Kétnapos teszt ért véget Misanóban

A MotoGP hétvégéje után nem ért véget a munka a csapatok számára, ugyanis egy kétnapos teszten vettek részt az olasz pályán. A legnagyobb szenzáció természetesen az volt, hogy Marc Marquez újra GP motorra ült.

Az első nap még 1,1 másodpercet, a másodikon pedig fél másodpercet kapott a legjobb időtől. A spanyol az első nap után azt nyilatkozta, hogy többet szenvedett, mint élvezte a motorozást, de így is elégedett lehet, mivel a két nap alatt, több mint 60 kört sikerült megtennie. A visszatérése még mindig kérdéses.

Ami a legjobb időket illeti, az első nap Francesco Bagnaiáé volt (1:31.292), a második pedig Fabio Quartararóé (1:31.054). Aleix Espargaro is ott volt az élmezőnyben, de szerdán ujjsérülés miatt idő előtt abba kellett hagynia a tesztet. Andrea Dovizioso is megtette az utolsó köreit az RNF Yamahán. Őt innentől a szezon hátralévő részében Cal Crutchlow helyettesíti majd.

Pedrosa ismét GP motoron

Dani Pedrosa mindkét nap a KTM-et segítette, ahogy az megszokott az elmúlt években. Rajta kívül még ott volt pár csapat tesztversenyzője kedden, Lorenzo Savadori az Apriliánál, Michele Pirro a Ducatinál, és Stefan Bradl a Hondánál.

Egy új név is felbukkant a kijelzőn, Dominique Aegerter, a MotoE 2022-es bajnoka a Suzukitól kapott lehetőséget, mivel Sylvian Guintoli most nem volt náluk bevethető. Ráadásul Joan Mir is sérült, de várhatóan a következő futamon már ő is részt vesz majd.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom