Ki bukott a legtöbbet 2022-ben a MotoGP-ben?

Évről évre az egyik legérdekesebb statisztika, amit most kielemzünk. Melyik kategóriában, kik és hányat buktak a 2022-es szezonban a versenyhétvégék összes eseményét együttvéve?

Lássuk is! 1106 esést könyvelhettünk el a MotoGP három géposztályában. Az elmúlt években csupán 2017-ben történt több bukás, mint idén, akkor 1126-szor dobták el a motorokat a versenyzők. A legtöbb esés (428) a középső géposztályban, a Moto2-ben történt, ahol egy hétvégén kerekítve átlagosan 21-szer hibáztak a versenyzők. Ez a szám a MotoGP-ben 335, átlagosan 16,7-es bukással, a legkisebb géposztályban pedig 343, ami 17,5-es átlagot jelent.

A legtöbb esés mindhárom kategóriában a versenyen történt, az 1106 bukásból ugyanis 346-ot futamokon könyvelhettünk el. Amint a táblázaton látszik, a második szabadedzés „népszerű” még a hibázásra főként a Moto2-ben és a Moto3-ban, a MotoGP-ben a gyakorlások közül a harmadik került az első helyre. Ez nem is csoda, hiszen a versenyzőknek ez az edzés számít a legjobban a Q1 és a Q2 kialakulásakor.

Egy másik tabella élére került Darryn Binder, ahol az egyéni bukásokat követhetjük nyomon. A dél-afrikai versenyző 27 alkalommal fektette el a Yamahát. A királykategóriások közül még ott van a top 3-ban az év újonca, Marco Bezzecchi is, aki 23-szor kötött ki a pálya szélén Ducatija mellett. A legjobb teljesítményt ebből a szempontból Maverick Vinales tette le az asztalra, aki egész évben csupán kétszer dobta el a motort, rengeteg eurót spórolva az Apriliának az összetört motorok híján.

A leggyilkosabb pálya ebből a szempontból a portugál helyszín, ahol 105 alkalommal buktak, Le Mans a második 87-el, Misano pedig a 3. 71 bukással. A legtöbben a sachsenringi 1-es kanyart nem tudták bevenni, itt 21 versenyző esett el, beleértve a MotoGP idei világbajnokát, Pecco Bagnaiát is.

Fotók: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Harley-Davidson Budapest bemutatja: Budapest Open Road Days 2024

A legendás alsóörsi Open Road Fest örököseként 2024. június 27-29. között a főváros egyik ikonikus helyszínére érkezik az Open Road Days fesztivál – a Harley-Davidson Budapest szervezésében. A jó hír a leggyorsabbaknak, hogy a motorosok Mikulása meg is hozta a Super Early Bird bérleteket, amelyeket december 6. és 24. között vásárolhatnak meg korlátozott számban a […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Honda elektromos motorkerékpárokkal kapcsolatos üzleti tervei

A Honda idén három új EB (ti. elektromos kerékpár) értékesítését indította el, ezek közül a Honda Cub e: Kínában, az EM1 e: elektromos moped pedig Japánban és Európában kezdte meg pályafutását. Ugyancsak új, világszerte forgalmazott modellként lép majd színre a – 2023-as JAPAN MOBILITY SHOW bemutatott – SC e: Concept tanulmánymodell sorozatgyártású változata, melyet további […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki V-Strom 800DE – A sorkettes V-Strom paradoxon

A 2023-as szezonunk utolsó tesztalanya egyben az idei év egyik legnagyobb újdonsága, a Suzuki V-Strom 800DE volt. A teszt hét során viszont társat is kapott a nyolcszázas a V-Strom 1050DE, azaz a nagy testvér személyében. Ha egy összehasonlításra volnátok inkább kíváncsiak e kettő modell között, akkor kattintsatok az alábbi videóra! Amennyiben pedig csak a nyolcszázas […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom