Leclerc leuralta a pénteket Monacóban

Hazai közönség előtt remekül nyitott a Ferrari pilótája. Beígért esőnek nyoma sem volt, ellenben sütött a nap. Az első próbálkozásokat a csütörtökről péntekre tett szabadedzéseken kemény abroncsokon nyitották a versenyzők. Tíz perc elteltével viszont már közepes Pirellikken ugrott az élre a két Ferrari. A vörösök idilljét Norris zavarta meg, aki befészkelte közéjük magát, majd jött Verstappen a Red Bull-la, aki rögtön az élre ugrott.

A top 5-ben olvashattuk ekkor mindkét McLaren nevét. A sárga zászlók sem maradtak el az első gyakorláson, először Leclerc mérte el az egyik kanyar féktávját, majd Schumacher autója adta meg magát a bokszutca bejáratánál. Az edzés utolsó harmadára fordulva váltottak lágy gumikra, a wokingi alakulat ennek köszönhetően az élre ugrott, de javítani tudott Albon, Vettel és Gasly is.

A végére azonban jött a válasz a nagyoktól, Leclerc közel négy százados előnyben húzta be az edzést Perez előtt, aki Sainzot előzte meg a második helyért, Verstappen csak az negyediknek zárt. A Mercedes nem remekelt, egy nyolcadik és egy tizedik hely jutott nekik. Utóbbin Hamilton végzett, aki megint a delfinezésre panaszkodott, ami szabad szemmel is jól láthatóan visszatért a Mercedesnél. Bottas technikai gondok miatt kénytelen volt a bokszban elütni az idejét.

A második gyakorlás hasonló időjárási körülmények mellett került megtartásra, de itt már a piros zászló is hamar előkerült. Ricciardo kötött ki a Tecpro-falban az Uszodánál. Az autó csúnyán sérült, az ausztrál szerencsére nem. Az edzésen a Ferrrari diktálta a tempót, az energiaitalosok egyelőre nem tudták tartani velük a lépést.

Négy tizedes különbség alakult ki köztük, és ahogy az elsőn, úgy a második tréningen is Perez volt a jobb. A versenyzők bátrabbak is voltak, a határaikon autóztak, sokan közel kerültek a szalagkorláthoz. Egy Monacóhoz hasonló utcai pályán feltartások sem ritkák, Tsunoda és Magnussen esetét a versenyfelügyelők vizsgálni fogják.

A gyakorlás végén a hosszabb etapokra való gyakorláson volt a hangsúly, így már az élen nem történt változás. A Ferrari és a Red Bull kettőse után Norris lett az ötödik, Russell ezúttal két helyet javítva a hatodik lett, míg Gasly nevét eggyel mögötte olvashattuk. A top 10-be befért Alonso, Vettel és Tsunoda. Hamilton csak a 12-ik pozícióban zárt. Folytatás holnap 13 órakor a harmadik szabadedzéssel.

Fotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Race Verdák

Világpremier Párizsban: Julie Mehretu guruló műalkotása, a Le Mans-i 24-óráson is rajthoz álló BMW M Hybrid V8 versenyautó

+++ A BMW Art Cars kollekció huszadik guruló műalkotása a párizsi Pompidou központban ünnepelte világpremierjét +++ A New York-i művész, Julie Mehretu „performatív festményként” keltette életre a BMW M Hybrid V8 versenyautót +++ Le Mans-ban a BMW M WRT csapat a dél-afrikai Sheldon van der Linde, a holland Robin Frijns és a német René Rast […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

A V4Grid nemzetközi konzorcium projektje támogatást nyert az Európai Interreg Central Europe programban

Az innovatív nemzetközi V4Grid projekt közel 2,4 millió eurós támogatást kapott az Interreg Central Europe programban. Ezt az ambiciózus kezdeményezést egy 11 partnerből álló konzorcium viszi véghez, amely különböző iparági szereplőket tömörít magába, úgy mint: energetika, autóipar, töltőberendezés gyártó, jog, szoftver fejlesztő, mesterséges intelligencia fejlesztő, akadémiai illetve K+F területek képviselői Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom