Martin nem hallgat a Ducati csapatutasítására

Az előző hétvégén a sok nehéz körülmény ellenére is behúzott mindent Jorge Martin, amit csak lehetett (a pole-t kivéve). Ezzel pedig 62 pontos hátrányát 3-ra csökkentette Francesco Bagnaiával szemben, aki így hasonló helyzetbe került, mint Fabio Quartararo a 2022-es esztendőben.

Martin tehát nagyon elkapta a fonalat, és sokan már forma alapján őt kiáltják ki a bajnoki cím legnagyobb esélyesének, annak ellenére, hogy nem gyári motoron ül. Sokakban felmerül az a kérdés is, vajon hagyja-e avagy bele tud-e szólni a Ducati abba, hogy ne gyári versenyző nyerje az egyéni címet.

„Azzal, hogy a Ducati belém is invesztált, bízom benne, hogy ugyanazokat a feltételeket biztosítják majd nekem a bajnoki címért folytatott küzdelemben, mint neki” – kezdte Martin a legjobbakban reménykedve.

Arra a kérdésre, hogy tavaly volt-e csapatutasítás 2022-ben, a Pramac versenyzője a következő választ adta: „Igen, volt. Azt mondták nekünk, hogy óvatosnak kell lennünk, és hogy ne előzzük meg őt (Bagnaia). A szezon nagyon korai szakaszában ezt tiszteletben is tartottuk, és a végén ez befolyásolta a versenyeket.”

„Idén nem volt ilyen, és ha a Ducati valami hasonlót mondana nekem, nem hallgatnék rájuk. Tavaly, amikor már nem volt más választás, segítettek neki, és még nekünk is figyelnünk kellett” – folytatta azzal, hogy állna ő most egy ilyen utasításhoz.

„Jó lenne, ha más is velünk csatázna, de jelenleg nem látok senkit. Ha én nem vagyok ott, hogy felvegyem a harcot vele, nincsen más jelölt. Azzal, hogy legyőztem őt Németországban, látta (Bagnaia), hogy felnőttem hozzá. És azóta is ott vagyok minden hétvégén.”

„Természetesen a célom az, hogy a gyári Ducati ülését megszerezzem, amint lehetséges. Olyan eredményeket érek el, amik magukért beszélnek. Remélem, hogy a Ducati is méltányolja majd ezeket ” – zárta Martin mondandóját.

Legutoljára, 2001-ben Valentino Rossi volt arra képes, hogy nem gyári versenyzőként bajnoki címet nyert a Hondával. Idén is közel vagyunk hozzá, hogy ilyesmi történjen. De vajon tényleg így lesz?

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Motorsport

Változó név, változó csapat, változatlan célok – ez a H-Moto UNI Győr Team 2024-ben

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak az H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült csapattal vág neki az idei szezonnak. A csapathoz olyan, már nemzetközi színtéren is bizonyított fiatal motorversenyzők csatlakoznak, mint a Northen Talent Cup sorozatban 2020-ban bajnoki címet szerző Görbe Soma, illetve ugyanebben a sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin, akik Kovács Bálinttal, […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A Tankcsapdával érkezik a Budapest Open Road Days fesztivál a Műegyetem rakpartra

A Budapest Open Road Days fesztiválon adja első budapesti nagykoncertjét idén a 35 éves Tankcsapda. A június 27-29. között megrendezésre kerülő fesztivál helyszíne a Műegyetem rakpart lesz a Petőfi híd és a Szabadság híd között. A motorozás rajongóit összefogó közösség, az Open Road Riders Community által szervezett márkafüggetlen motoros, családi és zenei fesztiválon összesen 13 […]

Olvass tovább
Itthonról Motor Motorsport

SuperEnduro GP of Hungary 2024 – Motor&Verda

2024 február 3.-án került megrendezésre a SuperEnduro GP magyarországi fordulója Budapesten, az MVM Dome-ban. A Motor&Verda csapata a helyszínről követhette figyelemmel az eseményeket, nagyjából 13 ezer szurkoló társaságában. A fényképgalégia megtekintéséhez kattints IDE, a videós élménybeszámolót pedig ITT találod! Az egynapos verseny rengeteg izgalommal és zsúfolt programmal várta a motorsportok szerelmeseit. A délelőtt, valamint a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom