Marquez még nem tudja, mikor térhet vissza

Marc Marquez 2022-es éve sem maradt el kézműtét nélkül. A Repsol Honda versenyzője a Katalán Nagydíjon már nem vett részt, mert negyedszer is műtötték a 2020 óta sérült kezét. Jelenleg a beavatkozás utáni időszakban a rehabilitációs fázisban jár, és sokak szerint idén már nem láthatjuk versenyezni a spanyolt.

Idén a 12 futamból csupán 6 versenyhétvégén tudott részt venni, de még így is ő vezeti a hondás versenyzők közötti a bajnoki pontversenyt, ami rendkívül szomorú a másik három versenyzőre nézve.

Marquez bár a versenypályára még csak látogatóként térhet vissza, elmondása szerint ott lesz Ausztriában, és próbálja a színfalak mögül segíteni a gyártót: „A Honda kritikus pillanatban van. Sokat beszélek a csapattal és próbálom megérteni a 2022-es motort, és azt, ami most történik. Ezért fogok Ausztriába utazni, beszélek mindenkivel és találkozok majd a HRC szerelőivel, hogy a jövőn dolgozhassunk.”

„Mindannyian együtt dolgozunk, nyerünk, veszítünk és együtt is fogunk visszatérni. Sokat beszéltünk Stefannal és Santival is, akikkel együtt dolgozunk és teszteljük az alkatrészeket és beállításokat. Mindketten tudják, milyen a vezetési stílusom.”

„A mugellói verseny alatt azt mondtam, hogy otthon leszek, de tartsuk a kapcsolatot. Az előző operációval sokszor voltam elérhetetlen, de szeretném ezt elkerülni, hogy amikor visszatérek, már mindennel tisztában lehessek.”

A hatszoros királykategória-győztes állapotáról is mesélt: „Lépésről lépésre jobban érzem magam, és a csontom is javul, amik a lehető legjobb hírek mindenki számára. Most még a rehabilitációs időszakban vagyok, és nagyon keményen dolgozok a kardió edzésekkel is, hogy készen állhassak.”

„Augusztus végén még lesz egy másik orvosi vizsgálat, és onnantól egy újabb lépést érhetek el a rehabilitáció során. Ez azt jelenti, hogy újra elkezdhetek izmot építeni. Néhány nap már úgy érzem, mintha jobb lenne, de még az út elején tartok.”

„Optimista vagyok, de nem szeretnék időpontot mondani a vizsgálat előtt. Ez nem a legjobb idő a dolgok sürgetésére. Sokat vártam arra, hogy végre így kezdjem magam érezni.”

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Bemutatkozik a Honda EM1 e

Az EM1 e: a Honda első európai elektromos kétkerekűje. Bemutatkozásával új időszak veszi kezdetét a márka történetében, ugyanis – a tervek szerint – 2025-ig további 10, vagy ennél több elektromos motorkerékpár bevezetését tervezi a vállalat az öreg kontinensen. Az újdonság leleplezésével újabb fontos lépést tesz a Honda céljának megvalósítása felé, miszerint 2040-ig teljes motorkerékpár-kínálatát szeretné […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki SV650 – Múltidéző V2

Ebben az évben elsőnek a Suzuki igencsak népszerű, neo-retro, középsúlyú SV-650-ét próbálhattam ki. Ez a frissített modell három színsémában érhető el: Glass Sparkle Black, Solid Iron Grey és Metallic Reflective Blue. Nekem az utóbbi, Metallic Reflective BLue-hoz volt szerencsém és nagyon megtetszett a szolid, de mégis szemet vonzó szín. A roadstert a japán márka ugyan […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki SV650 (2023) teszt – Páratlan páros

Egy kis történelem A Suzuki SV modellek története közel 25 évre nyúlik vissza, ugyanis 1999-ben gurult le a gyártósorról az első példány. Bevált recepten ne változtass – vallja a Suzuki. Egy rövidebb időintervallumot leszámítva – amikor is a Gladius váltotta az SV650-t a 2010-es években – valóban a jól megszokott megnevezéssel, formával találkozhatunk. Ténylegesen csak […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom