Leclerc elismerte, hogy ő hibázott

Furcsa megcsúszással és vezető helyről ért véget Charles Leclerc versenye az F1-es Francia Nagydíjon. Mivel a Ferrari mostanában hajlamos a technikai bakikra, most is sokan azt hitték, hogy a gázpedállal akadt gondja Leclerc-nek, csakúgy, mint az Osztrák Nagydíj utolsó köreiben.

Leclerc azonban tisztázta a dolgot a futamot követően: „Még meg kell néznünk, mi történt, de azt gondolom, hogy az én hibám volt. Túl sokat akartam a külső íven, és talán piszkos lett a gumim, és emiatt csúszhattam meg. Az én hibám, és ha továbbra is elkövetek hasonlókat, megérdemlem, hogy ne nyerjem meg a bajnoki címet.”

„Nagyon magas a színvonal idén, és én is magas szinten versenyzek, de ha hibázok, mindez mit sem ér.” A Ferrari 2022-ben egy nyerő autót épített, amivel valóban fel lehet venni a versenyt a Red Bullokkal és Max Verstappennel. A tabella azonban nem ezt mutatja, hiszen a technikai hibák mellett Leclerc még két futamot is kiemelt, ahol sokkal több pontot szerezhetett volna.

A main kívül Imolában hibázott még: „Túl sok pontot veszítettem. 7-et Imolában, itt 25-öt, mert talán nekünk volt a legerősebb autónk ma is. Így, ha 32 ponttal veszítjük el a bajnokságot a szezon végén, tudni fogom az okát. Ez pedig elfogadhatatlan.”

Az év elején még az Ausztrál Nagydíj után 46 pontos előnnyel várhatta a következő futamot, most azonban 63 egységet kell ledolgoznia Max Verstappennel szemben, ami már több, mint két futamnyi előnyt jelent. A Hungaroringen meglátjuk, izgalmasabb lesz-e a világbajnokság.

Fotó: Scuderia Ferrari Fans

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom