Leclerc leuralta a pénteket Monacóban

Hazai közönség előtt remekül nyitott a Ferrari pilótája. Beígért esőnek nyoma sem volt, ellenben sütött a nap. Az első próbálkozásokat a csütörtökről péntekre tett szabadedzéseken kemény abroncsokon nyitották a versenyzők. Tíz perc elteltével viszont már közepes Pirellikken ugrott az élre a két Ferrari. A vörösök idilljét Norris zavarta meg, aki befészkelte közéjük magát, majd jött Verstappen a Red Bull-la, aki rögtön az élre ugrott.

A top 5-ben olvashattuk ekkor mindkét McLaren nevét. A sárga zászlók sem maradtak el az első gyakorláson, először Leclerc mérte el az egyik kanyar féktávját, majd Schumacher autója adta meg magát a bokszutca bejáratánál. Az edzés utolsó harmadára fordulva váltottak lágy gumikra, a wokingi alakulat ennek köszönhetően az élre ugrott, de javítani tudott Albon, Vettel és Gasly is.

A végére azonban jött a válasz a nagyoktól, Leclerc közel négy százados előnyben húzta be az edzést Perez előtt, aki Sainzot előzte meg a második helyért, Verstappen csak az negyediknek zárt. A Mercedes nem remekelt, egy nyolcadik és egy tizedik hely jutott nekik. Utóbbin Hamilton végzett, aki megint a delfinezésre panaszkodott, ami szabad szemmel is jól láthatóan visszatért a Mercedesnél. Bottas technikai gondok miatt kénytelen volt a bokszban elütni az idejét.

A második gyakorlás hasonló időjárási körülmények mellett került megtartásra, de itt már a piros zászló is hamar előkerült. Ricciardo kötött ki a Tecpro-falban az Uszodánál. Az autó csúnyán sérült, az ausztrál szerencsére nem. Az edzésen a Ferrrari diktálta a tempót, az energiaitalosok egyelőre nem tudták tartani velük a lépést.

Négy tizedes különbség alakult ki köztük, és ahogy az elsőn, úgy a második tréningen is Perez volt a jobb. A versenyzők bátrabbak is voltak, a határaikon autóztak, sokan közel kerültek a szalagkorláthoz. Egy Monacóhoz hasonló utcai pályán feltartások sem ritkák, Tsunoda és Magnussen esetét a versenyfelügyelők vizsgálni fogják.

A gyakorlás végén a hosszabb etapokra való gyakorláson volt a hangsúly, így már az élen nem történt változás. A Ferrari és a Red Bull kettőse után Norris lett az ötödik, Russell ezúttal két helyet javítva a hatodik lett, míg Gasly nevét eggyel mögötte olvashattuk. A top 10-be befért Alonso, Vettel és Tsunoda. Hamilton csak a 12-ik pozícióban zárt. Folytatás holnap 13 órakor a harmadik szabadedzéssel.

Fotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Új DS 7: a kifinomultság útján

A DS Automobiles legelső, teljes egészében saját fejlesztése, a DS 7 CROSSBACK 2017-ben debütált, új, avantgárd életérzést sugározva. A DS 7 CROSSBACK egyedülálló belső dizájnjának, kivételes kifinomultságának és technológiai megoldásainak köszönhető népszerűsége megnyitotta az utat azon fejlesztések számára, amelyek a most bemutatott Új DS 7-ben öltöttek formát. Az Új DS 7 külső megjelenése mind a […]

Olvass tovább

Nyilvánosságra hozta vadonatúj CIVIC e:HEV árait a Honda

A típus alapára 11 649 000 Ft, a Honda Financial Service kínálta hitelszerződésnél pedig 75 977 Ft-oshavi törlesztőrészlettel számolhatnak a vásárlók a belépőmodell esetén A márkakereskedések hamarosan megkezdik a rendelések felvételét a vadonatúj Honda Civicre A hatékony és kifinomult e:HEV hibrid hajtáslánc az alapfelszereltség része A vadonatúj Civicet letisztult, sportos megjelenés, nagy használati érték és magával ragadó menetdinamika […]

Olvass tovább

Mecsek Rallye: Turán Frigyes és Farnadi Ágnes az ORB kategória abszolút 4. helyén zárták a kétnapos versenyt.

Turán Frici és Farnadi Ági egyik kedvenc versenyével, a Mecsek Rallye-val folytatódott hétvégén a Magyar Országos Rallye Bajnokság. Friciék értékes tapasztalatokkal gazdagodtak a Pécs környéki versenyen, és egy-egy apró hibát követően a gumitaktikájuk is eredményes volt. Végül az ORB kategória abszolút 4. helyén zárták a kétnapos versenyt. “Összességében jó hétvégét zártunk a Mecsekben, a Pécs […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom