Leclerc leuralta a pénteket Monacóban

Hazai közönség előtt remekül nyitott a Ferrari pilótája. Beígért esőnek nyoma sem volt, ellenben sütött a nap. Az első próbálkozásokat a csütörtökről péntekre tett szabadedzéseken kemény abroncsokon nyitották a versenyzők. Tíz perc elteltével viszont már közepes Pirellikken ugrott az élre a két Ferrari. A vörösök idilljét Norris zavarta meg, aki befészkelte közéjük magát, majd jött Verstappen a Red Bull-la, aki rögtön az élre ugrott.

A top 5-ben olvashattuk ekkor mindkét McLaren nevét. A sárga zászlók sem maradtak el az első gyakorláson, először Leclerc mérte el az egyik kanyar féktávját, majd Schumacher autója adta meg magát a bokszutca bejáratánál. Az edzés utolsó harmadára fordulva váltottak lágy gumikra, a wokingi alakulat ennek köszönhetően az élre ugrott, de javítani tudott Albon, Vettel és Gasly is.

A végére azonban jött a válasz a nagyoktól, Leclerc közel négy százados előnyben húzta be az edzést Perez előtt, aki Sainzot előzte meg a második helyért, Verstappen csak az negyediknek zárt. A Mercedes nem remekelt, egy nyolcadik és egy tizedik hely jutott nekik. Utóbbin Hamilton végzett, aki megint a delfinezésre panaszkodott, ami szabad szemmel is jól láthatóan visszatért a Mercedesnél. Bottas technikai gondok miatt kénytelen volt a bokszban elütni az idejét.

A második gyakorlás hasonló időjárási körülmények mellett került megtartásra, de itt már a piros zászló is hamar előkerült. Ricciardo kötött ki a Tecpro-falban az Uszodánál. Az autó csúnyán sérült, az ausztrál szerencsére nem. Az edzésen a Ferrrari diktálta a tempót, az energiaitalosok egyelőre nem tudták tartani velük a lépést.

Négy tizedes különbség alakult ki köztük, és ahogy az elsőn, úgy a második tréningen is Perez volt a jobb. A versenyzők bátrabbak is voltak, a határaikon autóztak, sokan közel kerültek a szalagkorláthoz. Egy Monacóhoz hasonló utcai pályán feltartások sem ritkák, Tsunoda és Magnussen esetét a versenyfelügyelők vizsgálni fogják.

A gyakorlás végén a hosszabb etapokra való gyakorláson volt a hangsúly, így már az élen nem történt változás. A Ferrari és a Red Bull kettőse után Norris lett az ötödik, Russell ezúttal két helyet javítva a hatodik lett, míg Gasly nevét eggyel mögötte olvashattuk. A top 10-be befért Alonso, Vettel és Tsunoda. Hamilton csak a 12-ik pozícióban zárt. Folytatás holnap 13 órakor a harmadik szabadedzéssel.

Fotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

A szépfiú – Peugeot 308 SW GT-Pack Plug-in Hybrid teszt

2021-ben mutatkozott be a Peugeot alsó-középkategóriás típusának, a 308-asnak a harmadik generációja. Így már 15 éve nem tartja magát a hagyományokhoz az oroszlános márka, nem kapnak eggyel nagyobb számot az újabb kompakt autói. A P5 modellkóddal jelölt, EMP2-es padlólemezre épült (lásd még: Opel Astra L, DS4) 308 ötajtós és kombi formában is elérhető, rendelhetjük benzines […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Utcán Verdák

Lenyűgöző térkínálat és teljesítmény, prémium technológia: ez elektromos hajtású E-Tourneo Custom modell

A Ford Pro ma bemutatta az új generációs Tourneo-sorozat csúcsváltozatát: a vadonatúj E-Tourneo Custom modellt, amit fejlett elektromos hajtáslánccal szereltek fel. Az E-Tourneo Custom magasra teszi a lécet vetélytársai számára, hiszen maximális sokoldalúságra és kényelemre tervezett új padlólemezéhez kimagasló hatékonyságú akkumulátoros elektromos hajtáslánc társul, ami a tervek szerint akár 370 kilométeres hatótávolságot biztosít. 2024-ig a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Mazda MX-5 2023 – több lehetőség, nagyobb vonzerő

Új külső, belső és vászontető színek Új felszereltségi szintek, két új Special Edition modell Megérkezett az új, 2023-as Mazda MX-5, új karosszéria-, vászontető- és belső színválasztékkal, új felszereltségi szintekkel, melyek gazdag felszereltséget kínálnak még a belépő szintű modellek esetében is. Egy új külső szín, a Zircon Sand váltja a Polymetal Grey-t, az egy könnyű mozdulattal […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom