Közúti közlekedési változások az M3-as metró felújításának utolsó szakaszában

Megújult több metróállomás, ezzel együtt utolsó szakaszához érkezik az M3-as metróvonal rekonstrukciója. A felújítással járó forgalmi változások azonban nem csak a közösségi közlekedést, hanem az autóval utazókat is érintik.

A közúton közlekedőknek a megszokottnál hosszabb utazási időre kell számítaniuk, különösen azoknak, akik az északi városrészek felől, a Váci úton közelítik meg belvárost. A metrópótló buszok az eddigiekhez hasonlóan buszsávban haladnak, emiatt több helyen megváltozik az eddig megszokott forgalmi rend.

Május 14-től hétköznap napközben a metrószerelvények Kőbánya-Kispesttől a Kálvin térig, illetve a Göncz Árpád városközpontig járnak, de hétköznap esténként és a hétvégi napokon csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, a kimaradó szakaszon pótlóbuszok közlekednek. A metrópótló buszok zavartalan haladását újonnan kijelölt buszsáv segíti a Váci úton a Lehel tér és a Göncz Árpád városközpont között is, ezért az út érintett szakaszán az autók kevesebb sávon közlekedhetnek, ezért itt torlódásra, hosszabb menetidőre kell számítani. Részletek a BKK honlapján.

A Dózsa György út és a Váci út csomópontjában építési munkák miatt továbbra is irányonként két forgalmi sávban lehet haladni, azonban a szélső sávokban a metrópótló buszoknak lesz elsőbbségük. A BKK arra kéri az autóval vagy motorral közlekedőket, hogy segítsék a pótlóbuszok akadálytalan haladását.

A Göncz Árpád városközpontnál a belváros irányába tartó metrópótló buszok két buszsávon haladhatnak át a kereszteződésen, ezért a Váci útról észak felől nem lehet majd balra kanyarodni a Róbert Károly körútra. Dél felől továbbra is lehet a Váci útról az Árpád híd felé fordulni. A buszok a Váci úton, a Petneházy utcánál fordulnak meg, ezért ott 50 km/órás sebességkorlátozásra, valamint jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítani.

A metrópótló buszok a Kálvin térnél a Szentkirályi utcán keresztül fordulnak vissza, ezért a Szentkirályi utca Baross utca és Üllői út közötti szakaszán kétirányú forgalmi rend lép életbe, valamint az érintett részen nem lehet majd parkolni. Az utca ezen szakaszán közúti forgalom változatlanul haladhat a Baross utca felé, az ellenkező irányba viszont kizárólag a pótlóbuszok közlekedhetnek.

A Budapesti Közlekedési Központ mind a közösségi közlekedést, mind az egyéni közlekedést használóktól kéri, hogy az következő hetekben ne megszokás szerint közlekedjenek a fővárosban, mert számos változásra kell készülni a metrópótlás újabb üteme miatt. Indulás előtt érdemes felkeresni a kozut.bkkinfo.hu oldalt, ahol valós idejű közúti információk olvashatók, emellett javasoljuk az autós útvonaltervező alkalmazások (Google Maps, Waze) használatát.

Forrás: BKK

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még markánsabb karakter, még gazdagabb technológiai tartalom: megújul a Hyundai i30

• Az új Hyundai i30 látványos formai módosításokkal, valamint aktualizált kapcsolódási és biztonsági funkciókkal lép színre • A különböző karosszéria-változatokban és felszereltségi szinteken kínált modell a legváltozatosabb ügyféligények kielégítésére született • Praktikus és kényelmi szolgáltatások széles körét kínálja A Hyundai Motor bemutatja a formai és technológiai módosításokkal aktualizált, megújult i30-as modellcsaládot. A ferdehátú, fastback és […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Minden téren rekord: UNIX-AMTS 2024!

Március 24-én, vasárnap este zárta be kapuit hazánk legnagyobb autós-motoros showja, az UNIX-AMTS 2024. A rendezvény történetének eddigi legnagyobb, rekordméretű kiállításával, rengeteg programmal és újítással tért vissza a Hungexpo falai közé – és persze azon is túlra. Hivatalosan számolva az idei volt a rendezvény 18. felvonása, és joggal jelenthetjük ki, hogy az AMTS valóban a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az ISUZU bemutatja az első elektromos D-MAX pickupot

Az ISUZU Motors Limited bemutatja a vállalat első elektromos járművét (a továbbiakban: BEV), a D-MAX egytonnás pickup teherautót. A modell első nyilvános bemutatására a 45. Bangkok International Motor Show-n kerül sor, amelyet március 27. és április 7. között tartanak Thaiföldön. A D-MAX BEV-t úgy fejlesztették ki, hogy kielégítse a haszon- és személygépjárművekkel szemben támasztott változatos […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom