Magyar pole pozícióval kezdődött az idény a Balaton Park Circuiten

Pénteken elindult a hivatalos program a 2024-es Laptiming Kupán, amelynek hazánk legmodernebb versenypályája, a Balatonfőkajáron található Balaton Park Circuit ad otthont. Az időmérőkön magyar siker is született, így a szurkolóknak még jobban megéri kilátogatni a helyszínre.

Több túrautós és formaautós sorozat résztvevői számára is Balatonfőkajáron kezdődik a 2024-es szezon,ahol a hivatalos program péntek délelőtt teszteléssel indult, ami az utolsó lehetőség volt a pilótáknak a beállítások finomítására. Délután következtek az időmérő edzések, és már az első mért köröket követően érezhető volt az izgalom,amit egy új szezon kezdete jelent. Végül a Clio Cup mezőnyében Tomas Pekar futotta a leggyorsabb kört, így a szombati futamon ő indulhat majd az élről. A sorozat egyetlen magyar résztvevője Palotás Péter, aki a 21. pozíciót szerezte meg.

A Swift Cup Europe húszfős mezőnyében több hazai versenyzőt is láthatnak majd azok, akik szombaton vagy vasárnap a helyszínen szeretnének szurkolni. Sőt, mivel Csermely Móric nyerte az időmérőt, így elképzelhető, hogy a szombat reggeli első futam magyar sikert hoz. „A pályát nagyon jónak érzem, tavalyhoz képest gyorsultam rajta legalább három tizedet, és az autóm is tökéletes volt. A gumizódás miatt sokkal jobb a vezethetőség és bátrabban lehet használni a vonalvezetést. Próbálom nem elbízni magam, egy jó rajt kell,aztán meglátjuk, hogy mi lesz” – nyilatkozta az élről induló Csermely, aki tavaly a bajnokság 4. helyén végzett.

Az októberi #FirstLapCup résztvevői közül több pilóta is visszatért a Balaton Park Circuitre. Így tett az F4-es közép-európai sorozat bajnoki címét az utolsó futamon megszerző Ethan Ischer is. Ő az idei szezont már az olasz F4-es kategóriában tölti, de vendégpilótaként visszatért korábbi sikerei a helyszínére. És ott folytatta,ahol ősszel abbahagyta, ő szerezte meg az első rajtkockát. Érdekesség, hogy mellőle Oscar Wurz indul, akinek a neve nem véletlenül lehet ismerős az autósportot kedvelők számára, hiszen az édesapja Alexander Wurz korábbiForma-1-es pilóta. „Jó visszatérni Magyarországra, mert itt kezdtem elgokartozni is. Először megyek ezen a pályán, ami nagyon tetszik. Biztató, hogy az összes szektorban én voltam a leggyorsabb, de sajnos a tökéletes kört nem sikerült összerakni” – nyilatkozta a második helyet megszerző Wurz.

A GT kategóriák kvalifikációját Martin Kaczmarski nyerte, aki az egyórás Endurance versenyt is az élről kezdheti majd, legjobb magyarként Tim Gábor tizenharmadikként zárt.

Szombaton délelőtt lesz a TCR Europe időmérője és futama is, ahol Bucsi Attila akár a győzelemért is harcolhat. A nap egyik első eseménye a Swift Cup lesz, ahol Csermely Móric révén magyar pilóta indulhat az élről. Azok, akik szeretnének élőben szurkolni,a fenti linken online a Balaton Park Circuit bejáratánál személyesen is megvehetik belépőjüket.

Fotók: Murányi Gábor

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

A V4Grid nemzetközi konzorcium projektje támogatást nyert az Európai Interreg Central Europe programban

Az innovatív nemzetközi V4Grid projekt közel 2,4 millió eurós támogatást kapott az Interreg Central Europe programban. Ezt az ambiciózus kezdeményezést egy 11 partnerből álló konzorcium viszi véghez, amely különböző iparági szereplőket tömörít magába, úgy mint: energetika, autóipar, töltőberendezés gyártó, jog, szoftver fejlesztő, mesterséges intelligencia fejlesztő, akadémiai illetve K+F területek képviselői Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe. A BMW Group leányvállalatként […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom