Marquez még nem tudja, mikor térhet vissza

Marc Marquez 2022-es éve sem maradt el kézműtét nélkül. A Repsol Honda versenyzője a Katalán Nagydíjon már nem vett részt, mert negyedszer is műtötték a 2020 óta sérült kezét. Jelenleg a beavatkozás utáni időszakban a rehabilitációs fázisban jár, és sokak szerint idén már nem láthatjuk versenyezni a spanyolt.

Idén a 12 futamból csupán 6 versenyhétvégén tudott részt venni, de még így is ő vezeti a hondás versenyzők közötti a bajnoki pontversenyt, ami rendkívül szomorú a másik három versenyzőre nézve.

Marquez bár a versenypályára még csak látogatóként térhet vissza, elmondása szerint ott lesz Ausztriában, és próbálja a színfalak mögül segíteni a gyártót: „A Honda kritikus pillanatban van. Sokat beszélek a csapattal és próbálom megérteni a 2022-es motort, és azt, ami most történik. Ezért fogok Ausztriába utazni, beszélek mindenkivel és találkozok majd a HRC szerelőivel, hogy a jövőn dolgozhassunk.”

„Mindannyian együtt dolgozunk, nyerünk, veszítünk és együtt is fogunk visszatérni. Sokat beszéltünk Stefannal és Santival is, akikkel együtt dolgozunk és teszteljük az alkatrészeket és beállításokat. Mindketten tudják, milyen a vezetési stílusom.”

„A mugellói verseny alatt azt mondtam, hogy otthon leszek, de tartsuk a kapcsolatot. Az előző operációval sokszor voltam elérhetetlen, de szeretném ezt elkerülni, hogy amikor visszatérek, már mindennel tisztában lehessek.”

A hatszoros királykategória-győztes állapotáról is mesélt: „Lépésről lépésre jobban érzem magam, és a csontom is javul, amik a lehető legjobb hírek mindenki számára. Most még a rehabilitációs időszakban vagyok, és nagyon keményen dolgozok a kardió edzésekkel is, hogy készen állhassak.”

„Augusztus végén még lesz egy másik orvosi vizsgálat, és onnantól egy újabb lépést érhetek el a rehabilitáció során. Ez azt jelenti, hogy újra elkezdhetek izmot építeni. Néhány nap már úgy érzem, mintha jobb lenne, de még az út elején tartok.”

„Optimista vagyok, de nem szeretnék időpontot mondani a vizsgálat előtt. Ez nem a legjobb idő a dolgok sürgetésére. Sokat vártam arra, hogy végre így kezdjem magam érezni.”

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Marc Marqueznek három terve van a jövőre nézve

Hogy mi az a három terv, azt csak sejthetjük, de kettőt biztosra vehetünk a háromból. Az egyik nyilvánvalóan folytatás a Hondával, a másiktól viszont az előző hétvégén volt hangos a paddock. A speedweek ugyanis azt állította, hogy Marquez elhagyja a Hondát, és megy testvére mellé csapattársnak a Gresini Ducatihoz. A harmadik esetleges máshová távozás (KTM) […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom