, optimalizált légterelő elemek, valamint a szűkített kerékív-hézag.

Az IONIQ 6 külső és belső felületein a legváratlanabb helyeken – a fényszóróktól és a zárófényektől kezdve az elöl elhelyezett, alsó szenzorokig, a légbeömlő rostélyok díszítőelemeitől a középkonzoli visszajelzőkig – összesen 700 parametrikus pixellel találkozhatunk, amelyek tovább erősítik az IONIQ márka arculatát.

A hátsó légterelőn elhelyezett, parametrikus pixeleket alkalmazó, harmadik féklámpa lassításkor látványos módon lép működésbe. Az IONIQ 6 egyedi megjelenését a Hyundai megújult ‘H’ logója koronázza meg, amelyet a jármű orrán és farán egyaránt megcsodálhatunk.

Selyemgubót idéző utastér, mint kerekekre emelt, tudatosan kialakított személyes környezet

Az IONIQ 6 selyemgubót formázó utastere egyszerre szolgál kényelmes menedékként és személyes térként, amely bővelkedik a praktikus megoldásokban és a fenntartható anyagokban, így segítve elő a tudatos, környezetbarát utazási élményt, illetve életszemléletet.

A Hyundai Motor Group elektromos, globális moduláris platformja (E-GMP) lehetővé tette, hogy a formatervezők elöl és hátul egyaránt megnyújtsák a belső teret, és ezzel olyan, optimális lábteret és kiemelkedő helykínálatot biztosítsanak, amely rendkívül kényelmessé teszi az utasok számára a járműben való tartózkodást. Szintén a platform hozadéka a teljesen sík padló, ami rendkívüli térérzetet biztosít.

A felhasználóbarát belső kialakítás jellemző részlete az ergonomikus kezelőfelület, amely központi elhelyezkedésének köszönhetően a lehető legkevésbé vonja el a vezető figyelmét, ezzel elősegítve a biztonságos, ösztönös vezethetőséget. A moduláris érintőképernyőt alkalmazó műszerfalat egy 12″ colos infotainment érintőképernyő, valamint egy ugyancsak 12 colos, digitális műszeregység alkotja. A híd szerkezetű padlókonzol egyben kényelmes és praktikus tárolóhelyet is biztosít.

Az IONIQ 6 utasterét kétszínű környezeti hangulatvilágítás borítja fénybe. A felhasználók 64 egyszínű, illetve hatféle kéttónusú megvilágítás közül választhatnak. Ezeket a kombinációkat színekkel foglalkozó szakemberek dolgozták ki, azzal a céllal, hogy pihentető, kellemes légkört teremtsenek a vezető és utasai számára. A kormánykeréken elhelyezett, négy fénypontból álló interaktív pixelvilágítás a jármű és vezetője közötti, egyszerű kommunikációt szolgálja.

Az első ajtón egyáltalán nincsenek gombok és kapcsolók: ez jobb térérzetet eredményezett, illetve tágasabb tárolóhelyek kialakítását tette lehetővé. A műszerfal homlokzatát, az ajtózsebeket és a középkonzol alsó felét díszítő, áttetsző betétek tovább javítják a térérzetet, és erősítik a különleges hatást.

A gyakran megérintett felületek a fenntarthatóság jegyében környezetbarát anyagokból készültek

Az IONIQ 6 Etikus egyediség filozófiájával összhangban, napjaink környezettudatos fogyasztói szemléletéhez igazodva a formatervezők fenntartható anyagokat alkalmaztak a karosszéria számos pontján. A külső borítóelemek színezésénél például újrahasznosított gumiabroncsokból kinyert festékanyagot, a karosszérialemezek fényezésénél pedig bambusz alapú faszénből készített pigmenteket használtak.

Az IONIQ 6 utasterében szintén fenntartható anyagokkal és színekkel találkozunk. Ezek között felszereltségi szinttől függően megtalálható a környezetbarát módon feldolgozott bőr (üléskárpitok), az újrahasznosított polietilénből gyártott szövet (üléskárpitok), a bio-TPO héj (műszerfal), a bio-PET szövet (tetőkárpit), a növényi olajakból nyert biofesték (ajtók), vagy az újrahasznosított halászhálókból előállított padlószőnyegek — ez utóbbiak most debütálnak az IONIQ márka kínálatában.

IONIQ 6 digitális óriáskivetítő és világpremier

Az IONIQ 6 formavilágának leleplezésével párhuzamosan a Hyundai Motor a világ három ikonikus pontján felállított, óriási digitális kijelzőkön egyidejűleg vetíti le ugyanazt a magával ragadó, ellenállhatatlan, térhatású videót. Az IONIQ 6 áramvonalas formatervét és rugalmasan alakítható belső terén bemutató filmet egyszerre tekinthetik meg a járókelők a szöuli K-POP téren, a londoni Piccadilly Circus-ön, és a New York-i Times Square-en taláható Big Kahuna óriáskivetítőn.

Az IONIQ 6 világpremierjére júliusban kerül sor: a Hyundai ekkor hozza nyilvánosságra a modell teljes és részletes műszaki adatait, az elektromos Streamliner szolgáltatásainak és fejlett technológiáinak a részletes ismertetésével egyetemben.

Az IONIQ 6 modellre vonatkozó, további tájékoztatásért látogasson el a kampány weboldalára: https://ioniq6.hyundai.com.https://ioniq6.hyundai.com/

 

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még markánsabb karakter, még gazdagabb technológiai tartalom: megújul a Hyundai i30

• Az új Hyundai i30 látványos formai módosításokkal, valamint aktualizált kapcsolódási és biztonsági funkciókkal lép színre • A különböző karosszéria-változatokban és felszereltségi szinteken kínált modell a legváltozatosabb ügyféligények kielégítésére született • Praktikus és kényelmi szolgáltatások széles körét kínálja A Hyundai Motor bemutatja a formai és technológiai módosításokkal aktualizált, megújult i30-as modellcsaládot. A ferdehátú, fastback és […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Minden téren rekord: UNIX-AMTS 2024!

Március 24-én, vasárnap este zárta be kapuit hazánk legnagyobb autós-motoros showja, az UNIX-AMTS 2024. A rendezvény történetének eddigi legnagyobb, rekordméretű kiállításával, rengeteg programmal és újítással tért vissza a Hungexpo falai közé – és persze azon is túlra. Hivatalosan számolva az idei volt a rendezvény 18. felvonása, és joggal jelenthetjük ki, hogy az AMTS valóban a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az ISUZU bemutatja az első elektromos D-MAX pickupot

Az ISUZU Motors Limited bemutatja a vállalat első elektromos járművét (a továbbiakban: BEV), a D-MAX egytonnás pickup teherautót. A modell első nyilvános bemutatására a 45. Bangkok International Motor Show-n kerül sor, amelyet március 27. és április 7. között tartanak Thaiföldön. A D-MAX BEV-t úgy fejlesztették ki, hogy kielégítse a haszon- és személygépjárművekkel szemben támasztott változatos […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom