Marquez még nem tudja, mikor térhet vissza

Marc Marquez 2022-es éve sem maradt el kézműtét nélkül. A Repsol Honda versenyzője a Katalán Nagydíjon már nem vett részt, mert negyedszer is műtötték a 2020 óta sérült kezét. Jelenleg a beavatkozás utáni időszakban a rehabilitációs fázisban jár, és sokak szerint idén már nem láthatjuk versenyezni a spanyolt.

Idén a 12 futamból csupán 6 versenyhétvégén tudott részt venni, de még így is ő vezeti a hondás versenyzők közötti a bajnoki pontversenyt, ami rendkívül szomorú a másik három versenyzőre nézve.

Marquez bár a versenypályára még csak látogatóként térhet vissza, elmondása szerint ott lesz Ausztriában, és próbálja a színfalak mögül segíteni a gyártót: „A Honda kritikus pillanatban van. Sokat beszélek a csapattal és próbálom megérteni a 2022-es motort, és azt, ami most történik. Ezért fogok Ausztriába utazni, beszélek mindenkivel és találkozok majd a HRC szerelőivel, hogy a jövőn dolgozhassunk.”

„Mindannyian együtt dolgozunk, nyerünk, veszítünk és együtt is fogunk visszatérni. Sokat beszéltünk Stefannal és Santival is, akikkel együtt dolgozunk és teszteljük az alkatrészeket és beállításokat. Mindketten tudják, milyen a vezetési stílusom.”

„A mugellói verseny alatt azt mondtam, hogy otthon leszek, de tartsuk a kapcsolatot. Az előző operációval sokszor voltam elérhetetlen, de szeretném ezt elkerülni, hogy amikor visszatérek, már mindennel tisztában lehessek.”

A hatszoros királykategória-győztes állapotáról is mesélt: „Lépésről lépésre jobban érzem magam, és a csontom is javul, amik a lehető legjobb hírek mindenki számára. Most még a rehabilitációs időszakban vagyok, és nagyon keményen dolgozok a kardió edzésekkel is, hogy készen állhassak.”

„Augusztus végén még lesz egy másik orvosi vizsgálat, és onnantól egy újabb lépést érhetek el a rehabilitáció során. Ez azt jelenti, hogy újra elkezdhetek izmot építeni. Néhány nap már úgy érzem, mintha jobb lenne, de még az út elején tartok.”

„Optimista vagyok, de nem szeretnék időpontot mondani a vizsgálat előtt. Ez nem a legjobb idő a dolgok sürgetésére. Sokat vártam arra, hogy végre így kezdjem magam érezni.”

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Kovács Bálint a Maco Racing Team pilótájaként áll rajthoz az idei EWC-n

A H-Moto Team pilótája pályafutása egyik legaktívabb szezonja előtt áll 2023-ban: a német IDM-ben a BMW gyári pilótájaként áll majd rajthoz a Superbike-ban, míg az endurance-világbajnokság futamain a szlovák Maco Racing Team pilótájaként a királykategóriában. A 21 éves gyorsasági motoros nem titkolt célja a csapattal együtt, hogy idén odaérjen a dobogóra. ovács Bálint pár hete […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Espargaro még két évet ad magának

Nem lesz egyszerű dolga a MotoGP versenyzőinek 2023-ban, ugyanis az eddiginél több hétvége mellett bevezették a sprintfutamokat is, ami gyakorlatilag plusz egy fél verseny lesz minden fordulóban. Eddig is megterhelő volt a szezon a versenyzőknek, a fentiek miatt viszont már hatványozottan igaz lesz, hogy brutálisan fittnek kell lenniük minden egyes alkalommal. Aleix Espargaro tavaly harcban […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A 2023-as motorok bemutatásával nyitja meg a 120. jubileumi évét a Harley-Davidson

Az egész évben ünnepelt legendás 120 éves Harley Davidson, idén a 2023-as modellek bemutatásával kezdi meg a jubileumi évet. A CVO™ Road Glide® Limited Anniversary modellel nyitja a sort, valamint további hat limitált kiadású exkluzív típussal, melyek mind a 120. jubileumi színnel, fényezéssel és kiegészítőkkel érkeznek. A világ legikonikusabb motorkerékpár-gyártója leleplezi a megújult Harley-Davidson Breakout® […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom