Marquez még nem tudja, mikor térhet vissza

Marc Marquez 2022-es éve sem maradt el kézműtét nélkül. A Repsol Honda versenyzője a Katalán Nagydíjon már nem vett részt, mert negyedszer is műtötték a 2020 óta sérült kezét. Jelenleg a beavatkozás utáni időszakban a rehabilitációs fázisban jár, és sokak szerint idén már nem láthatjuk versenyezni a spanyolt.

Idén a 12 futamból csupán 6 versenyhétvégén tudott részt venni, de még így is ő vezeti a hondás versenyzők közötti a bajnoki pontversenyt, ami rendkívül szomorú a másik három versenyzőre nézve.

Marquez bár a versenypályára még csak látogatóként térhet vissza, elmondása szerint ott lesz Ausztriában, és próbálja a színfalak mögül segíteni a gyártót: „A Honda kritikus pillanatban van. Sokat beszélek a csapattal és próbálom megérteni a 2022-es motort, és azt, ami most történik. Ezért fogok Ausztriába utazni, beszélek mindenkivel és találkozok majd a HRC szerelőivel, hogy a jövőn dolgozhassunk.”

„Mindannyian együtt dolgozunk, nyerünk, veszítünk és együtt is fogunk visszatérni. Sokat beszéltünk Stefannal és Santival is, akikkel együtt dolgozunk és teszteljük az alkatrészeket és beállításokat. Mindketten tudják, milyen a vezetési stílusom.”

„A mugellói verseny alatt azt mondtam, hogy otthon leszek, de tartsuk a kapcsolatot. Az előző operációval sokszor voltam elérhetetlen, de szeretném ezt elkerülni, hogy amikor visszatérek, már mindennel tisztában lehessek.”

A hatszoros királykategória-győztes állapotáról is mesélt: „Lépésről lépésre jobban érzem magam, és a csontom is javul, amik a lehető legjobb hírek mindenki számára. Most még a rehabilitációs időszakban vagyok, és nagyon keményen dolgozok a kardió edzésekkel is, hogy készen állhassak.”

„Augusztus végén még lesz egy másik orvosi vizsgálat, és onnantól egy újabb lépést érhetek el a rehabilitáció során. Ez azt jelenti, hogy újra elkezdhetek izmot építeni. Néhány nap már úgy érzem, mintha jobb lenne, de még az út elején tartok.”

„Optimista vagyok, de nem szeretnék időpontot mondani a vizsgálat előtt. Ez nem a legjobb idő a dolgok sürgetésére. Sokat vártam arra, hogy végre így kezdjem magam érezni.”

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Miller nyert, Bagnaia hibázott

Rögtön a rajtnál történt egy dráma. Aleix Espargaro ugyanis a felvezető körön a fejét fogta és rázta, kijött a boxba, átült a tartalék motorra, és csak a mezőny után rajtolt el. Valószínűleg technikai hibája volt, és rajt előtt még motort cserélhetett. Marc Marquez nem tudta tartani az első körökben a legjobbak tempóját, a 2. körben […]

Olvass tovább

Fantasztikus ez az eredmény, főleg úgy, hogy a versenyen ültem először ezen a Yamahán

A múlt hétvégén rendezték meg az Endurance világbajnokság újabb 24 órás viadalát, a századik Bol D’ort. Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője ezúttal is fantasztikus teljesítményt nyújtott, és a Maco Racing kölcsönpilótájaként az abszolút hatodik helyén végzett a Superbike kategóriában, azaz a legutóbbi, Spa-Francorchampsban elért 5. helye után ismételten világra szóló sikert aratott. Eddigi EWC-s […]

Olvass tovább

Bastianini nyert Bagnaia előtt, Quartararót Marquez ütötte ki

Francesco Bagnaia, Brad Binder és Jack Miller kapták jól el a rajtot, valamint Marc Marquez, aki a top 6-ig jött előre. Ő is lett a főszereplő, de nem épp pozitív kontextusban. Marc Marquez megcsúszó motorja kiütötte a bajnoki éllovas Fabio Quartararót, majd pár kanyarral később Nakagami is Marquez motorjában esett el, és mindketten kiálltak a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom