Kiss Norbert: Négy versenyből három győzelem Szlovákiában

A Slovakia Ringen vasárnap újabb két versenyt rendeztek a kamion EB sorozat harmadik helyszínén. A Révész Racing magyar pilótája, Kiss Norbert a szombati győzelem és második hely után vasárnap is dominált.

Az időmérő edzés során ismét a leggyorsabb volt – idén már hatodszor – így az első rajthelyről startolhatott. Az első futamon ezúttal is Sascha Lenz indulhatott a magyar pilóta mellől, és a rajt most is óriási csatát hozott, de Norbi tartotta pozícióját, és megőrizte vezető helyét az első kör végére. Ettől kezdve meglépett a többiektől és magabiztosan nyerte a versenyt Lenz és Hahn előtt.

„Kontrolláltam végig a rajtot, és tudtam, hogy három jobb kanyar következik, ahol én leszek jobb pozícióban. Az autó most is remekül működött, köszönöm a csapatnak a munkát. A bajnokság szempontjából nagyon fontos volt a siker” – értékelt a verseny után Kiss Norbert.

A fordított rajtrácsos verseny során a nyolcadik helyről indulhatott a HUMDA által is támogatott magyar pilóta. Az élen Halm, Bereton és Lacko csatázott, ütközés után előbbi nem is tudta folytatni. A harcot kihasználva Kursim került az élre, és próbált meglépni, de Kiss Norbert és Sascha Lenz utolérte, és Norbi végül mindkettejüket megelőzve átvette a vezetést, és megnyerte ezt a futamot is Lenz és Kursim előtt.

„Az első körben többen is összeakadtak előttünk, így kellett némi szerencse is ahhoz, hogy előre kerüljünk. Hahnnak a szélvédője is betört, így keveset láthatott, elrontott egy féktávot is, és Lenz is hibázott, így mellette is elmentem. Nem számítottam arra, hogy a fordított rajtrácsos versenyt is megnyerhetem, de nagyon boldog vagyok. Ehhez egy remek autó is kellett, a Révész Racing a legjobb csapat” – mondta Kiss Norbert.

A magyar versenyző a hétvégén négy futamból hármat nyert meg, egyszer pedig második lett. Összetettben tovább növelte előnyét az Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még markánsabb karakter, még gazdagabb technológiai tartalom: megújul a Hyundai i30

• Az új Hyundai i30 látványos formai módosításokkal, valamint aktualizált kapcsolódási és biztonsági funkciókkal lép színre • A különböző karosszéria-változatokban és felszereltségi szinteken kínált modell a legváltozatosabb ügyféligények kielégítésére született • Praktikus és kényelmi szolgáltatások széles körét kínálja A Hyundai Motor bemutatja a formai és technológiai módosításokkal aktualizált, megújult i30-as modellcsaládot. A ferdehátú, fastback és […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Minden téren rekord: UNIX-AMTS 2024!

Március 24-én, vasárnap este zárta be kapuit hazánk legnagyobb autós-motoros showja, az UNIX-AMTS 2024. A rendezvény történetének eddigi legnagyobb, rekordméretű kiállításával, rengeteg programmal és újítással tért vissza a Hungexpo falai közé – és persze azon is túlra. Hivatalosan számolva az idei volt a rendezvény 18. felvonása, és joggal jelenthetjük ki, hogy az AMTS valóban a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az ISUZU bemutatja az első elektromos D-MAX pickupot

Az ISUZU Motors Limited bemutatja a vállalat első elektromos járművét (a továbbiakban: BEV), a D-MAX egytonnás pickup teherautót. A modell első nyilvános bemutatására a 45. Bangkok International Motor Show-n kerül sor, amelyet március 27. és április 7. között tartanak Thaiföldön. A D-MAX BEV-t úgy fejlesztették ki, hogy kielégítse a haszon- és személygépjárművekkel szemben támasztott változatos […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom