Marc Marqueznek három terve van a jövőre nézve

Hogy mi az a három terv, azt csak sejthetjük, de kettőt biztosra vehetünk a háromból. Az egyik nyilvánvalóan folytatás a Hondával, a másiktól viszont az előző hétvégén volt hangos a paddock. A speedweek ugyanis azt állította, hogy Marquez elhagyja a Hondát, és megy testvére mellé csapattársnak a Gresini Ducatihoz. A harmadik esetleges máshová távozás (KTM) vagy évkihagyás lehetne.

A misanói hétvége után volt egy kollektív teszt hétfőn. A tervek szerint Marc Marquez és Joan Mir is kipróbálhatta a 2024-es Honda vázát, és a japánok csak remélhették, hogy Marqueznek tetszik majd a jövő évi motor, és ez meggyőzheti őt a maradásról. Vannak kételyek ezzel kapcsolatban, mivel Marquez a következőket mondta a teszt után:

Más vezetési stílust igényel, de végül is ugyanazok a problémák, így tovább kell dolgoznunk. Természetesen többet vár az ember. Ha ez az alap, akkor elég messze vagyunk. Sok mindenen kell változtatnunk.”

„Az igaz, hogy vannak új mérnökeink. Most kezdtek dolgozni ezen a motoron, és most fogják igazán elkezdeni az igazi munkát. Még nem régóta vannak ebben a projektben. Jött egy mérnök az aero részlegre, és ő több időt dolgozott a Formula-1-ben. Ki is próbáltuk az aero csomagot.”

És a rész, amivel kezdtük a cikkünket így hangzott Marqueztől: „A, B és C tervem van, korábban még kettőről volt szó, de jelenleg három van. Teljesen világos az összes, és számomra az is kezd világos lenni, melyikkel mi fog történni. De nincs sok idő. India és Japán körül fogok dönteni.”

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports SHOWA EERA™ DCT teszt – A szavannák királynője

1988-ban kezdődött az Africa Twin-ek színes, állandó újításokkal tarkított története. A közútra szánt modellek alapjául egy többszörös Párizs-Dakar győztes motor, az NXR750 szolgált. A recept pedig bevált, hiszen évtizedek elteltével is éppoly népszerű a felhasználók körében. Az elmúlt 35 év alatt rengeteg cikk, valamint teszt készült a szavannák koronázatlan királynőjéről. Az én írásom különlegessége abban […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom