Leclerc elismerte, hogy ő hibázott

Furcsa megcsúszással és vezető helyről ért véget Charles Leclerc versenye az F1-es Francia Nagydíjon. Mivel a Ferrari mostanában hajlamos a technikai bakikra, most is sokan azt hitték, hogy a gázpedállal akadt gondja Leclerc-nek, csakúgy, mint az Osztrák Nagydíj utolsó köreiben.

Leclerc azonban tisztázta a dolgot a futamot követően: „Még meg kell néznünk, mi történt, de azt gondolom, hogy az én hibám volt. Túl sokat akartam a külső íven, és talán piszkos lett a gumim, és emiatt csúszhattam meg. Az én hibám, és ha továbbra is elkövetek hasonlókat, megérdemlem, hogy ne nyerjem meg a bajnoki címet.”

„Nagyon magas a színvonal idén, és én is magas szinten versenyzek, de ha hibázok, mindez mit sem ér.” A Ferrari 2022-ben egy nyerő autót épített, amivel valóban fel lehet venni a versenyt a Red Bullokkal és Max Verstappennel. A tabella azonban nem ezt mutatja, hiszen a technikai hibák mellett Leclerc még két futamot is kiemelt, ahol sokkal több pontot szerezhetett volna.

A main kívül Imolában hibázott még: „Túl sok pontot veszítettem. 7-et Imolában, itt 25-öt, mert talán nekünk volt a legerősebb autónk ma is. Így, ha 32 ponttal veszítjük el a bajnokságot a szezon végén, tudni fogom az okát. Ez pedig elfogadhatatlan.”

Az év elején még az Ausztrál Nagydíj után 46 pontos előnnyel várhatta a következő futamot, most azonban 63 egységet kell ledolgoznia Max Verstappennel szemben, ami már több, mint két futamnyi előnyt jelent. A Hungaroringen meglátjuk, izgalmasabb lesz-e a világbajnokság.

Fotó: Scuderia Ferrari Fans

Kapcsolódó cikkek

BMW-i5-teszt-Eszaki-sarkkortol-az-Alpokig-motoresverda-7.jpg
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új BMW i5 lenyűgözően szerepelt az Északi sarkkörtől az Alpokig vezető téli teszteken

A fejlesztőmérnökök egy éven keresztül finomhangolták hóban és jégen a hajtáslánc- és futómű-technológiai rendszereket. A BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációja lebilincselő kiforrottságról tett tanúbizonyságot. A tisztán elektromos meghajtású BMW 5-ös limuzin tapadását, dinamikáját és menetstabilitását egyedülálló nyomatékvezérlő technológia optimalizálja. A tisztán elektromos meghajtású BMW 5-ös limuzin páratlanul átfogó megbízhatósági teszteket teljesített a hamarosan esedékes világpremierje […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Íme a Renault Espace legújabb generációja

Megérkezett a Renault Espace hatodik generációja, mely most már messze nem a családi egyterű kategóriát képviseli, hanem bizony ízig-vérig SUV modell lett. Az Austral formai megoldásai és technikai alapjai köszönnek vissza az újdonságon. Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, a Renault nem engedi el az Espace modell kezét a jövőben sem. Persze, sok minden változott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Kifinomult formájával és csúcstechnológiájával a Kia EV9 újradefiniálja az SUV-élményt

A Kia az úttörő, tisztán elektromos hajtású EV9-cel újradefiniálja az SUV-élményt, több teret és komfortot kínálva valamennyi utasnak – Fenntartható és természetes alapú anyagaival az EV9 tovább viszi a Kiát a karbonmentesség felé vezető úton – Az EV9 GT-Line kivitele bizonyos körülmények között hármas szintű önvezetésre is képes, a Highway Driving Pilot (HDP) révén – […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom