Kiss Norbert a nyári szünet után is megállíthatatlan

A csehországi Mostban folytatódik a hétvégén a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott Kiss Norbert komoly előnnyel várhatta a nyári szünet utáni első versenyhétvégét, és rögtön jelezte, semmit nem lassult a pihenő alatt. Az időmérőn a leggyorsabb volt ezúttal is, 2:01.392-es idővel szerezte meg az első rajtkockát. A második pozícióban az összetettben is második helyen álló Jochen Hahn végzett, Antonio Albacete előtt.

-Sokan kérdezik, hogy mi a titka, hogy ilyen gyorsak vagyunk. Erre csak azt tudom mondani, hogy a csapat sokat dolgozik és remek munkát végez, jók a beállítások, és igyekszem én is mindent megtenni. A nyári szünet alatt is szerettünk volna tovább javítani az autón, de sok időt fordítottunk arra is, hogy a szurkolóinkkal találkozhassunk, számos eseményen vettünk részt. Ami a mai versenyt illeti, az első helyről startolhatok, és fontos lesz az első lassító, hogy megőrizzem a pozíciót Jochen Hahn előtt, aki valószínűleg mindent megpróbál majd, hogy megelőzzön – mondta Kiss Norbert.

Nos a MOL által is segített magyar pilóta remekül jött el a rajt után, és elsőként fordult el. Nagy csata a középmezőnyben volt, néhányan össze is értek. Mögötte Jochen Hahn és Antonio Albacete haladt a második és a harmadik helyen. Norbi folyamatosan növelte előnyt, és féltávnál már három másodperccel vezetett a német előtt. Végül az élen nem változott a sorrend, a HUMDA által is támogatott címvédő magabiztosan győzött a szombati első versenyen.

– Nagyon jó verseny volt. Ahogy mondtam, döntő lesz a rajt. Igyekeztem nagyon későn fékezni Jochennel szemben, és sikerült megszereznem az első helyet. Aztán próbáltam növelni az előnyt, de úgy hogy óvjam az autót és a gumikat is, ami sikerült. Köszönöm a csapatnak, hogy ilyen remek autót raktak össze, újabb fontos győzelmet arattunk – nyilatkozta a leintés után Kiss Norbert.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről startolhatott a magyar pilóta. Az első körben nagy baleset történt a hátsóbb régiókban, így piros zászlóval megállították a versenyt. Az újraindítás után Norbi azonnal javított egy pozíciót, majd a második körben már az ötödik helyen haladt. Féltávnál a negyedik helyre jött fel a Révész Racing pilótája, és végül itt intette le a kockás zászló. A versenyt Lacko nyerte Halm és Anderson előtt.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom