Martin pályacsúccsal a pole-ben, egymás mögött a vb-esélyesek

Nagy meglepetésre az első és második szabadedzést megnyerő Johann Zarcónak a harmadik gyakorlás már kevésbé sikerült jól, így a Q1-be kényszerült. Ugyanez a helyzet Pol Espargaróval, de Enea Bastianini és Joan Mir is toronymagasan esélyesnek számított a két Q2-es pozíció egyikére.

Száraz, ugyanakkor kissé hűvös körülmények között kezdték meg a versenyzők a MotoGP Ausztrál Nagydíjának időmérő edzését. Az első körökben látszott, hogy tényleg a fent felsorolt versenyzők lehetnek azok, akik közül ketten továbbmennek. Zarco, Bastianini, Mir, Pol Espargaro volt a sorrend az első gumiszett felhasználása után.

Az utolsó percekben Pol Espargaro és Mir is megdöntötte Zarco idejét, és két perccel a vége előtt mindketten kijöttek a boxba, így ők ketten már nem tudtak javítani. Nem úgy, mint Zarco, Bastianini és a többiek. Ez nem volt jó taktika a részükről, hiszen Zarco és Rins és Bastianini is eléjük került, így Zarco és Rins ment tovább a Q2-be.

A Q2-t a Ducatik kezdték a legjobban: Jorge Martin, Marco Bezzecchi és Francesco Bagnaia álltak az élre az első kör után. Marc Marquez a második körét elrontotta, de messze a leggyorsabb volt a többiek előtt. A két vb-esélyes Fabio Quartararo és Francesco Bagnaia is megmutatták, hogy számolni kell velük a pole-pozíció kapcsán.

Az utolsó percekben szinte mindenki tudott gyorsulni. Jorge Martin ment be a körrekord alá, miközben Marc Marquez Bagnaia szélárnyékát kihasználva jött fel a második helyre. Martin idejét végül senki sem döntötte meg, mellőle Marquez és Bagnaia indulhat az első sorból. A másodikat Aleix Espargaro, Quartararo és Zarco, a harmadikat pedig Martin, Miller és Bezzecchi töltheti fel a versenyen. A vb éllovasai a 3-5. helyekről indulnak, így izgalmas lehet, ki és hol végez a futamon.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki V-Strom 650 XT (2021) – Túrára termett

A Suzuki V-Strom 650 XT vitathatatlanul egy olyan motorkerékpár, amelyre szükségünk lesz, akár a városban van dolgunk, akár huzamosabban autópályán haladnánk vagy egy felfedezetlen ösvényt hódítanánk meg. Ez a kalandmotor kategóriába sorolt gép (amely véleményem szerint nem igazán kalandmotor) rengeteg mindennel fel van szerelve, hogy túlélje a váratlan helyzeteket és elviselje még az áldatlan szituációkat […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel

Suzuki V-Strom 650XT (2021) – Szlovák túra egy egyszerű, de nagyszerű motoron

A Suzuki V-STROM 650XT 2021-es változatát egy több napos túrán volt alkalmunk tesztelni. Szlovákiába utaztunk szeptember végén, és bejártuk a Tátra nagy részét. Három nap és ezer kilométer alatt mindenféle időjárással, útviszonnyal találkoztunk. Színes körülmények között tesztelhettük tehát a Suzuki kisebb köbcentis túramotorját. Ádám cikkében olvashattok a bővebb technikai részletekről, ha pedig a nagytesóra, az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom