Ki bukott a legtöbbet 2022-ben a MotoGP-ben?

Évről évre az egyik legérdekesebb statisztika, amit most kielemzünk. Melyik kategóriában, kik és hányat buktak a 2022-es szezonban a versenyhétvégék összes eseményét együttvéve?

Lássuk is! 1106 esést könyvelhettünk el a MotoGP három géposztályában. Az elmúlt években csupán 2017-ben történt több bukás, mint idén, akkor 1126-szor dobták el a motorokat a versenyzők. A legtöbb esés (428) a középső géposztályban, a Moto2-ben történt, ahol egy hétvégén kerekítve átlagosan 21-szer hibáztak a versenyzők. Ez a szám a MotoGP-ben 335, átlagosan 16,7-es bukással, a legkisebb géposztályban pedig 343, ami 17,5-es átlagot jelent.

A legtöbb esés mindhárom kategóriában a versenyen történt, az 1106 bukásból ugyanis 346-ot futamokon könyvelhettünk el. Amint a táblázaton látszik, a második szabadedzés „népszerű” még a hibázásra főként a Moto2-ben és a Moto3-ban, a MotoGP-ben a gyakorlások közül a harmadik került az első helyre. Ez nem is csoda, hiszen a versenyzőknek ez az edzés számít a legjobban a Q1 és a Q2 kialakulásakor.

Egy másik tabella élére került Darryn Binder, ahol az egyéni bukásokat követhetjük nyomon. A dél-afrikai versenyző 27 alkalommal fektette el a Yamahát. A királykategóriások közül még ott van a top 3-ban az év újonca, Marco Bezzecchi is, aki 23-szor kötött ki a pálya szélén Ducatija mellett. A legjobb teljesítményt ebből a szempontból Maverick Vinales tette le az asztalra, aki egész évben csupán kétszer dobta el a motort, rengeteg eurót spórolva az Apriliának az összetört motorok híján.

A leggyilkosabb pálya ebből a szempontból a portugál helyszín, ahol 105 alkalommal buktak, Le Mans a második 87-el, Misano pedig a 3. 71 bukással. A legtöbben a sachsenringi 1-es kanyart nem tudták bevenni, itt 21 versenyző esett el, beleértve a MotoGP idei világbajnokát, Pecco Bagnaiát is.

Fotók: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Bemutatkozik a Honda EM1 e

Az EM1 e: a Honda első európai elektromos kétkerekűje. Bemutatkozásával új időszak veszi kezdetét a márka történetében, ugyanis – a tervek szerint – 2025-ig további 10, vagy ennél több elektromos motorkerékpár bevezetését tervezi a vállalat az öreg kontinensen. Az újdonság leleplezésével újabb fontos lépést tesz a Honda céljának megvalósítása felé, miszerint 2040-ig teljes motorkerékpár-kínálatát szeretné […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki SV650 – Múltidéző V2

Ebben az évben elsőnek a Suzuki igencsak népszerű, neo-retro, középsúlyú SV-650-ét próbálhattam ki. Ez a frissített modell három színsémában érhető el: Glass Sparkle Black, Solid Iron Grey és Metallic Reflective Blue. Nekem az utóbbi, Metallic Reflective BLue-hoz volt szerencsém és nagyon megtetszett a szolid, de mégis szemet vonzó szín. A roadstert a japán márka ugyan […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki SV650 (2023) teszt – Páratlan páros

Egy kis történelem A Suzuki SV modellek története közel 25 évre nyúlik vissza, ugyanis 1999-ben gurult le a gyártósorról az első példány. Bevált recepten ne változtass – vallja a Suzuki. Egy rövidebb időintervallumot leszámítva – amikor is a Gladius váltotta az SV650-t a 2010-es években – valóban a jól megszokott megnevezéssel, formával találkozhatunk. Ténylegesen csak […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom