Ki bukott a legtöbbet 2022-ben a MotoGP-ben?

Évről évre az egyik legérdekesebb statisztika, amit most kielemzünk. Melyik kategóriában, kik és hányat buktak a 2022-es szezonban a versenyhétvégék összes eseményét együttvéve?

Lássuk is! 1106 esést könyvelhettünk el a MotoGP három géposztályában. Az elmúlt években csupán 2017-ben történt több bukás, mint idén, akkor 1126-szor dobták el a motorokat a versenyzők. A legtöbb esés (428) a középső géposztályban, a Moto2-ben történt, ahol egy hétvégén kerekítve átlagosan 21-szer hibáztak a versenyzők. Ez a szám a MotoGP-ben 335, átlagosan 16,7-es bukással, a legkisebb géposztályban pedig 343, ami 17,5-es átlagot jelent.

A legtöbb esés mindhárom kategóriában a versenyen történt, az 1106 bukásból ugyanis 346-ot futamokon könyvelhettünk el. Amint a táblázaton látszik, a második szabadedzés „népszerű” még a hibázásra főként a Moto2-ben és a Moto3-ban, a MotoGP-ben a gyakorlások közül a harmadik került az első helyre. Ez nem is csoda, hiszen a versenyzőknek ez az edzés számít a legjobban a Q1 és a Q2 kialakulásakor.

Egy másik tabella élére került Darryn Binder, ahol az egyéni bukásokat követhetjük nyomon. A dél-afrikai versenyző 27 alkalommal fektette el a Yamahát. A királykategóriások közül még ott van a top 3-ban az év újonca, Marco Bezzecchi is, aki 23-szor kötött ki a pálya szélén Ducatija mellett. A legjobb teljesítményt ebből a szempontból Maverick Vinales tette le az asztalra, aki egész évben csupán kétszer dobta el a motort, rengeteg eurót spórolva az Apriliának az összetört motorok híján.

A leggyilkosabb pálya ebből a szempontból a portugál helyszín, ahol 105 alkalommal buktak, Le Mans a második 87-el, Misano pedig a 3. 71 bukással. A legtöbben a sachsenringi 1-es kanyart nem tudták bevenni, itt 21 versenyző esett el, beleértve a MotoGP idei világbajnokát, Pecco Bagnaiát is.

Fotók: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Utcán

A HARLEY-DAVIDSON® készen áll a magyar utak meghódítására

Budapest, Sopron, Nyíregyháza (2024.04.05-06.) – A Harley-Davidson® márkakereskedések az ország egész területén egy időben és közösen indítják el az idei motoros szezont az Open House rendezvénysorozattal, amit először április 5-6. között tartanak meg minden kereskedésben. A tavasz beköszöntével itt az idő, hogy felkészüljünk a várva várt motoros szezonra és együtt hódítsuk meg a végtelen utakat. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

PitbikeOn Sajtótájékoztató | Tréningek, Pitom értékesítés, Pitbike Szervíz

A pitbike-ok népszerűsége Magyarországon folyamatosan nő, és ez a trend nemcsak a motorosok számának növekedésében, hanem egy alakuló közösségben is megmutatkozik. Ennek hátterében több tényező is áll. Egyrészt a téli időszakban is lehetőség van motorozásra, ami sokak számára vonzó lehetőség a hagyományos motorozási szezonon kívül is. ásrészt a pitbike-ok költséghatékonyan kínálnak egy kivételes élményt, így […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Hírek Motor Motorsport

“Nagyon élvezem, amit csinálok” – Interjú Farkas Kevinnel a 2024-es szezon kezdetén – Motor&Verda

“Ha élvezed amit csinálsz, akkor minden könnyebb. Én pedig nagyon élvezem, amit csinálok.” Farkas Kevinnel, hazánk egyik legnagyobb motoros tehetségével beszélgettem a 2024-es szezon kezdete előtt. Kevin, a HUMDA Akadémia versenyzője a második idényére készül a Red Bull Rookies Cup-ban, valamint ez évben már a Junior GP-ben is rajthoz áll.  Dőlj hátra és tarts velem! […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom