Leclerc elismerte, hogy ő hibázott

Furcsa megcsúszással és vezető helyről ért véget Charles Leclerc versenye az F1-es Francia Nagydíjon. Mivel a Ferrari mostanában hajlamos a technikai bakikra, most is sokan azt hitték, hogy a gázpedállal akadt gondja Leclerc-nek, csakúgy, mint az Osztrák Nagydíj utolsó köreiben.

Leclerc azonban tisztázta a dolgot a futamot követően: „Még meg kell néznünk, mi történt, de azt gondolom, hogy az én hibám volt. Túl sokat akartam a külső íven, és talán piszkos lett a gumim, és emiatt csúszhattam meg. Az én hibám, és ha továbbra is elkövetek hasonlókat, megérdemlem, hogy ne nyerjem meg a bajnoki címet.”

„Nagyon magas a színvonal idén, és én is magas szinten versenyzek, de ha hibázok, mindez mit sem ér.” A Ferrari 2022-ben egy nyerő autót épített, amivel valóban fel lehet venni a versenyt a Red Bullokkal és Max Verstappennel. A tabella azonban nem ezt mutatja, hiszen a technikai hibák mellett Leclerc még két futamot is kiemelt, ahol sokkal több pontot szerezhetett volna.

A main kívül Imolában hibázott még: „Túl sok pontot veszítettem. 7-et Imolában, itt 25-öt, mert talán nekünk volt a legerősebb autónk ma is. Így, ha 32 ponttal veszítjük el a bajnokságot a szezon végén, tudni fogom az okát. Ez pedig elfogadhatatlan.”

Az év elején még az Ausztrál Nagydíj után 46 pontos előnnyel várhatta a következő futamot, most azonban 63 egységet kell ledolgoznia Max Verstappennel szemben, ami már több, mint két futamnyi előnyt jelent. A Hungaroringen meglátjuk, izgalmasabb lesz-e a világbajnokság.

Fotó: Scuderia Ferrari Fans

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

Az elődök útján – Honda C-RV e:PHEV Advance Tech teszt

A Civic mellett a CR-V a Honda azon típusa, amelyik igazán beivódott az európai köztudatba. „Természetesen” a CR-V-nek is az USA és Kanada a legfőbb piaca, ott igazi anyataxi szerepet tölt be, de nem véletlenül árulják a japánok Európában is immár az hatodik generációt. Hozta a japános megbízhatóságot, összerakottságot, a Honda közepes SUV-ja, mindig is […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Világpremier Cannes-ban: a Naomi Campbell ihlette BMW XM Mystique Allure

+++ A BMW és a brit szupermodell közötti kreatív együttműködés legújabb gyümölcse egy különleges egyediség +++ A kimagasló teljesítmény és a haute couture találkozása +++ Világpremier a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon +++ A BMW sorozatban harmadik alkalommal áll hivatalos autóipari partnerként a világ egyik legnívósabb filmfesztiválja mellett +++ Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Tim Gábor szerencsés kategória győzelemet szerzett a Red Bull Ringen

Balaton Park Circuiten mutatkozott be Tim Gábor az ESET GT Sprint bajnokságban, ahol két kategória második helyet szerzett és a 20 fős GT mezőny 9. és 10. helyét szerezte meg. A második fordulóra a Red Bull Ringen került sor, nagyobb mezőnnyel. Egy kategória győzelemmel és egy harmadik hellyel a bajnokság élére állt a magyar pilóta. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom