Marquez még nem tudja, mikor térhet vissza

Marc Marquez 2022-es éve sem maradt el kézműtét nélkül. A Repsol Honda versenyzője a Katalán Nagydíjon már nem vett részt, mert negyedszer is műtötték a 2020 óta sérült kezét. Jelenleg a beavatkozás utáni időszakban a rehabilitációs fázisban jár, és sokak szerint idén már nem láthatjuk versenyezni a spanyolt.

Idén a 12 futamból csupán 6 versenyhétvégén tudott részt venni, de még így is ő vezeti a hondás versenyzők közötti a bajnoki pontversenyt, ami rendkívül szomorú a másik három versenyzőre nézve.

Marquez bár a versenypályára még csak látogatóként térhet vissza, elmondása szerint ott lesz Ausztriában, és próbálja a színfalak mögül segíteni a gyártót: „A Honda kritikus pillanatban van. Sokat beszélek a csapattal és próbálom megérteni a 2022-es motort, és azt, ami most történik. Ezért fogok Ausztriába utazni, beszélek mindenkivel és találkozok majd a HRC szerelőivel, hogy a jövőn dolgozhassunk.”

„Mindannyian együtt dolgozunk, nyerünk, veszítünk és együtt is fogunk visszatérni. Sokat beszéltünk Stefannal és Santival is, akikkel együtt dolgozunk és teszteljük az alkatrészeket és beállításokat. Mindketten tudják, milyen a vezetési stílusom.”

„A mugellói verseny alatt azt mondtam, hogy otthon leszek, de tartsuk a kapcsolatot. Az előző operációval sokszor voltam elérhetetlen, de szeretném ezt elkerülni, hogy amikor visszatérek, már mindennel tisztában lehessek.”

A hatszoros királykategória-győztes állapotáról is mesélt: „Lépésről lépésre jobban érzem magam, és a csontom is javul, amik a lehető legjobb hírek mindenki számára. Most még a rehabilitációs időszakban vagyok, és nagyon keményen dolgozok a kardió edzésekkel is, hogy készen állhassak.”

„Augusztus végén még lesz egy másik orvosi vizsgálat, és onnantól egy újabb lépést érhetek el a rehabilitáció során. Ez azt jelenti, hogy újra elkezdhetek izmot építeni. Néhány nap már úgy érzem, mintha jobb lenne, de még az út elején tartok.”

„Optimista vagyok, de nem szeretnék időpontot mondani a vizsgálat előtt. Ez nem a legjobb idő a dolgok sürgetésére. Sokat vártam arra, hogy végre így kezdjem magam érezni.”

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Harley-Davidson® bemutatja az új 2024-es Icons és Enthusiast motorkerékpár-kollekcióját

A Harley-Davidson®-nál ma debütál a limitált kiadású Harley-Davidson Icons motorkerékpár kollekció és mellette a limitált szériás Enthusiast kollekció legújabb tagjait is megismerheti a nagyérdemű. Ezek a motorokat az egyedi gyári festés, illetve a részleteiben is kidolgozott grafikák és azok fényezési technológiája teszi igazán vonzóvá. Mindkét kollekció darabjait március 2-9. között a Daytona Bike Week ideje […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

Bemutatkozik az új Honda CB 1000 Hornet

A 2023-ban bevezetett CB750 visszahozta a legendás Hornet (magyarul lódarázs) nevet az európai köztudatba. A streetfighteres stílus, a lehengerlő erő és a tűpontos kezelhetőség elképesztően népszerűvé tette. Az idei évi eladások alapján, augusztusig bezárólag, kijelenthetjük, hogy Európa legkedveltebb naked motorját tisztelhetjük benne. A 2024-es modellév ugyancsak érdekesnek ígérkezik jön a szemet gyönyörködtető CB500 Hornet és […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Változó név, változó csapat, változatlan célok – ez a H-Moto UNI Győr Team 2024-ben

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak az H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült csapattal vág neki az idei szezonnak. A csapathoz olyan, már nemzetközi színtéren is bizonyított fiatal motorversenyzők csatlakoznak, mint a Northen Talent Cup sorozatban 2020-ban bajnoki címet szerző Görbe Soma, illetve ugyanebben a sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin, akik Kovács Bálinttal, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom